woensdag 1 juli 2009

WAT ZIJ RESPECT NOEMEN


WAT ZIJ RESPECT NOEMEN

Broer (18) krijgt te weinig respect van 16-jarige zus
ANTWERPEN
De Antwerpse strafrechter veroordeelde vrijdag de 20-jarige Soufien K. uit Antwerpen tot twee jaar cel omdat hij zijn twee jaar jongere zus regelmatig "op het rechte pad sloeg" omdat ze te weinig respect vertoornde voor hem en zijn ouders, onder meer door te strakke kledij te dragen en met de verkeerde vrienden om te gaan.
De ouders werden schuldig bevonden aan slagen weerspannigheid tegenover, slagen en verwondingen bij en smaad aan de verbalisanten. Vader Dris (42) kreeg 12 maanden plus 275 euro boete, terwijl moeder Hakima El A. (47) wegkomt met opschorting. De straffen voor de papa en de broer van Nawal werden met uitstel uitgesproken, op voorwaarde dat ze een cursus Inburgering en Agressiebeheersing volgen.
Mijn plicht
Het dossier werd op 3 maart 2008 geopend met een sms-noodkreet van Nawal naar haar schoolbegeleidster: ze werd door haar broer in elkaar geslagen. De politie werd erop af gestuurd, en die wilde Nawal ter bescherming meenemen.
Dat was niet naar de zin van mama, die in een Marokkaanse kolère schoot en de flikken hardhandig aanpakte. Intussen had Soufien zijn vader en nog een broer ter versterking opgebeld. Het gevolg: vier dagen arbeidsongeschiktheid voor de beide agenten.
Soufien gaf toe dat hij ook eerder zijn zus had geslagen, maar vond dat dit zijn plicht was: "Ze toont niet het minste respect voor haar ouders en haar oudere broer. Zo draagt ze als een hoer strakke kledij en ze gaat binnen en buiten de school om met de verkeerde jongens en meisjes".
Jan Heuvelmans
Bron(nen): in Politiek.Net
Commentaar
Hewel Merci! Die Rechter durft! Onschuldige Marokkaanse burgers bestraffen, omdat zij een weerspannig kind (vrouwelijk, maar doet dat er iets toe?) regelmatig afstoften, wat gewoon een uiting was van hun verheven koeltoer.
Dat deze achtbare familie daarenboven nog een paar ‘flikken’ in de flik sloegen, en dat deze (de flikken!) hiervoor vrijuit gingen, is hemeltergend. Allah is hun getuige! Had dit rotland maar de sharia-wetgeving gekend, dan was die oneerbiedige ‘hoer’ nog bestraft met ten minste 100 zweepslagen, en kregen de daders de gelukwensen van de plaatselijke Imman-Rechter…

Kijk, we zullen waarschijnlijk nooit meer veel vernemen over het familiaal leven van deze familie. Het meisje Nawal is minderjarig, dus valt ze onder het toezicht van…de geschandaliseerde vader en moeder. Het kind zal waarschijnlijk nog donkere dagen beleven….
Maar de liefhebbende broer van 18 jaar, Soufien, wat zal er van hem geworden? Hij zal op de een-na hoogste ladder van de bendeleden geplaatst worden, want nier iedereen heeft de durf gehad die hij heeft betoond, en die hem voor de Rechter heeft gebracht. De Imman zal hel prijzen in de moskee, en zijn lof zal hem uren ver tegen de wind voorafgaan….
En de ouders!? Moeder gegeseld (in ’t geheim natuurlijk!) omdat zij een onwaardige dochter heeft groot gebracht – Vader uitgesloten van de thé-kransjes om dezelfde reden….
Moraal van het verhaal: deze vier mensen zijn ontheemden, onaangepasten die hun situatie niet eens begrijpen….Vader en moeder ongeletterd, zoonlief te stom om naar school te lopen, en dochter-lief afgunstig op de vriendinnetjes….Meneer de Rechter had beter in de kleine lettertjes van zijn vonnis bepaald, dat ze alle vier zouden terug gebracht worden naar hun heerlijke Marokkaanse land van herkomst. Waar ze de dingen des levens beter zullen begrijpen…
Enne.. O Ja, iets van dit verhaal gelezen in de Oude Media? Ik ook niet! Werk aan de winkel dus voor onderzoeks-hournalisten om de vonnissen uit te pluizen. Zo zouden wij wat meer vernemen over de zeden en gebruiken in de thuislanden….Moet echt integratie-bevorderend werken….

Geen opmerkingen: