donderdag 13 augustus 2009

COBURG SMIJT HET IN DE BOOTJES


COBURG SMIJT HET IN DE BOOTJES
Het gaat goed met ons koningshuis. Nu ze weer zekerheid hebben over hun geïndexeerd leefloon, kan het er weer van af.
Tenzij Albert zich realiseert dat de ‘Belgica’ zo goed als in duigen vallend, binnengeduwd wordt in het sloopdok, en hij dus consequent zorgt voor een snelle vluchtroute over het water. Via Brussels Sea Port….
Met de nieuwe jacht kan Albert zichzelf, de zijnen en al hun huisdieren net als wijlen Noë op zijn Ark redden uit de zondvloed die komt opzetten.
De aankoop en de bekendmaking gebeuren dan ook in volle komkommertijd, in de hoop zo weinig mogelijk ophef te maken…Dat het dan nog Le Soir moet zijn die als een kraai dit nieuws uitbrengt, is voor ons Vlamingen, mooi meegenomen. Het bewijst nogmaals dat het niet de, of onze koning is, maar de hunne, de Waalse.


Volgens een onderzoek van Soir Magazine bedraagt de catalogusprijs van het nieuwe jacht van koning Albert 4,6 miljoen euro. De boot, die 27 meter lang is, werd waarschijnlijk al in 2008 gekocht, zodat die prijs wellicht niet volledig overeenstemt met wat de vorst in werkelijkheid betaalde. In 2007 kocht de koning bij Rizzardi in Lazio (Italië) een ander jacht. De koning telde voor 'Quartour', 15 meter lang, destijds anderhalf miljoen euro neer. (belga/dea)
12/08/09 12u25 DM

Pssst. Niet voort vertellen, maar de Nieuwjaarsboodschap 2009 van den Bèèèr werd al opgenomen van op dit bootje. Het gedruis (op de achtergrond) dat zal te horen zijn, is niet veroorzaakt door gebrekkige opname-apparatuur, maar is het stampen van de machines 2 x 2000 PK. De vaste bemanning, vroeger 6 man die jaars rond op de ‘Quuatour’, thans 18 (geschat aantal), zijn gehaaide zeebonken, manschappen van belse Zeemacht/Force Natale die gewoon op de pay-rol van de Zeemacht/Force Navale blijven staan. De keuze van de manschappen wordt bepaald door Paola, die haar voorgaande liefdes voor deze dekofficieren niet kan verbergen, den Bèèèr regelmatig uitgenodigd zijnde op de scheepjes van die andere potentaten met een betere kennis van de plaatselijke netwerken van call-girls. Waarmee ik niet wil gezegd hebben, dat er linken zouden bestaan met de beruchte Rose Baletten van ten tijde van X1, de verder onbekend gebleven Regina Louf, on-uit gespot gebleven, in “s Lands belang, en op last van de Hoogste Overheden.
Voor wie nadere gegevens zou wensen in te zien over ligplaats en uitvaar-routes van de Koninklijke Ligplaats (!), begeve zich naar Argentario(It), Porto San Stefano (zie Google Maps) Geen mogelijkheid om U te vergissen : aan boord zult U verschillende dienaren in geel-zwarte streepjes-livrei zien rondzweven, tussen enkele in zwart geklede dienstmeisjes in min-tenue (zowel boven als onder) en op hoge hakken. Moest U echter nog twijfelen : wil dan nagaan als er op het voordek een grote ketter ‘H’ geschilderd is. Sedert namelijk de droevige afloop van die andere (triestige) Coburger in Motril (Spanje) willen de Coburgers geen enkel risico meer lopen. Het zou dus wel goed kunnen, dat de heli-piloot aan boord, de Koninklijke Gevechtspiloot in hoogsteigen persoon is. De sul die koning wil worden, alzo onder de hand zijnde, voor geval dat, staat binnen de 2 minuten klaar om het roer van de ‘Belgicca’ over te nemen…
O Ja, De toegangen tot de enorm uitgebreide kaaien zijn continu bewaakt door bodyguards, en streng verboden voor onbevoegden. Doe echter zoals wij : overhandig een banknootje samen met Uw paspoort bij de controle aan de slagboom, en zeg dat met bloemen onderweg te zijn naar den Bèèèr, Uw Geliefde Vorst en Vaderland. Er zit veel kans in, dat U een begeleiding meekrijgt tussen al die aanlegsteigers met honderden luxe-yachten die onderling met elkaar in hoogte en lengte wedijveren. Daar wij, bij ons bezoek uiteindelijk geen bloemenruiker konden tevoorschijn toveren (wat denkt die wel!) heeft men ons, na grondige fouillering op onze persoon en op de wagen, gewoon voor 24 uur in handen gegeven van de plaatselijke Carabinieri. Waar uit U zou moeten besluiten van U in ieder geval te voorzien van ietwat gekleurde groente..
Probeer ook niet via de havengeul met Uw bootje binnen te sluipen. Er wordt constant gepatrouilleerd door zwaar bewapende snelle boten van de Italiaanse Zeemacht, terwijl met van op de twee zijkanten van de haveningang, hoog in de forten die daar sinds mensengeheugnis op de rotstoppen prijken, al Uw bewegingen nauwlettend in de mot houdt met sterke kijkers. Nooit uit het oog verliezen, dat Italië per slot van rekening toch het thuisland is van de ‘comora’…
Zodat ik dit stukje besluit, aangaande onze Vorst en Vaderland, met het aloude gezegde: ‘Soort zoekt Soort’….

Geen opmerkingen: