maandag 10 augustus 2009

COBURGS KOPEN NIET HET ONASSIS EILAND


COBURGERS KOPEN NIET HET ONASSIS EILAND

Athina Onassis wil eiland Skorpios verkopen

De kleindochter van de Griekse reder Aristoteles Onassis wil volgens de media het eiland Skorpios, dat eigendom van de familie is, verkopen. Het ongeveer 180 hectare grote eiland in de Ionische Zee wordt voor zowat 120 miljoen euro te koop aangeboden, zo hebben Britse kranten gemeld.
Naar verluidt is Microsoft-oprichter Bill Gates geïnteresseerd en heeft hij het eiland in juli al bezocht.

De Grieken zijn niet opgezet met de verkoopplannen: ze beschouwen de miljardenbezittingen van de Onassis-dynastie als nationaal eigendom. 'Onzin! Athina wil en kan het eiland niet verkopen. Onassis heeft het in zijn testament duidelijk vastgelegd. Het eiland kan niet verkocht worden', zei de burgemeester van de regio, Theodoros Verykios, maandag op de openbare radio. Het onderhoud van het eiland kost jaarlijks zo’n 5 miljoen euro.

Een vertrouweling van de familie Onassis zegt maandag echter in Griekse kranten dat het eiland 'zeer zeker verkocht kan worden'. Onassis heeft in zijn testament enkel de verkoop verboden van een kleine kapel waarin zich zijn graf en de graven van zijn zoon Alexandros en zijn dochter Christina bevinden. De reder bezweek in 1975 aan een longontsteking. Zijn zoon kwam in 1973 bij een vliegtuigongeval om het leven. Zijn dochter, de moeder van Athina, was aan medicijnen verslaafd en stierf in 1988.

Het vermogen van Athina, de enige erfgename van Onassis, wordt op zowat zes miljard euro geschat. De voorbije maanden verkocht ze al vastgoed van haar familie in Griekenland en een deel van de familiejuwelen. De 24-jarige leeft in Zwitserland en Brazilië. Ze is niet in Griekenland opgegroeid en spreekt amper Grieks.
mcu (dpa) in HNB
Boeketje Beeksla (*) op Bedje van Digitalis
Een achterlijke neef-computer specialist-moppentapper in huis hebbend, had die tijdens mijn siësta op de site van HNB bovenstaand artikel toch wel vervalst zeker! Daar waar als mogelijke koper de Heer Bill Gates vermeld stond, had die olijkerd de naam van Philpppe Sakse-Coburg-Gotha, met wederhelft, ingevuld. Net toen ik dacht met deze primeur mijn lezers maar ook de ganse Vlaamse Beweging te kunnen verrassen, wilde hij na enig aandringen mijnentwege, die wandaad opbiechten. Hij had namelijk van het bezoek van Zijne Hoveerdigheid aan het Melle Rusthuis na de brand, een soort pot-pourri gemaakt, vermengd met de verkoopplannen van dat Griekse droomeiland. Niet dat ik vies ben van pot-pourries (stinkende potjes) rond de Coburg-Saga, maar dit zou er ver over geweest zijn.
U zult mijn bijna-vergissing beter begrijpen, als ik zeg reeds op papier volop bezig te zijn om alle mogelijke Franscouillonse Hoveerdigheidsbekleders in Rome, op 10 Oktober aanstaande, voor de Heiligverklaring van de Zalige Pater Damiaan, het leven zuur te maken, zodat de Kleine Man ook nog een plaatsje zou hebben op het Sint Pietersplein. Mijn bloeddruk stijgt namelijk naar ongekende hoogten, zo gauw mij de belse recuperatie van de Vlaamse Wroeter onder ogen komt.
Zeer tussen haakjes: voor een onvergetelijke Rome-reis die dagen met de mensen van Vlaanderen Vlagt², dient U zich kenbaar te maken bij de Heer Yvan Mertens aldaar. Voormeld Sint Pietersplein moet namelijk die dag zwart zien van de zwart-gele vlaggen! Misschien kunnen Voorpost-mannen mee komen, om de driekleuren onder de mat te houden? Danneels namelijk is niet te vertrouwen. Heeft hij bewezen de voorgaande keer dat hij in Rome was, door, wat God behoed heeft, zelf Paus te willen worden!
Zodoende kan ik over de Coburg-Saga alleen de historische vacantie-foto laten zien van Zijne Prinselijke Nulliteit in Melle, historisch vanwege die stoppelbaard. Niet vanwege zijn bezoek aan de slachtoffers, want die is een pure populistische koekendoos-formaliteit.
Met eerbied. Vanwege
André Baert


(*) Beeksla is een gezochte salade, waarvan de cultuur overgewaaid is uit het Fransche. Goed bekend en gewaardeerd in Franse Keuken rond de grensstreek Kortrijk-Ieper. G.Gezelle schreef er een prachtig hekeldicht over, waarin verhaald wordt hoe de deugniet langs ’s Heeren wegen die groente ging plukken, om ze tegen grof geld te verkopen aan de rijke heren van de stad. Zo kon hij met de opbrengst zichzelf een malse beafsteak met warme frietjes veroorloven. De Franse naam van dat in het wild groeiend onkruid, brede lange getande bladeren met hoge gele bloempjes, is ‘Pisse-en-Lit’ Gezelle, woordkunstenaar als hij was, kon het niet over zijn hart krijgen de dialect-benaming te gebruiken in zijn gedicht. Vandaar dat hij het woord ‘Beeksla’ liet beginnen met een B, in plaats van met een Z…..Rond Poperinge eet men dat onkruid in veel gezinnen, maar dan onder zijn werkelijke naam…De diuretische (waterafdrijvende) werking is door de volksmond inderdaad prachtig weergegeven in de naam.

Geen opmerkingen: