dinsdag 18 augustus 2009

HOOFDDOEKEN EN FLUWELEN ZITJES


KLEEDKAMERS EN FKUWELEN ZITJES
Zo ietwat naar het einde toe van de komkommertijd (de pruimentijd, de sjalottentijd, de bonen-trek) herbegint de roering rond ‘hoofddoeken’ in sommige scholen. Als ‘Metropool’ moet Antwerpen het voortouw nemen, dat is gekend.
Ben eerst zowat te rade gegaan bij een echte Amsterdamse, althans volgens haar eigen zeggen, maar in werkelijkheid een valse Amsterdamse, gegradueerde in de 5de Colonne, aan land gezet door Marokko, in die stad om deze voor Allaj (hierboven) en zijn , belanghebbenden (hier beneden), te werven. Het gaat goed, die dame (!?) is al ‘stadsdeel-wethouder’ met o.a. migratie onder haar ‘beleid’. De naam is Fátima Elatik en je verneemt alles over dat goddelijk Allah-lijk wezen door een beetje te Googelen, zodat je met dat stuk omhooggevallen Muzelvrouw pretentie intensief mee kunt genieten. Zij denkt in de chiekste Amsterdamse PvaA-salons beter op haar plaats te zijn dan in een Bedouïnentent op een door God Allah en Klein Pierke zijn Profeet verlaten rotsplateau….
Waarom de ‘dame’ langer dan een paar seconden (en van op afstand!) mijn aandacht kon trekken?
Wel, ze was op Twitter aan het tetteren geslagen dat Geert Wilders en Adolf Hitler volgens haar twee handen op één buik waren. Dat, schreef ze, mocht ze zeggen omdat zij een echte Amsterdamse was. Waarbij zij voor het gemak er maar even aan voorbij ging dat ze in de eerste plaats Muzelmanse is, en Marokkaanse, twee begrippen die lijnrecht staan tegenover het begrip ‘Amsterdam’. Kortom, zij sprak alsof Amsterdam reeds deel uitmaakt van het pas ingerichte Kalifaat der Nederlanden, met och ja, nog een kleine minderheid van die oer-vervelende Hollanders…Die ‘dame’ bekwam niet veel (geen enkele!) positieve lezersreactie, integendeel. Eentje van die reacties (HVV) wil ik U niet onthouden, omdat deze rechtsreeks verwees naar de Korân, de absolute wijsheid en waarheid. Ooit had de Profeet een visioen van de hel, waar vrouwen bij de haren in het eeuwig vuur gesleept werden, als straf omdat zij de mannen verlokt hadden door hun haren niet te bedekken. In een tweede visioen zag hij de duivels deze vrouwen wegslapen, weer in het eeuwig vuur, door middel van vleeshaken in hun borsten, omdat zij door hun onwaardig gedrag hun mannen deden vrezen voor de zekerheid over het vaderschap van hun kroost. Mijn persoonlijke voorkeur in helle-zaken, gaat uit Naar Dante Alighieri en zijn Beatrice. Mohammed is mij, aangaande vrouwenzaken , ietwat te bronstig.
Waaruit mag besloten worden, dat Muzelvrouwen de uitvoering zijn van menselijke geiten, die door elke loslopende bok binnen de kudde, naar goeddunken listig kunnen besprongen worden. Moet dus een wel vreemde soort beschaving zijn…..
Als men deze kant van de medaille bekijkt, zou men, als Muzelmanse, voor minder zo’n hoofddoek dragen…Tenzij men natuurlijk als vrije vrouw daar een beetje anders over wil denken….
GVA schreef over dat alles vandaag, wat aan duidelijkheid niets te wensen over laat :

Dit ontketende een storm van protest onder de moslimgemeenschap in Antwerpen. Al snel bleek dat enkele radicale moslims zich in het protest begonnen te mengen. Het discours ging niet meer over gelijke kansen en rechten, maar over religieuze plichten.

Het moslim-radicalisme wint terrein. Het zelfvertrouwen groeit onder de aanhangers van deze strekking, want steeds meer jongeren kloppen bij hen aan. De strikte interpretatie van de islam blijkt een grote aantrekkingskracht uit te oefenen op veel jonge moslims.

De meesten blijken ondanks deze keuze nog hun weg te vinden in de maatschappij. Sommigen zijn echter zo zwaar aangetast door godsdienstwaanzin dat ze stevig uit de bocht gaan. Dat ervoer directrice Heremans.

Enkele radicale moslimmannen vonden dat ze voor het hoofddoekverbod zweepslagen hoorde te krijgen en te worden opgehangen. Dit is echt geen volwassen manier om een mening te verdedigen.

Ik weet dat een moslim geen oordeel mag vellen over een geloofsgenoot. Wel, ik ben geen moslim, dus ik doe dat wel. Deze moslimmannen zijn een schande voor hun familie, hun geloofsgenoten en hun zo geliefde godsdienst.

Iedereen heeft het recht om zijn mening en geloof te verdedigen, maar steeds met wederzijds respect. Dreigen met zweepslagen en ophanging hoort daar niet bij. De meeste moslims zijn pragmatisch en gematigd. Zij hebben als ouders dezelfde bekommernissen voor hun kinderen als u en ik.

Het is alleen spijtig dat zij zo slecht worden vertegenwoordigd. Dit is vooral te wijten aan de grote interne verdeeldheid binnen deze gemeenschap. Omdat deze groep stil blijft, klinken radicale stemmen zo veel feller.


Besluit.
Neen, GVA! Zweepslagen en ophangen zijn inderdaad geen volwassen manier om een mening te verdedigen! Blij dat jullie het eindelijk inzien, met halve wilden te doen te hebben!
Dreigen met ophanging, mijn beste Mevrouw Directrice : laat U dit zo maar loslopen? Als U, U kennende, weer alles op zijn beloop laat (zoals in het begin met die hoofddoeken op Uw school…) komt het zeer spoedig tot lynchpartijen – of erger….Er moet minstens een uitzetting uit het land gebeuren, definitief en zonder recht op beroep.
Kijk, in het verlof is hier bij ons een koppel uit het Antwerpse dagenlang op bezoek geweest. Die mensen waren ten zeerste vertrouwd met de situatie in de Antwerpse scholen, waar men bijna met een vergrootglas moet zoeken naar…echte Antwerpenaren. Beiden waren intimi in dat milieu, neen, niet in Uw school, maar in een der naast liggende stadsscholen. Uzelf, Mevrouw Herremans, zou daar met die andere directie besproken hebben, in Uw school de hoofddoeken te verbieden, omdat U hoofddoekdragende leerlingen op school, in stad tegenkwam, blooshoofds. Deze boodschap was U voldoende duidelijk!
Wacht U dus niet, Mevrouw Herremans, om straffen te vorderen voor zij die dreigen U op te hangen, tot u in de stad galgen ziet opduiken….U geeft deze leerlingen een spiegelzaal om hen te sussen? Is, met mijn kennis van de Islam, een belediging van en voor de Haatbaarden, want spiegels staan voor de ijdelheid van de vrouw….Enfin, U creëert een nieuw probleem om een oud te sussen. Volgende keer zult U deze ‘dames’ nog een fluwelen zitje moeten aanbieden. Of, bij de eerste uren dat ze doorbrengen op Uw school, een diploma als zijnde afgestudeerd cum laude. Want die Muzeldingetjes, die zijn toch het nieuwe ‘Herrenras’, onze maar ook Uw toekomstige Meesteressen?
Ben nu even benieuwd wat de Media hierover verder zullen berichten…O Ja, die zweepslagen en dat ‘ophangen’ dat zal maar voor de grap geweest zijn…..Want wat Theo Van Gogh is overkomen, dat was ook maar om te lachen, hé….

Geen opmerkingen: