zaterdag 29 augustus 2009

IJZERBEDEVAART NIEUW GELUID


IJZERBEDEVAART NIEUW GLUID

Ijzerbedevaart: 'Schaf federale verkiezingen af'
an Van de Casteele 28-08-2009

Op de 82 ste IJzerbedevaart (zondagnamiddag 30 augustus) zal het IJzerbedevaartcomité pleiten voor de Vlaamse regering als ‘enige, legitieme regering’. Een verrassende boodschap, signaleert De Standaard.
De Vlaamse regering is volgens het comité ‘de enige, legitieme regering’. Traditioneel zal voorzitter Walter Baeten opnieuw enkele bedenkingen en vragen formuleren.
‘De deelstaatparlementen zijn de enige rechtstreeks verkozen parlementen. Zij zorgen in gezamenlijk overleg voor een confederaal beleid’, zo luidt het. ‘Een volk met zelfrespect kan om democratische redenen onmogelijk de federale regering van Herman Van Rompuy aanvaarden’.
De regering-Van Rompuy beschikt niet over een Vlaamse meerderheid in de Kamer en telt meer Franstalige dan Nederlandstalige leden. ‘Dat alles in een land waar de Vlamingen 60 procent van de bevolking uitmaken. Daarom is de regering Kris Peeters onze - enige - legitieme regering’, aldus nog het IJzerbedevaartcomité.

Met die boodschap volgt het comité blijkbaar de oproep die werd uitgestuurd door verenigingen van de Vlaamse Beweging, onder meer door Jurgen Constandt (Vlaamsd & Neutraal Ziekenfonds) en Eric Ponette (Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid).

De boodschap werd ook op de IJzerwake doorgegeven door Wake-voorzitter Wim De Wit. Dan toch een hoopgevend signaal dat beide manifestaties het tenminste hierover (al) eens zijn?

Boeketje Pure Digitalis (extract, niet verdund)
Herman Gorter sprak over een nieuwe lente en een nieuw geluid, en ik, ik moet spreken over een IJzerbedevaart die niet eens meer een bedevaart wil zijn, maar een punkers-festival, toevallig in de schaduw van de ons ontstolen toren en op onze wederrechterlijk ontstolen ijzerweide, een namiddag pikkelpop hip-hop. En nu bovenstaande tekst die een nieuw geluid laat horen, fel in tegenspraak met de affiche voor deze gebeurtenis der schande…
Is de affiche dan al ontluisterend, de boodschap op de vooravond van de ‘bedevaart’ integendeel is duidelijk. Ik zou bijna zegge; geniaal in zijn eenvoud. Te mooi om waar te zijn…..Men vergete immers niet dat hij (de boodschap) komt van 3/4de belgicisten in de geest.
Steenstraete zei ‘de onafhankelijkheid ligt voor het grijpen’ en Kaaskerke zegt nu: wij zijn zelfstandig en onafhankelijk, want wij verwerpen de marionetten-regering van Brussel…
En – mijn zielke – wat hebben ze gelijk! Internationaal loopt de roep dat het land b. om zeep is door corruptie en wanbestuur. Het land staat overal te schande…Eens komt het uur, gloeiend als vuur, zongen we ooit…..Dat uur komt er nu aan! Het kleinste kind zal ons gelijk geven: het land is onbestuurbaar, en Vlaanderen heeft niet de plicht om mee ten onder te gaan.
Alleen moet er een kleine groep mensen bereid zijn om te doen wat de Engelse RAF-piloten presteerden in de Slag om Engeland, toen ze op hun eentje de machtige Duitse Luftwaffe tot aftocht dwongen. Om het met de woorden van Sir Winton Churchill te zeggen: ‘Nog nooit hebben zo weinigen zoveel voor zo velen gedaan. Een opstand, een revolutie wordt altijd door weinigen ingezet. Remember 1830…..….
Eén September 2009 zou inderdaad een mooie datum zijn om de Stomme van Portici in de coulissen te jagen. Dàt zou pas, samen met het nieuwe schooljaar, een nieuwe lente en een nieuw geluid geven….Een simpele verklaring door een meerderheid in de Vlaamse regering, niet groter dan 14 woorden, voor te lezen in het Vlaams Parlement, en ‘live’ uit te zenden op TV , overgenomen door CNN ‘Breaking News’ : een Akte van Verlatinghe!
Wij verklaren onszelf onafhankelijk
en zullen bij referendum
deze beslissing voorleggen aan het volk.
Tien minuten politieke moed? Geen 10 seconden! En…voorwaar, BHV is meteen gesplitst! En hoe!
Heilige Pater Damiaan: doe daarboven eens een goed woordje, zodat er straks op 11 Oktober op het Sint Pietersplein in Rome niet één tricolore vlag der schande meer zou te zien zijn, maar een zee van Zwarte Leeuwen op Geluw veld. Vertel Ze, dat het tijd wordt dat Vlaanderen eindelijk eens schadeloos gesteld wordt voor zijn trouw aan Rome doorheen de eeuwen…Als doorslaand argument zou er bijvoorbeeld kunnen gepleit worden, dat Vlaanderen de losbandigheid inzake ethische ontsporingen in de kortste keren zou terugschroeven…Dat er opnieuw respect zou zijn voor het ongeboren leven, zodat onze bevolking wel degelijk aangroeit zonder import van vreemd gespuis of arme dompelaars. . Dat er even rap een verbod op het bouwen van moskeeën zou komen…
‘Heer, redt ons, wij vergaan’ – en Hij antwoordde : ‘Kleingelovigen, heb Ik U ooit in de steek gelaten’?


Psst Zij die niet-gelovigen beweren te zijn, doen er goed aan, aan deze hemelbestorming mee te doen…. Alle hens aan dek! Nu of nooit! Te wapen!

Geen opmerkingen: