donderdag 20 augustus 2009

IJZERWAKE MIJMERINGEN


IJZERWAKE MIJMERINGEN

Op de vooravond van Steenstraete’s grote dag, als mijn vrienden, de mannen van Voorpost en Tak reeds op post zijn om alles in gereedheid te brengen voor Zondag: mij groet. Ik breng jullie een verre groet, van over de Alpen, U weet wel, die molshopen waar Hannibal met moeite over geraakte, en wat voor Ryanair een koud kunstje is…In gzedachten ben ik daar bij jullie, al ware het alleen maar om die zangavonden mee te maken. Om terug mijn jeugd te herleven bij al Vlaamse liedjes, dapper en onversaagd….Moest mijn bels pensioentje maar minstens even hoog zijn als dat van een minst verdienende handarbeider hier te lande : wat zou ik vliegen om daar aan de IJzer bij tegenwoordig te zijn…Als het van Peeter sen zijn bende afhangt, mogen wij ondertussen hier verrekken….
Misschien loont het de moeite als wij hier politiek asiel zouden aanvragen, verzaken aan onze belabberde nationaliteit en een Italiaans paspoort aanvragen? De Staatsruif alhier zou al rap breder zijn dan € 678,34??????Een ‘sans-papîer’ bij jullie; lees ik;, is al rap € 500 per dag waard.
Ik weet alvast dat wij een ruime meerderheid zouden halen bij onze 1477 mede-parochianen, moesten deze mogen stemmen voor de nationaliteits-wissel!

Maar nu terug naar onze schaapjes…in Vlaanderen

KLAGEN, altijd KLAGEN…
Is wat z’onder ’t dekziel doen…
En de paarden stappen, still’ en stom
en kijken droevig naar hun meesters om…

Neen, het was natuurlijk dàt niet dat Gezelle dichtte, maar de geschiedenis die U beschrijft, naar waarheid weten we, want U schrijft niets anders dan de Waarheid, de hele Waarheid en niets dan de Waarheid…..die geschiedenis kan toch eens en voorgoed op de schopstoel gezet worden? Heb ik ook al eens aangeraakt in een vroegere reactie. Maar wij, Vlamingen? Dat is een ras van Lamme Goedzakken! Het is nochtans hoog tijd dat Uilenspiegel ontwaakt, want het water staat tot aan de lippen…..En dan niet voor de 2/3 Antwerpenaars in het Atlasgebergte, of voor dat 1/3e in Blankenberge. Maar voor ons, het ganse Vlaamse Volk, voor ons allemaal!

Hoe tewerk gaan?

In de eerste plaats door een onafhankelijk iemand, die als een soort Openbaar Ministerie de stier (hoe toepasselijk!) bij de horens grijpt. Maar Diogenes, U weet wel, de man die op de marktplaats bij klaarlichte dag met een lantaarn rondliep om ‘een mens’ te zoeken, is al ruim 2000 jaar verleden tijd…
Een ‘onderzoeks-hoernalist’ dan? Dat soort is al eeuwen uitgestorven, of moet nog geboren worden. Eén held-vrijbuiter alleen, zelfs al is hij dan ElVeBee, kan alleen, als levend geweten, de weg wijzen die moet worden gegaan….

Naar mijn bescheiden mening is, om te beginnen slechts één enkele eenzame JURIST nodig. Maar dan ene die bereid is voor Moeder Vlaanderen 1° PRO DEO te werken (althans in den beginne) en 2° die geen schrik heeft, noch van de duivel noch van zijn moer. Hij moet gewoon ergens proberen de wormen uit een paar neuzen te pulken, om een rechtsgrond te hebben voor een klacht, desnoods tegen onbekenden zoals dat heet. Klacht met, natuurlijk, burgerlijke partijstelling. Een beetje tam-tam daarbij, bij al wat kruim heeft en een beetje Vlaamsvoelend is. Desnoods een publieke onderschrijving voor een noodfonds ‘Redt het Kind’ of iets dergelijks…U weet toch dat de jongens van VOORPOST staan te trappelen om de kat de bel aan te binden? .

Eenmaal de knuppel in het hoenderhok geworpen, en nadat het stof en de veren ietwat zijn gaan liggen, moet een DESKUNDIGE in de boekhouding aan het werk gezet worden. Moet dus weeral iemand zijn met haar niet alleen op zijn tanden, maar ook op zijn tong, op zijn handen en op zijn voeten! Een regelrechte ‘bee’r dus!

Deze man, aan het werk gezet met een wel omschreven gerechtelijke opdracht om te zoeken en te vinden, zal na korte tijd voldoende verkeerde zaken ontdekken, dat hij de bal aan het rollen zal kunnen brengen…..Misschien zelfs met een paar huiszoekingen bij Hoge Pieten tot gevolg….Om duimen en vingers van af te likken! .

En die Molenaer? Laat hem elders zijn graan gaan malen! Van die boer geen eieren meer. Hij zingt wel, maar is verkeerd gebekt!

‘Elders’ gaan malen, is… misschien bij dat nieuw ooit nog op te richten serieus dagblad, waarover ik U al een paar keer heb getoetst…

Digitalia…..

Geen opmerkingen: