donderdag 13 augustus 2009

MORELLEKE FORELLEKE SPARTELT WEER


MORELLEKE FORELLEKE SPARTELT WEER
“Liever dan een vis die in de goudzee zwemt”
“Liever dan een freule, die geen sparen kent”,
“Tinneke ons maartje in zijn hemd”…
Ja, inderdaad, zo pas bereikt ons het bericht: ze heeft het gehaald. Ze is, springlevend en wel, met een wijde zwaai en onder geweldig applaus, terug geworpen in de woeste stroom van het (politieke) leven, waar ze forel-gewijze, als naar gewoonte, stroomopwaarts zal zwemmen….Er staan ons bijgevolg nog veel blije dagen te wachten!
Waarschijnlijk voor goed gedaan dus met haar ‘Klavertje Vier’-blog…We schakelen weer over naar de gewone orde van de dag.
Lees mee wat haar webmaster deze morgen schreef :
Harbalorifa
(13 augustus)
Marie-Rose is vanmorgen genezen verklaard van haar baarmoederkanker, meldt ze me sms-kundig vanuit haar vakantieadres aan de Oostzee. "UZ Gasthuisberg heeft voor een mirakel gezorgd. De tumor is weg, de liesklieren kankervrij. Bedankt professor Van Limbergen, bedankt professor Amant, bedankt professor Vergote. De zware chemo- en radiotherapie waren niet van de poes, maar hebben eens te meer bewezen dat Leuven verdiend tot de wereldtop behoort in oncologie. Aan al die lieve, professionele en discrete mensen die de afgelopen maanden in Gasthuisberg naast en met mij vochten: bedankt. En aan u, die meeleefde, meevocht en bad: u gaf me vleugels. Vandaag is dag één van de 1.825 die me scheiden van volledige zekerheid kankervrij te zijn. Maar ik voel dat deze veldslag beslissend was voor de oorlog. Leve het leven! Marie-Rose."

Daar heb ik maar één woord aan toe te voegen: Champagne!

Wij hopen, beste Roosie, dat je er weer in vliegt, al zullen je nieuwe broodwinning en je ‘prinsjes’ wel veel van je tijd afnemen. Een beetje gemeente-politiek zal ook wel moeten, maar op nationaal vlak hebben we je nu al lang genoeg gemist. Die vervelende vent, de vader van die prinsjes, mag wat mij betreft, zo maar doodvallen op straat. Vergeet ondertussen niet uit te kijken naar de Prins op zijn wit paard, die ergens in de wolken rondzweeft. Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn.
Het is wel een christelijke deugd om het niet te doen, maar ik denk dat je nog een paar dozijn eitjes te pellen hebt met je tegenvoeters in de politiek. Wij wellen willen deze komen vasthouden, zodat jij erop kunt kloppen als op een vuile stofzak…Kies bij voorkeur eerst de hournalisten die er op speculeerden dat je een vogeltje voor de kat waart…
Och ja, laat ze lopen voor wat ze waard zijn… Pietluttige bietekwieten, die al jaren vergeten zijn, dat er Koninklijke vogels zijn die hemelhoog boven al dat gewriemel uitstijgen…
Enne… a propos. Herinner je je nog de 50 meter waar je niet dichter mochht komen bij de Koninklijke Calischeklutser in China? Moest ik in Uw plaats zijn, ik zou hem een vriendelijk kaartje sturen. Met een weddingschap. Een soort populariteitstest. Het zit er dik in dar HIJ in ’t vervolg niet dichter dan 50 meter bij U mag komen.
Pssst; Tot op het huidige uur (16u30) nergens in geen enkel blad een negatief woord gevonden, zelfs niet na intensief speuren. Wat dus wil zeggen, dat de beesten zich koest houden, ofwel dat ze zich gereed maken voor de sprong. Niet dat er enige menselijkheid betoond wordt : de zaak wordt zo afstandelijk mogelijk behandeld. Het zou integendeel menig politieker sieren, een woordje van aanmoediging te publiceren. Maar dat zal wel zonder de waard gerekend zijn, in casu het zoeken naar de stok om de hond te slaan.

Geen opmerkingen: