maandag 3 augustus 2009

RELIGIEUS GEWELD TEGEN CHRISTENEN



RELIGIEUS GWELD TEGEN CHRISTENEN

Christenen levend verbrand bij religieus geweld in Pakistan

In de Pakistaanse provincie Punjab zijn gisteren zes christenen levend verbrand tijdens botsingen met moslims in de stad Gojra. Het gaat volgens de autoriteiten om vier vrouwen, een kind en een man.

Koran ontheiligd
De spanningen waren hoog opgelopen na geruchten dat christenen een koran hadden ontheiligd. Al enkele dagen geleden waren in een dorp in de buurt 75 huizen van christenen in vlammen opgegaan. Uit een eerste onderzoek blijkt echter dat er geen koran is ontwijd. Het was slechts een gerucht, aldus de regionale minister van Justitie Rana Sanaullah.

Rellen
Gisteren braken in Gojra rellen uit. Volgens minister Shahbaz Bhatti van Minderhedenzaken viel een menigte "misleid door religieuze extremisten" de christelijke buurt aan en stak veertig huizen in brand. Ook twee kerken gingen in vlammen op, en meer dan honderd gebouwen werden geplunderd.

Kalmte
Sanaullah riep beide geloofsgemeenschappen op tot kalmte. Hij beloofde de relschoppers aan te pakken en ook de politie, die het geweld niet heeft gestopt. Christenen vormen ongeveer 2 procent van de 160 miljoen Pakistanen. Moslims en christenen leven hier over het algemeen overwegend rustig samen. (anp/sam)
02/08/09 12u10 In DM


Boeketje Digitalis

Noteer: Op dit boeketje felle, mooie maar gevaarlijke Digitalis (Vingerhoedskruid) werd een extra snuifje gevaar gestrooid. Met de bedoeling dat een afschrift ervan, zoals een enveloppe met ‘wit poeder’ binnen geraakt bij Zijne Hooveerdigheid in Mechelen-Brussel.

‘Religieus geweld’ schrijft De Morgen, daarmee in het midden latend wat oorzaak is, en wat gevolg…Beter ware geweest:’Moslim geweld’, maar over misleidende titels weten ze daar in dat Huis alles over!

Aan de strijd tussen ‘Muzelmannen’ (Moslims) en Christenen werd altijd ten onzent door de ongelovigen met een meewarige blik van onbehagen, maar met een afstandelijk schouderophalen voorbij gegaan. Zij wisten immers beter! ‘Carpe Diem’ en ‘Après nous le déluge’ …Als we dood zijn groeit er gras op onze buik’….Men ging er immers altijd van uit, dat Christenen altijd en overal even onverdraaglijk waren als Moslims, als het om hun ‘geloof’ ging. Waren daar inderdaad niet de Kruistochten, waar het helemaal niet ging om verovering van vreemd grondgebied (waarvoor zij in werkelijkheid werden opgetrommeld), noch om herovering van Christelijke symbolen (het Heilig Land, Jeruzalem) omdat de Muzelmannen de godsvrede aldaar te vuur en te zwaard hadden verbroken, maar om het vermoorden op HUN heilge plaatsen van arme Moslims, hun vrouwen en hun kinderen.

Sedertdien, sedert de invasie van onze landen door Moslims, weten we beter. Bij gebrek aan voldoende gemotiveerde Christenen, vallen Moslims de ganse gevestigde orde aan. Want het is hun bedoeling zich op die plaatsen te nestelen. En waar een vreemd koekoeksjong binnen dringt in het nest, vallen de eigen jongen er uit! Daarvoor moet op zoveel mogelijk gebieden de gevestigde orde verstoord worden. Het volstaat een paar dagbladen, op een willekeurige datum, open te slaan, om hun wandaden vast te stellen, zelfs na alle bewimpeling, achterhouding en verdraaiing der feiten. Moslims doen, overal ter wereld, altijd hetzelfde. Zich relatief stil houden tot ze voldoende in aantal zijn, dan zich stilaan beginnen opdringen (huidig stadium in Vlaanderen) en daar waar de weerstand het zwakst is, zich meester maken van de situatie (Rotterdam)…

Voilà! Dat is een poging om met de woorden van elke dag, een ingewikkelde situatie weer te geven. Maar zeg mij, wat is er verkeerd aan?

Verhelderend is weer http://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Pakistan < waar we leren dat de Islam daar de Indische Godsdiensten rond de jaren 1400 verdreven heeft (daar ook al), en waar in de jaren 1700 zelfs een moslim-belasting op de ongelovigen werd ingevoerd. Overal waar Islam een voet tussen de deur krijgt, wil hij het hele huis…

Ooit al dergelijke zaken gehoord van de Christenen? Zwermen die ook uit als sprinkhanen om alleen achter zich nog kaalgevreten velden achter te laten? .

Nu terug naar het artikel. Er waren geruchten dat de Korân zou ‘ontheilgid’ zijn, wat niet waar bleek te zijn….Maar er was toch lekker aanleiding voor moord, brandstichting en plundering op het beetje Christenen dat er nog overgebleven is (2%)

Kijk, de De Morgen brengt, kortstondig en op een onbewaakt moment : de zondagnamiddag, het bericht (elders niet gevonden!) maar gaat vervolgens over tot de orde van de dag….Het zijn maar een handvol Christenen, en Pakistan is een ver van mijn bed show….Akkoord, het is nu niet bepaald de taak van de DM om hierbij lang te blijven stilstaan. Maar waar blijft de ‘toelichting’? Waar de ‘duiding’? Waarom kom ter geen vlammend protest, zodat de burger verwittigd wordt wat hem, op termlijn, boven het hoofd hangt? Of, wordt er precies dààrom gezwegen? En krijgt de on-nadenkende reporter, die het bericht on-line geplaatst heeft, een ferme uitbrander? Het bericht was kort nadien verdwenen…Misschien na een telefoontje van Smetje van ’t Gazetje, of misschien wel van Steve him-self?

Vandaag maandag? Nergens iets daarover te vinden. Vanzelfsprekend ook niet bij de BRT : die hebben andere katjes te geselen…Is wel nieuws een spijtig auto-ongeval met 4 doden, jonge mensen….

Ja, de gazetten zijn verworden tot één grote rubriek van ‘gebroken armen en benen’en wat leuterwerk….Zonde van het papier! …

Geen opmerkingen: