zaterdag 8 augustus 2009

VRIJHANDEL


VRIJHANDEL

Keniaan biedt 40 geiten en 20 koeien voor hand Chelsea Clinton

08:43 Een Keniaan wil dolgraag trouwen met Chelsea, de 29-jarige dochter van Bill en Hillary Clinton. Hij biedt mama, momenteel Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, en papa, gewezen president, veertig geiten en twintig koeien voor de hand van hun dochter.
In 2000 benaderde de Afrikaan Bill Clinton al eens met het aanbod. Negen jaar later heeft hij dat nu opnieuw gedaan met vrouwlief Hillary, die op bezoek is in Kenia.
Die kon daar alvast mee lachen. "Chelsea is een heel onafhankelijke vrouw, ik zal het aanbod dus zeker aan haar overbrengen", vertelde ze aan FoxNews.
Bron Gazet van A

Boeketje Diep-Zwarte Digitalis
Wat de man die het aanbod deed, er niet bij vertelt, is de hoeveelste ze zou geweest zijn in zijn harem. En de hournalist vervolgens vertelt er ook niet bij aan wie dit aanbod werd gedaan. Daarom zal ik het verhaal verder afmaken.
De Keniaan (Mister X) is een intieme vriend van de Obama-familie, speciaal van Houssein Barack, de omhoog gevallen halfgod van Amerika, die denkt zich alles te kunnen permitteren. Vandaar de hint naar zijn landgenoot, de machtige farmer van geiten en koeien in zijn thuisland : een gok te doen, je kunt nooit weten.
Deze gok, die dus aankwam bij Pa Bill Clinton, de vriend van de mollige Monica, top-democraat en dus eveneens tot alles bereid, viel niet in dovemansoren. Diens antwoord zou geweest zijn ; ‘Als U de dochter wenst, dient U de moeder meteen te nemen’. Boodschap waarop een drukke diplomatiek-onschendbare discussie zou gevolgd zijn, die, naar later bleek, op een misverstand berust zou hebben.
Misverstand niet aangaande de eigenlijke overeenkomst, daar deze een win-win situatie betekende voor beider partijen naambekendheid, maar over de prijs van die handel twee-voor-een. Bill had namelijk voorgesteld: 10 stuks vee van elke soort, zonder daarbij te preciseren dat deze dieren als toegift bij zijn Hilary-aanbod waren. De Keniaanse kandidaat-overnamer had natuurlijk verkeerd begrepen, en dacht dat hij nog moest bijbetalen voor deze oude 2de, 3de of misschien wel 36e hands occasie, wat hij wel van het goede teveel achtte. Toen hij echter vernam dat hij naast de moeder ook nog geiten en koeien minder moest leveren, was de koop vlug gesloten. Tot…
Tot het moment dat Houssein, die pas op het laatst, als ervaringsdeskundige in Keniaans-Amerikaase zaken, ter hulp was geroepen zich realiseerde dat hij zijn ex-runningmate zou kwijspelen, zijn veto stelde. Wat aanleiding gaf tot het verbreken van alle reeds gesloten akkoorden.
Zo komt het dat de Kenaan zijn veestapel volledig intact kan behouden, en Bill zijn twee vrouwen, eveneens intact. .
Ik heb, naar de beste hournalistieke deontologie; mijn bronnen driedubbel gecheckt, en er uiteindelijk mijn eigen gedacht mee gedaan.

Geen opmerkingen: