maandag 31 augustus 2009

WAAR WAREN DE KATTEN


WAAR WAREN DE KATTEN
Over de IJzer’bedevaart’ van gisteren kopte vandaag de DS : ‘De Vlaamse Leeuw stuurde zijn kat’, waarbij de bedenking past: al die kat niet in Kaaskerke was, waar was ze dan wel? Ik denk het antwoord te weten, of minstens er dicht bij te zitten met volgende uitleg.
De ‘lauwen’, zij die tevreden waren met de belse interpretatie van de Vlaamse verzucghtingen, hebben afgehaakt, en draaien op ralenti, om een beetje de kat uit de boom te kijken….Of ze waren de zondag ervoor in Steenstraete, terug in de ware schaapstel, bij de ‘radicalen’. In Kaaskerke kwam dus alleen het overschot: de brokkenmakers zoals den Bleiter en nog een paar politieke onbenullen, die waarschijnlijk van ingehouden woede bijna moesten barsten bij het aanzien van die immer slinkende menigte….Ze hebben, lijk katten doen, omwille van het smeer, gelikt aan de belse kandeleer..
Spijtig – maar betekenisvol!
Tijd misschien voor een andere voorzitter, om, na Eric Defoort bij de VVB, eveneens ontslag te nemen….Het heeft inderdaad niet mogen Baeten, hé Walterke….Misschien dat U, net als Uw voorganger, nu een plaatsje kunt krijgen bij de Logebroeders in de Rode Broederschap….En pak ‘en passant’ ook Uw secretaris maar mee. Zodat er aan onze Toren meteen nieuw en degelijk personeel kan aangezocht worden.
Tijd dus om de twee VZW’s rond de Fronters ’14-’18 (IJzerbedevaart en IJzerwake) te fuseren tot één sterke broederband. Misschien kan als datum gekozen worden dezelfde dag dat de Vlaamse Regering haar ‘Akte van Verlatighe’ afkondigt, en er vanonder trekt uit de belse beestenboel, met medeneming van àl haar geografisch grondgebied, Brussèl inclusief….Dan kunnen we daar de situatie omdraaien: in plaats van faciliteiten voor Vlaamstaligen, faciliteiten voor anderstalingen, maar dan wel uitdovend….Wat ’n geluk binnen een tiental jaar te ontwaken in een gewezen hoofdstad, teruggewonnen uit de francofonie…..
Jaja, waarde Heer Crols, U hebt de geest uit de fles losgelaten…..

Geen opmerkingen: