zondag 2 augustus 2009

ZACHTE DOOD MOET HERZIEN IN NL


ZACHTE DOOD MOET HERZIEN IN NL

VN: euthanasiewet moet worden herzien
01-08-2009 - onze redactie politiek - nederlands dagblad
Nederland moet de euthanasiewet herzien, om de bescherming van patiënten beter te waarborgen. Daar dringt het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties op aan.
Uit de vrijdag 31/7/2009 in Genève bekendgemaakte aanbevelingen blijkt dat het VN-comité bezorgd blijft over de omvang van euthanasie en hulp bij zelfdoding in Nederland. De voorwaarden waaronder euthanasie mag worden uitgevoerd, garanderen volgens het Mensenrechtencomité niet dat mensen tegen misbruik worden beschermd. ,,Onder de Nederlandse wet kan een arts het leven van een patiënt beëindigen zonder enige, onafhankelijke, rechterlijke toets om te garanderen dat de beslissing niet is genomen op basis van onbehoorlijke beïnvlOoeding of een misvatting'', concludeert het VN-comité, gevormd door internationale deskundigen op het gebied van de mensenrechten. Het feit dat ook een tweede arts zijn mening moet geven, is in de ogen van het VN-orgaan niet voldoende. In het bijzonder noemt het comité situaties waarin een arts tot levensbeëindiging besluit, zonder dat de patiënt in staat is zelf het verzoek te doen. In Nederland is euthanasie in zo'n situatie alleen mogelijk in het geval iemand al een euthanasieverklaring had opgesteld. Het VN-comité wil dat zeker onder deze omstandigheden eerst een juridische toetsing plaatsvindt. Het Mensenrechtencomité dringt er bij Nederland op aan de wetgeving zodanig aan te passen, dat het 'recht op leven' beter is verankerd.
Nu wordt euthanasie alleen achteraf getoetst door regionale commissies. Het 'recht op leven' is een van de artikelen uit het Internationaal Verdrag aangaande Burgerrechten en Politieke Rechten.
De uitvoering van dit zogenaamde BUPO-verdrag wordt om de vijf jaar door het VN-Mensenrechtencomité getoetst. Minister Hirsch Ballin (Justitie) verklaarde ruim twee weken geleden in Genève, tijdens de behandeling van de Nederlandse rapportage, dat de toename van het aantal geregistreerde euthanasiegevallen laat zien dat de meldingsbereidheid onder artsen toeneemt. Hij gelooft niet dat er sprake is van een daadwerkelijke stijging van het aantal euthanasiezaken, en wees erop dat palliatieve zorg steeds meer aandacht krijgt.
Dat het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties nu toch bij de kritiek op de euthanasiepraktijk blijft - net als vijf jaar geleden - zal worden meegenomen in de reactie op de nieuwe aanbevelingen, die de Nederlandse regering in het najaar naar de Tweede Kamer stuurt. ,,We zullen ons hierover opnieuw beraden'', verklaarde een woordvoerder van het ministerie van Justitie vrijdag.
Tijdens de zitting was er ook aandacht voor het door de SGP uitsluiten van vrouwen in volksvertegenwoordigende functies. Op die kwestie komt het VN-comité in haar conclusies niet concreet terug.
Minister Hirsch Ballin benadrukte in Genève dat de SGP slechts twee zetels in de Tweede Kamer bezet, en dat alle andere partijen wel de participatie van vrouwen willen bevorderen. Het VN-comité dringt wel aan op verdere verbetering van de arbeidsparticipatie van vrouwen en met name moeders, onder meer door de kinderopvang en naschoolse opvang uit te breiden.
Ook de versnelde asielprocedure in Nederland, van aanvankelijk twee en nu acht dagen, vervult het VN-Mensenrechtencomité met zorg. Het comité vreest dat asielzoekers door de tijdsdruk niet altijd een adequaat verzoek kunnen indienen, en daardoor kans lopen te worden teruggestuurd naar een land waar ze niet veilig zijn. De aanbeveling is dat Nederland asielzoekers voldoende tijd geeft om bewijzen voor hun aanvraag te overleggen.
Bron Iskander 2/8+09
Boeketje Digitalis

De Nederlanden, Holland voorop, waren toch de wereldleiders in progressieve ethische zaken, die de mensheid zouden ten goede komen? Weg met alle onwaardig menselijk leven! In Vlaanderen (en Wallonië) was de eurhanasie-wetgeving zelfs het paradepaardje van het Liegebeest uit Gent! Als de Paus die dingen (abortus, euthanasie) met vaderlijk bezorgde stem (om vooral niemand te beledigen) omschreef als ‘de beschaving van de dood’ werd hij door de linkse kerk onmiddellijk de grond ingeboord. Wat wis dt die Oude Man in Rome van het leven, van genot, van sexualiteit! Want daar draait het om : sex zonder harde langdurige gevolgen (kinderlast), of sex, genot en geld zonder zorgen voor ouderen en zieken.

Maar door de schuld van die misdadige wereldverbeteraars staan wij nu wel allemaal te schande voor de ganse (beschaafde) wereld. Op een hardere manier dan door de Paus! Ze waren dus blijkbaar verkeerd in hun navolging van de Neurenbergse Rassenwetten uit de onzalige Hitler-tijden. Op Wikipedia vindt U de nodige omschrijving, van die Hitler-wetten waar ik tot mijn eigen grote verrassing het volgende las, waar nooit over gesproken werd/wordt :

Anders dan vaak wordt gedacht waren vergelijkbare wetten ter behoud van raszuiverheid al eerder in andere landen van kracht, zoals Denemarken, Zweden, Finland en de Verenigde Staten.

In het artikel werd ik vooral getroffen door een paar passages, die ik hieronder gewoon nogmaals weergeef:

het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties
net ls 5 jaar geleden
Bezorgdheid !
het 'recht op leven' beter verankerd

Onder de Nederlandse wet kan een arts het leven van een patiënt beëindigen zonder enige, onafhankelijke, rechterlijke toets om te garanderen dat de beslissing niet is genomen op basis van onbehoorlijke beïnvloeding of een misvatting''

We zullen ons hierover opnieuw beraden'',

De aanbeveling is dat Nederland asielzoekers voldoende tijd geeft


Kijk, Kijk, de tekst van deze resolutie is bijna even voorzichtig opgesteld als de rede va de Paus : meer zelfs, het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties behandelt deze zaken zoals een ouder zou spreken tot een lastig onhebbelijk kind : dat al te gemakkelijk doodmaken is verkeerd, niet meer doen, hé, en aan dat asielrecht, een ander stokpaardje van U, is een kleinigheid verkeerd. Aanpassen, hé, en Uw best doen! Zo spreekt een ouder die slaat en zalft tegelijkertijd! In Génève kent men waarschijnlijk geen spreekwoorden. Ze krijgen er een van mij, gratis. Wie de roede spaart, haat zijn kind! Men kon het aldus korter gehouden hebben: ‘Gij zult niet doden’ – ‘Te ne tueras point’.? Met een paar donderslagen erbij!

Of zou het aan de interpretatie liggen? Wij worden toch immers ingestampt dat deze ethische kwesties goed zijn voor ‘de mensen’? Onwaardig leven beëindigen (Altzheimer) of ondragelijk lijden beëindigen, ongeneselijke zieken uit hun lijden verlossen, aftakeling voorkomen (Hugo Claus): de vergrijzing, dat alles moet de levenskwaliteit van de anderen, de gezonden, verbeteren en de kosten drukken. Hitler deed hetzelfde, maar hij noemde het raszuiverheid, en dat miek van hem een duivel…

Het verschil?

Zit hem in de p e r c e p t i e, waar voor moord en doodslag een ander woord gebruikt wordt…Doden is altijd tegen de natuurwet, maar ook tegen de goddelijke wetten! En na de perceptie volgt gewoonlijk de repercussie, de terugslag.

Zal de Pers, de Oude Media hierover veel berichten? Al die linkse herauten van het Vrije Woord, zullen we ze horen op TV? Integendeel! Er is ander en vrolijker nieuws om over te leuteren….De Gay Pride in Amsterdam, bijvoorbeeld, die 560.000 bezoekers zou getrokken hebben, alla, volgens mijn lectuur toch (De Wereldkrant van BVN) en die zijn blijkbaar fier op deze wanstaltige prestatie….Brood en Spelen, nietwaar!?


Het hoogtepunt van het jaarlijkse homofestival Gay Pride in Amsterdam, de Canal Parade,
heeft 560.000 bezoekers getrokken, een record. Vorig jaar zagen 500.000 mensen de
botenparade. Aan de rondvaart deden dit jaar ongeveer tachtig boten mee met daarop veel
schaars geklede deelnemers.Dit jaar waren ook het CDA en de VVD van de partij en voor het eerst mochten militairen in uniform aan de Canal Parade


(****) De BIJGAANDE FOTO is geen nazi-geval, maar The Oxford Crematorium ui… 1939

Geen opmerkingen: