vrijdag 25 september 2009

TOMMEKE TOMMEKE WAT ZEG JE NU

TOMMEKE TOMMEKE WAT ZEG JE NU….

NAEGELS: Daar heb je opnieuw dat verschoven paradigma: een wisseling van de macht van een eerder links denkkader in de jaren negentig naar een conservatiever, liberaler gedachtegoed. Een hoop mensen had eind jaren negentig het gevoel dat ze zinnige dingen vertelden, maar dat ze niet werden gehoord. Dan kwam die omslag, en het uitdrijven van het hele wereldbeeld dat eraan voorafging. Er moet en zal worden bewezen dat de 'linkse kerk' op alle domeinen vreselijke schade heeft toegebracht. In de pers, de opvoeding, het gerecht.
Bron Iskander, die citeert uit Knack

Boeketje Digitalis (aangeboden 18 Karaats)
Tommeke Naegels, een boekenschrijvertje van het niveau van Walschap, Kant en Zola (zegt hij zelf) heeft een nieuw boek gepleegd waarvan de naam mij is ontsnapt omdat ik niemand op slechte gedachten wil brengen. Want het gaat over de zegeningen van de multicul waarin en waartussen Tommele beweert dagdagelijks te leven, hoogst waarschijnlijk onder een glazen stolp. Hij is dus voortdurend op vacantie in zijn eigen straat. Hopelijk overleeft hij het; tot er misschien een paar ‘kut-marokkaantjes (Dixit Smetje van ’t Gazetje) opduiken om hem te verlossen van zijn overtollige kapitalistische bagage….Hijzelf beweert in dat interview, dat hij in dat boek niet doet aan politiek, maar aan een soort volksopvoeding. Hierdoor bewijst hij alleen maar dat hij van politiek zoveel weet als dat andere Tommeke van wielrijden (en winnen). Tommeke, Tommeke, wat doet ge nu!
Maar dat Tommeke Naegels (op aanreiken van de ‘Nack?) de tekenen des tijds verstaat, mag blijken uit bovenstaande alinea uit gezegd interview, dat verder de moeite niet waard is om er te blijven bij stil staan. Tommeke vindt dat het hoofddoekendebat werkt als ‘een zwart gat’, dat al het andere aantrekt en opslorpt. Dat heeft hij niet graag, al zegt hij niet precies waarom. Dan moet het hem wel voorgezegd worden. De Islam (gesymboliseerd door de kopvod) IS het Zwart Gat waarin wij straks allemaal dreigen te vallen. Tommeke voelt dus de dreiging die in de lucht hangt, maar die hij niet durft te definiëren….
Wel, laat mij (die een klein onmondig burgermannetje ben, en geen groot schrijver als hem – maar ik mag vrij praten en hij niet – anders wordt hij uitgestoten door zijn bloedbroeders in de kunst-met-grote-K) als toemaatje, een paar ideetjes aan de hand doen die Tommeke niet mag of kan vermelden. Eerste reden: het domme kiesvee heeft nu eindelijk gesnapt wat dat wil zeggen ‘islam=onderwerping’. Zij zien dat de Islam op het punt stond (of staat) om de regels van onze samenleving naar hun hand te zetten…Tweede reden: het kiesvee begint te snappen, dat die halal-meiden slechts de voorhoede zijn van de hun plaats opeisende haatbaarden (de immamas) Derde reden: datzelfde kiesvee begint de berichtgeving over ‘hang-jongeren’ te linken aan beide voorgaande vaststellingen: zij vrezen dat het ogenblik komt dat de Muzelmannen alles en iedereen onder de knoet zullen houden….
En dus doet Tommeke Naegels hetzelfde als de Zot van A: een 180° draai nemen en een beetje afstand nemen van de Islam en het linkie-winkie gedachtengoed om die domme massa (kiesvee en boekenkopers) naar hun hand te zetten. Zij verklaren beiden de oorlog aan de kopvodden-aanval, maar in ‘versluierde’ taal omdat ze in versluierde taal nog sterker zijn dan de Rwa Albèèèr. Recht-uit recht-aan spreken is niet de sterkste kant van links-progressief. Al helemaal niet. En zo spreekt Tommeke de woorden van de alinea die ik onder Uw aandacht wil brengen….
Hij wil bewijzen bij de eersten te zijn die de tekenen des tijds verstaat. Hij zal binnenkort, bij leven en welzijn, en als de goede strijd gestreden is, verwijzen naar dit artikel in de ‘Nack’ om te bewijzen dat hij uit het goede hout gesneden is…Altijd geweest is! Tussen haakjes: herkent U de linkse techniek van iemand zonder duidelijke argumenten, die dan maar uitpakt met grote woorden, om zijn superioriteit te bewijzen? Paradigma! Dat is pas een vocabulaire op het niveau van een grote Tom Naegels! Hij had evengoed ‘denkmode’, ‘wijze van denken gevolg van de veranderende tijd’ kunnen zeggen, maar dat zou hem als woordkramer hebben ontmaskerd….Want dat is kontdraaien openlijk toegeven! Verklaren dat ‘ik vroeger wit zei, en nu zwart’, dat zou zelfs het grootste rund snappen, en dat is niet de bedoeling! Het gaat ons Tommeke om de laatste zin in de geciteerde alinea, waarin hij wil bewijzen tijdig de veranderende tijd te hebben opgemerkt. Links heeft afgedaan – en hij wil gerekend worden tot de voorspellers en nieuwe sympathisanten van het onnoembare, liever dan tegen beter weten in, te willen behoren tot het leger van hen die de strijd verloren hebben.
Er moet en zal worden bewezen dat de 'linkse kerk' op alle domeinen vreselijke schade heeft toegebracht. In de pers, de opvoeding, het gerecht.
Met deze zin zal hij later willen bewijzen,dat hij…’het altijd gezegd heeft’ M.a.w. hij past de strategie toe van ‘If yoy cannot beat them, join them’….Wedden dat zijn ‘colums’, blogs en boeken in de toekomst meer en meer in die richting zullen uitgaan? Mij niet gelaten, ik lees ze toch niet.
Paradigmanten aller Landen, verenig U! Is dat geen waardige opvolger van de socialistische internationale slagzin uit vroeger dagen: ‘Proletariërs aller Landen, verenig u?!
Laten we echter alle paradigmanten met gemengde gevoelens begroeten. Want we weten op voorhand hoe standvastig ze zullen zijn….….

Geen opmerkingen: