dinsdag 1 september 2009

VLAANDEREN VLAGT


VLAANDEREN VLAGT
NIEUWSBRIEF VL² nr. 167(dinsdag 1 september)

Wij gaan zo dikwijls vlaggen in bedreigde gemeenten als Overijse, Sint-Genesius-Rode, Grimbergen, Diegem, Zaventem, Wezembeek-Oppem. Dat zijn gemeenten waar (ooit) bloeiende afdelingen waren of zijn van
de VVB, de Volksunie, de NV-A, het Vlaams Belang, de Vlaamse Leeuwen, diverse strijdverenigingen...
Wij zijn een stel oude krakende wagens uit de Kempen, Limburg, uit Oost- en West-Vlaanderen.
Wij staan daar meestal alleen, soms onder erbarmelijke weersomstandigheden!
We leggen honderden kilometers af en zijn in het beste geval 6 à 7 uur van huis.
Waar zitten al die fameuze Vlaamse strijders, die voorzitters, penningmeesters, secretarissen, bestuursleden, zoetwaterflaminganten en de grote monden aan de toog van het Vlaams Huis?

Aandacht : Op 11 oktober 2009 wordt pater Damiaan in Rome plechtig heilig verklaard. ‘Vlaanderen Vlagt’ legt één of meerdere bussen in om dit gebeuren op het Sint-Pietersplein een Vlaams tintje te geven. Deelnameprijs ongeveer 60 euro. Voor meer info en inschrijving: ivan. mertens@vlaanderenvlaqt.orq .
Boeketje (Lieve) Digitalis
Met veel liefde en toewijding geef ik dit berichtje door vanwege Vlaanderen Vlagt². Hoog tijd blijkbaar dat jongeren de vlag stilaan overnemen, want de ouderen geraken vermoeid. Dat de Leeuwen uit het straatbeeld zouden verdwijnen is gewoonweg niet mogelijk. Daarvoor werd er door de pioniers (onvergoed) teveel water en bloed gezweet!
De dag dat Vlaanderen zelfstandig zal zijn, zal dat inderdaad voor een groot gedeelte te danken zijn aan de mensen van Vlaanderen Vlagt² die als een levend geweten de mensen blijven wakker schudden voor de Goede Zaak…tot spijt van wie het benijdt…..
Van uit het verre Italië hebben wij onlangs een bestelling thuis besteld van een 25-tal vlaggetjes, wimpels en vlaggen, bestemd voor de Vlaamse vrienden die wij hier ontmoeten. Niemand die een fietswimpeltje weigert, of een handvlaggetje om mee naar elkaar te zwaaien…Zelfs de kinderen durven al eens met een 1-merervlag om de schouders dartelen op het strand….Blauwe lucht, gouden zonneschijn en dansende Leeuwen, links en rechts op bootjes op het blauwe water van het Lago….Het is ook tamelijk snel bekend waarvoor die vlaggen staan – en geloof me : een Forza Flandria klikt bekend in Berlusconi-land….Fiamminghi (Vlamingen) staan hier bekend als noeste werkers met een fijn en kunstzinnig verleden…Ook als de beste sportmensen ter wereld : Eddy Merckx bijvoorbeeld is nog altijd een afgod!
Als straks in Rome op het Sint Pietersplein Pater Damiaan plechtig tot ‘de eer der altaren’ wordt verklaard, hoop ik alleen geel-zwarte vlaggen te zien, en zo weinig mogelijk driekleuren, andere dan de Italiaanse. Dat onze ‘herders-hovaardigheidsbekleders’ zullen aanwezig zijn, vooraan en op het verhoog, naast de Houten Klaassen van het Hof, zal wel niet te vermijden zijn. Zij staan namelijk altijd vooraan als er ‘eer’ te rapen valt. Ik verhoop dat de Paus die dag Zijn geschiedenislessen goed ingestudeerd heeft. Zodat hij die dag de wereld verkondigt dat Pater Damiaan een Vlaming was, en hem als dusdanig aansprekend, daarbij feestelijk het wankele begrip ‘belg’ achterwege latend, daar het nergens in de wereld nog een referentie is om fier op te zijn…
Maar de Franstalige diplomatie in en rond het Vaticaan zal wel spreekwoordelijke valse vooringenomenheid zijn best gedaan hebben, om Damiaan een andere nationaliteit en een andere taal aan te meten dan de zijne….Tenzij het zou kunnen dat Peeters II bij Berlusconi voordien zou tussenbeide gekomen zijn….iets wat Balkende als Nederlander uitvoerig niet zou nagelaten hebben, moest het gaan om een Nederlandse heilige….Maar ja, de o zo christelijke CVP zal wel zijn mannetjes en vrouwtjes vooruit hebben gestuurd om de pluimen op de belse hoed gestoken te krijgen…nestbevuilers als ze zijn..
Zodat we bij voorbaat kunnen besluiten, dat Vlaanderen zelfs zijn doden laat ontstelen, om te dienen als rijke humus voor vreemde overheersing.
Dringend gevraagd voor 11 Oktober in Rome: een gastspreker bezield met het Heilige Vuur en een brandende tong: Frans Crols bijvoorbeeld – liefst onder de dwingende bescherming van een paar potige bodyguards, zodat die van de Staatsvuiligheid de spreker het spreken niet zouden kunnen beletten. Liefst voordien een beetje accorderen met ene Josep Rathsinger, want per slot van rekening leid die de dans die dag…Als Duitser zou Hij op die manier een beetje het onrecht dat tot twee keer toe door zijn landgenoten de Vlamingen is aangedaan, kunnen herstellen. .Wedden Heilige Vader, dat verstokte zondaars,als daar zijn Angeltjes en anderen van SeniorenNet.be bijvoorbeeld, noveen na noveen in Scherpenheuvel zouden gaan houden, moest U op 11 Oktober Damiaan als Vlaming bestempelen, daarbij uitdrukkelijk met veel misprijzen vermijdend het woord ‘belgica’ uit te spreken…
Maar voor zij die in mirakels geloven : het zou altijd kunnen dat de Heilige van uit de Hemel zijn banbliksems stuurt met de eenvoudige mededeling dat Tremelo tot nader order nog altijd in Vlaanderen ligt, en dat hij door de Vlamingen en alleen de Vlamingen tot grootste held aller tijden is uitgeroepen. De Franstaligen moeten maar wachten tot hun favoriet, het koekoeksjong en kwelende kwaker Brel, heilig wordt verklaard.
Vandaag is de Paus, die een fervent bewonderaar is van Padre Pio, de Italiaanse heilige en publiekstrekker N° Uno, in Bagno Reggio, een wereldberoemd minuscuul bergdorpje op 20 Km van ons Lago di Bolsena, aan de voet van de Abruzzen: ik hoorde daarnet met veel bombarie de sliert heli’s overkomen. Hij gaat daar bidden voor een plaatselijke heilige. Wie weet, komt Hij bij gelegenheid niet eens overgewaaid naar Tremelo, om zich te vergewissen dat men daar geen Frans spreekt, zoals Hem wel zal voorgehouden zijn…Moge Hij ondertussen de Heilige Geest ontvangen hebben, om de Mechelse Hovaardigheidbekleder eindelijk op rust te sturen en meteen te voorzien in zijn opvolging door een echte Herder aan te duiden uit echte Vlaamse stam, zonder halve Islam-neigingen.

Pssst
Heilige Vader, dat van die Novenen in Scherpenheuvel is biechte-waar! Zoals het ook waar is, dat wij vanzeleven nooit nog één gebedje zeggen voor Vlaanderen, als U Pater Damiaan op 11 Oktober een belg durft te noemen! U bent gewaarschuwd! Er zijn in de Geschiedenis als Pausen voor veel minder afgezet of zelfs vermoord! Het is zelfs mogelijk dat wij ons dan plotsklaps herinneren dat U ‘een smerige Duits’ bent’ die we in 1944 met veel moeite ons mooie landje hebben kunnen uitzwieren…

Geen opmerkingen: