zaterdag 17 oktober 2009

MARIE ROOS BIJ LEVEN EN WELZIJN

MARIE ROOS BIJ LEVEN EN WELZIJN
Ons aller Bolk_Belang Marie Rose Morel is terug. Goed en wel terug, ze leeft (en hoe!) en ze is wel! We zullen het allemaal geweten hebben! En daar help ik gaarne aan mee! Lees hieronder wat er vandaag op haar blog staat.
Voor Johan Sauwens heb ik, niettegenstaande zijn politieke partij, altijd veel sympathie gehad. Als minister van de Vlaamse regering kleurde hij mijn dagen in de juiste kleuren. Dat is toch al een tijdje geleden en die kleuren zijn verbleekt en in veel gevallen weggegomd. Toch doet het me iedere keer plezier in Vlaanderen te komen en de vele verkeerslichten en andere wegmarkeringen in zwart-gele kleur te zien. Dat hij stilaan op de achtergrond is geraakt, zal ook wel met die kleuren te maken hebben, zeker?
Maar goed. Het bloed kruipot waar het niet gaan kan en kwaliteit (Sauwens) zoekt kwaliteit (Morel). Op die manier verneemt de buitenwereld zaken die anders onder de mat zouden blijven. Noch ‘de Guimardstraat’ met de o zo christelijke trezebees Van Hecke, noch (vanzelfsprekend) de andere netten zouden zich ooit roeren. Vanzelfsprekend, zoals ze bezorgd zijn voor het Algemeen maar vooral voor hun eigen Belang.
De openlijke of bedekte inhoud van al wat verschijnt in ‘Klasse’, het Onderwijstijdschrift van de Vlaamse Regering is trouwens in hetzelfde beddeke ziek. Let maar op de rotzooi die ze verspreiden onder een titel die klinkt als een taalspelletje…Bedoeld is 2 begrippen in één dubbelzinnig woord te verkopen: ‘onderwijs’ of KLASnieuwtjes, met KLASSE gebracht. Dezelfde klasse als van de ganse VRT; ene Goele Liekens of een Chris Dusocoit bijvoorbeeld….
En dat ze daarenboven bij dat Commissariaat zo STOM zijn als het achtereind van een koe mag blijken uit volgende ‘tip’ waarom kindjes een beroep kunnen doen op bedoeld ‘Kinderrechten-Dinges’. Ik lees woordelijk : “er zit een illegaal kindje in uw klas dat terug naar huis moet"….
Twee kemels in één en hetzelfde zinnetje! Ze kennen er wat van!
1° ‘illegaal’ Is dat een les in burgerzin?
2° ‘terug naar huis moet’. Maar alle kindjes moeten toch altijd naar huis, naar hun mama! Of is bedoeld ‘terug naar waar ze vandaan komen’….Maar dat is de taal van het vermaledijde Vlaams Belang. Dus niet. Dus maar die opgestookte onschuldige kinderzieltjes tegendraads hersenspoelen, de beste Sovjet of Naz-praktijken achterna?!
Vergeet ook vooral niet dat het hele gedoe van CVP-signatuur schijnt te zijn. Pardon, deze is al geruime tijd de CD & V geworden. Was dat weer even vergeten maar heb het opgezocht. Die letters staan voor Christen Democratisch & Vlaams. Ik noem dat het cynisme ten top gedreven. Maar dat wisten we allemaal al lang…
Na deze lange commentaar, over naar de eigenlijke inhoud..
**********************

Begin deze week gooide Johan Sauwens de stok in het hoenerhok over het "kinderrechtencommissariaat".
'Is het wel verantwoord om in tijden van crisis je geld door ramen en deuren naar buiten te gooien' was - kort samengevat- de vraag van de CD&V-er.
Een terechte vraag.

Ik geef eerlijk toe dat "het Kinderrechtencommissariaat" mij al langer een doorn in het oog is.
Tijdens mijn verblijf in het Vlaams Parlement hebben mijn collega An Michiels en ik het herhaaldelijk ter sprake gebracht.
Maar blijkbaar was de "crisis" toen niet voelbaar genoeg want geen enkele CD&V'er bewoog.
Het was immers "hun" geesteskindje.

Weet u trouwens wat zo'n commissariaat eigenlijk doet ?

Wel, dingen waarvan ik in elk geval niet wil dat mijn kinderen ermee in contact komen ...
Verleden legislatuur deelden ze "deurhangers" uit in de scholen met de 'toffe' tekst: 'Niet betreden. Ik heb een scheet gelaten.'
Deze hoogstaande tekst werd dan ook nog eens visueel uitgebeeld. U zal als ouder u maar uitsloven ...

En dan de folders met de memorabele mededeling: U hebt het kinderrechtensecretariaat nodig want: "u moet thuis de vuilnisbakken buiten zetten", "uw juf heeft uw gsm afgepakt", "er zit een illegaal kindje in uw klas dat terug naar huis moet", ... gevolgd door de contactgegevens waar kinderen terecht konden om "hulp en steun".
Immers 'Voel jij je onrechtvaardig behandeld op school, thuis, in je gemeente, jeugdorganisatie, ziekenhuis ?
Vermoed je dat jouw rechten geschonden worden?
Reden tot klagen? Contacteer het Kinderrechtencommissariaat '

Wat een geluk dat Alexander nog niet kan lezen, want hij zet ook samen met mij de vuilnisbakken buiten.
En nee, hij wordt daar niet voor betaald en meer nog ... hij doet dat met enthousiasme en met de glimlach.
Is mijn zoon nu abnormaal ?

Dit even om te zeggen dat Sauwens gelijk heeft dat dit soort "geldverslindende bezigheidstherapieën" niet met belastingsgeld betaald moeten worden. 12 personeelsleden, een begroting met veel werkingsmiddelen en dat uiteraard allemaal van onze centen.
Dat geld kan nuttiger besteed worden ten voordele van onze kinderen.
De scholen huilen om meer middelen, er zijn genoeg kinderen die onder de armoedegrens opgroeien, er is nood aan ondersteuning van sportclubs en jeugdverenigingen.
Gebruik het geld daarvoor en niet om vunzige publicaties uit te geven die het weinige gezag dat er nog is, nog maar eens onderuit te halen ...

Tijden van crisis zijn tijden om overtollige en onnuttige organisaties in vraag te stellen en op te doeken.
Het is nu het moment om schoon schip te maken met een aantal "parasiterende appendixen" van het Vlaams Parlement.
Komaan Jan Peumans en uitgebreid bureau, wakker worden en er werk van maken.

En op die manier zouden de peperdure - en in de wandelgangen fel bekritiseerde - feestjes van "ontslagnemende" kinderrechtcommissarissen ook ineens van de baan zijn.
Bron Blog Marie Rose Morel

Geen opmerkingen: