zaterdag 17 oktober 2009

MOHADISHU EN DE SHARIA


MOGADISHU EN DE SHARIAH (*)
Intieme Lingerie in Donker Afrika…..
Met het oog op de bijschaving van onze Muzelman- en Muzelvrouw-kennis, een studierichting die met de dag urgenter wordt (**) veroorloof ik mij bij deze aan de Antwerpse Grootmeesters in de vrouwenmode, onderstaand stukje ter lectuur aan te bieden. De gewone Jan-met-de-Pet en zijn Lisa kunnen er maar hun voordeel mee doen.
Ik kan mij inderdaad van de indruk niet ontdoen dat, wat van hun zo bejubelde ‘creaties’ op de catwalk voorbijkomt, reeds de moslim-doctrine (zie verder) in zich koestert. Om het met de woorden van mijn bevallig vrouwtje te zeggen, dat bijna engelachtig volmaakt geschapen is van poten en oren : die vrouwen zijn zo plat van voor als van achter en ze zijn net niet gekleed precies daar war meest nodig. Waarop ik dan scherper wil toezien naar de juiste betekenis van deze woorden, mij vruchteloos zit af te vragen wat er vertoond moet worden, daar waar ze ‘niet gekleed’ zijn. Het zal wel aan mijn slecht zicht liggen, want het zijn top-mannequins, maar ik zie niets. Voilà, denk ik, de shariah heeft reeds toegeslagen in ons couturier-wereldje! Daar staat niets, daar hangt niets, daar IS niets! Dan denk ik : Amaai ons Koingshuis, als die Muzelman-mode ook daar toeslaat. Het is te begrijpen dat die kliek, de reputatie van de Coburgers kennende, aan uitwijken denkt!

Zweepslagen voor beha in Somalië

De Somalische rebellenbeweging al-Shabaab heeft vrouwen publiekelijk gestraft
voor het dragen van een beha.

In Mogadishu verzamelden gemaskerde mannen meerdere rondborstige vrouwen. Zij
kregen zweepslagen, moesten hun beha uitdoen en daarna met hun borsten schudden.

De rebellenbeweging al-Shabaab vindt beha’s on-islamitisch, omdat ze bedrog in de hand zouden werken. Volgens al- Shabaab moeten borsten van nature stevig zijn en anders moeten ze maar hangen.

De nieuwe regels van al-Shabaab gelden niet alleen voor vrouwen. Ook Somalische mannen die geen baard dragen krijgen zweepslagen.

**********************

Boeketje Digitalia
(gedrapeerd in Oosterse Gewaden)

Als het onze Dames kan troosten, wil ik even doorbomen op die buste-geschiedenis. Heet gaat zo. Tijdens het Spaans Bewind (neen niet dat van Fabiola, maar dat waarover U geleerd hebt op de schoolbanken, maar waarschijnlijk niet noodzakelijk wat hier volgt – zeker niet in het Christelijk Katholiek Onderwijs (***)…

Toen de Spaanse Hofdames, en dat was de topklasse der edelen, hun rondborstige Vlamse hofdames zagen aan het Mechels Hof van Margaretha van Oostenrijk, stelden deze zich vragen over de verschillende anatomie. Zijzelf dienden (uit kuisheid?) de borsdtkas onder hun gewaden, te bedekken met een loden plaat, om er zo jongensachtig mogelijk uit te zien. Hoe platter, hoe mooier was toen het schoonheidsideaal in de hoogste Spaanse kringen. Toen zij, wat later door P.P. Rubens zo treffend werd geconterfeid, meer uitleg kregen over de ‘push up’-methode, waren de oudere dames gecharmeerd, en maar al te gaarne tot navolging bereid, terwijl de jongere niet eens een aansporing nodig hadden om in te spelen op de Vlaamse mode. Maar aangezien de Konig, Keier Karel, en later zij n zoon, Philips II, overtuigde brave katholieken waren, die liever de afvalligen op de brandstapel zagen dan te moeten toegeven (het Protestantse Holland werd rijker met de dag – Vlaanderen armer), ging dat verhaal niet door en werd de stroomlijn weer verplicht gesteld…

Dàt, lieve Dames, zijn de charmes van de verborgen kanten in de Geschiedenis…Ik kijg er nooit genoeg van!

Tenslotte waarschuw ik nu reeds onze Beroepsvereniging van Haar- en Baardknippers hier te lande. Zij dienen zich dringend te vervolmaken in de baardknip-kunst, die zij tot in de perfectie zullen dienen te beoefenen. Vooral de kennis van alle soorten verf zal belangrijk worden; alsmede de herkomstlanden er van, die vanzelfsprekend de exclusiviteit zullen hebben. Alle tinten van zwart moeten in een handomdraai kunnen toegepast worden, om, waar nodig, de blauwe schijn, of rode, wegens de associatie met roververhalen, te verdoezelen. Het woord ‘scheren’ moet verdwijnen uit het taalgebruik, net zoals alle scheermesjes, scheerzeep en after shave toestanden die regelmatig in het openbaar zullen opgestookt worden. Dit ter gelegenheid van het vonnissen van zij die de borst of baardvoorschriften onachtzaam hebben nageleefd.

Het is niet bekend hoe de cosmetica-wereld en de zeepfabrikanten hier tegenover staan, maar zeker is dat de parfum-wereld machtige dagen tegemoet gaat.




(*) Uit de beelden van de enorme tegenbetoging (zeker 30 haatbaarden in vrouwenkleren doch zonder BH – zie volgend stukje) tegen Geert Wilders die door de verschijning in persoon voor het Parlement, de hele Engelse Natie was komen tergen na zijn vrijspraak door de Engelse Rechters kon ik opmaken dat in het Muzelmans niet sharia is, maar shariaH. Hoog tijd su dat we onze kennis aanscherpen, willen we binnenkort niet voor Piet Snot staan.

(**)Uit goede, ja uit onovertroffen goede bron bereikt ons het verheugende nieuws dat een grote hindernis in het communautair dossier met glans werd overwonnen. Er zou namelijk met beide taalgemeenschappen een overeenkomst zijn gesloten om samen een zelfde taal te , onderwijzen vanaf de Fröbel tot en met het hoogste baccalaureaat, namelijk het Arabisch. Aangezien de Wallo/Brux-burgers voortaan die taalverplichting, (dienstig voor de eenheid van het Land) niet kenden, wordt er voor hen een zeer, zeer substantiële verhoging van het onderwijsbudget voorzien. Met als logisch gevolg de verdubbeling van de Staatsschuld. Voor het Noorden van het Land zijn er geen hogere werkingstoelagen voorzien, daar hun vakuren en lessenpakket gelijk blijven. Het Frans wordt namelijk gewoon vervangen door het Arabisch. Aan de Bevriende Pers (er is geen andere!) werd getipt deze blijde boodschap pas te vermelden na invoering van de shariah over het natioaal grondgebied, omdat het gevleugeld woord van Wijlen Jules Destrée, beroemd Waals politicus uit vorige eeuw, dan meteen als volgt onder de druk van de nieuwe tijdsgeest kan aangepast worden :

Le Chalifat de la Belgique sera Arabe ou ne sera pas.

(***) Normaalschool Tielt 1955. Om beurt hebben de laatstejaars Lager Onderwijs Leerkrachten, de taak om de Dames (Nonnen) en Heren Directeurs te bedienen bij het afnemen van examens, als een soort uitgangsproef in ‘wellevendheid’. Etiquette wierd er gezegd. Voordien waren deze 18-19jarigen goed ge-instrueerd in alle mogelijke tierlantijntjes, waarbij benadrukt werd nooit het nobele gezelschap te belasten met uitdrukkingen, waarin het woord ‘gebruiken’ voorkwam. Het was bijna zonde van onkuisheid (!) te vragen ‘Kunt U mij nog gebruiken?’ nadat de koffie was ‘bediend’en afgeruimd. Het moest iets zijn van ‘verder nog iets?’ – of ‘kan ik nu gaan’… Die meisjes moesten inderdaad op het volle leven voorbereid zijn, waar ‘gebruikt worden’ overdrachtelijk iets totaal anders kon betekenen in hun verdroogde geesten. Iets in de zin zoals in Landbouwscholen onderwezen werd dat een merrie door de hengst ‘bedend’ moest worden om een veulen te krijgen…Rare wereld, dat Katholiek Onderwijs! .Vooral als men ziet wat er van geworden is!

Geen opmerkingen: