donderdag 1 oktober 2009

NA DE PRAAGSE LENTE DE BRUSSELSE LENTE



NA DE PRAAGSE NU DE BRUSSELSE LENTE

De Praagse Lente (1) in het vroegere Tsjecho-Slowakije kwam dezer dagen weer ter sprake in de media, werd in bloed onder de rupsen van de Russische tanks gesmoord – maar dat kon de loop der geschiedenis niet wijzigen. Na deze onverhoopte korte Lente, volgde de volle Zomer van de Bevrijding, die later de twee in vijandschap verenigde landen de zelfstandigheid bezorgde: Tjechië en Slovakije. Bevrijd van hun kettingen en van het communistisch juk zijn beiden in onze dagen ten zeerste welvarend. Ze zijn misschien een wenkend voorbeeld voor onze beide landsdelen, die elkaar niet anders dan tot last zijn. Net zoals de verdrukking van de Praagse Lente de loop der geschiedenis niet kon wijzigen, zo zal de verdringing van deze Brusselse Lente evenmin de loop der geschiedenis kunnen wijzigen. Net zoals de Russissche reus op lemen voeten uit het wereldbeeld verdween, zal de Islam ooit uit ons wereldbeeld verdwijnen…
Dat na (de idealist) Vander Taelen nog anderen uit de CVP-stal het Licht zouden gezien hebben, kan ons alleen maar verheugen. Voor zover ze niet terugkrabbelen, of door hun partij-bestuur op het matje geroepen worden. Hopelijk is het hek nu voorgoed van de dam….Voor zover deze twee vroege zwaluwen inderdaad niet door hun partij met pek en veren bekleed, de woestijn zullen ingestuurd worden…Wat meer dan waarschijnlijk is. De partij Groen! is misschien politiek te verwaarlozen, maar de CVP is vanouds de partij van ‘hou mij vast of ik doe een ongeluk’…..Na de verdoving in hun rangen zal al vlug de ontkenning volgen, en de minimalisatie….We weten allemaal, dat Bruxèl een krabbenmand is, die alleen maar met de zweep in het gelid wil gejaagd worden.
Voorlopig dus het voordeel van de twijfel. Al zou ik maar achter de schermen twee nieuwe lidkaarten van het Vlaams Belang ter beschikking houden. Voorboden van een nieuwe lente?

Vlaams Belang :Vander Taelen (Groen) en Vandenbossche (CD&V) zien enkele decennia te laat het licht :
(30/09/2009) Vreemdelingeprobleem in Brussel is nog nooit zo nefast geweest
De Brusselse linkerzijde begint het licht te zien. In een opiniestuk in De Standaard van 30 september stelt Lukas Vander Taelen (Groen!) dat we eindelijk duidelijk moeten opkomen voor wat eigenlijk essentieel is: respect voor de wetten en de waarden van het land waarin we leven. “Twintig jaar geleden was ik ervan overtuigd dat de jonge nieuwe Belgen snel geassimileerd zouden worden", schrijft Vander Taelen. "Maar nu is in Brussel een generatie van rebels without a cause opgegroeid die zich altijd verongelijkt en tekortgedaan voelt. Nooit voor iets verantwoordelijk, het is altijd de schuld van de overheid, van de racistische Belgen."

En ook Brussels CD&V’er Walter Vandenbossche stelt in een opinistuk in Brussel Deze Week van 30 september onomwonden dat het Brussels vreemdelingenbeleid gefaald heeft. “Schoolverzuim, geweld tegen leerkrachten, racisme, zowat alles wordt onder het mat van het politiek correcte denken geveegd” zo stelt hij. De basisveiligheid in sommige Brusselse wijken is absoluut onbestaande.

Zowel Vander Taelen als Vandenbossche hebben natuurlijk gelijk. Door een decennialang wanbeleid, door een lakse aanpak van het vreemdelingenprobleem, door het verkrampt politiek-correcte denken, is de situatie vandaag de dag totaal onleefbaar en onhoudbaar geworden.

Maar het zijn net de partijen van deze beide heren die hier medeverantwoordelijk voor zijn. Jarenlang hebben politici zoals Vander Taelen en Vandenbossche met grof geschut geschoten op de boodschapper – het Vlaams Belang dus – die deze problemen als enige durfde aan te kaarten. Maar we kunnen vandaag niet anders dan vaststellen dat deze heren nu zelf gretig de boodschap van het Vlaams Belang overnemen : respect eisen voor onze waarden en normen, nultolerantie tegenover crimineel gedrag, de oprichting van één Brusselse politiezone, het openlijk voeren van het debat buiten het politiek-correcte keurslijf; en het stopzetten van de enorme geldstroom naar de vele louche vzw’tjes in Brussel die mee verantwoordelijk zijn voor de vorming van een islamitische staat binnen de staat.

Nu het kalf zo goed als verzopen is – mede door hun toedoen – zien Vander Taelen en Vandenbossche eindelijk het licht.

Vlaams Belang neemt akte van hun verklaringen, maar hoopt vooral dat hun respectieve partijen eindelijk de daad bij het woord zullen voegen. Als ze werkelijk uit hun bekrompen politiek-correcte keurslijf willen kruipen om de problemen krachtdadig aan te pakken, hebben ze geen andere keuze dan de voorstellen van het Vlaams Belang hieromtrent te steunen.

Zo niet hebben hun woorden weinig of geen waarde, en is hun houding er één van too little en vooral too late !


Dominiek Lootens Fractievoorzitter Vlaams Belang,
Brussels Hoofdstedelijk Gewest


Boeketje Digitalis(met heide-roosjes in lente-tooi)


Ik hou van de Lente. Ik hou van elke Lente! Ik ben zelfs, in die dagen, bereid om in mijn ergste tegenstanders, alleen het allerbeste te zien, met voorbijgaan aan het slechte.
Maar deze keer zie ik een nieuwe dageraad aan de politieke horizon. Iedereen immers, die begiftigd is met goede ogen en goede oren en een nog normaal werkend brein, moet stilletjes bij zichzelf dezelfde bedenkingen maken en al lang gemaakt hebben, als die twee vroege vogels. En dus desnoods (met spijt in het hart) voor zichzelf aanvaarden dat het Vlaams Belang al meer dan 40 jaar met reden dezelfde stormklok luidt : die immigratie moet gestopt, aan banden gelegd en teruggeschroefd worden! Met die overtuiging echter open en bloot naar buiten komen, is niet aan iedereen gegeven…tenzij straks in de beslotenheid tussen de 4 wanden van het kieshokje…Zelfs in VOLT durft der BRT-Tanghe niet inzoomen op onze lage pensioenen, die voortaan door de immigranten zouden moeten verdiend worden….Dat sprookje verspreiden zou immers maar al te doorzichtig zijn.….De vraag werd met een verlegen grijs afgewimpeld en het interview afgebroken….
Ik heb alleen echt schrik van ‘de gevestigde waarden’, zelfs verantwoordelijk voor alles wat verkeerd gelopen is en met sneltreinvaart nog verder verkeerd loopt. Zij, samen met Laeken en de francofonie, zullen desnoods moorden begaan! Eenmaal hun verbazing voor deze ‘vrijpostigheid’ geluwd is, en de violen gelijk gestemd, zal een tegen-offensief gelanceerd worden, in een uiterste poging om de vloed in te perken. Nooit zal er een ‘mea culpa’ komen – maar er zal eerder gezocht worden naar een zondebok uit om het even welke richting, en van welke obidiëntie. Of er zal een tsunami van afleiding-manoeuvres uitgevonden worden. Desnoods een nieuw schrikwekkend wereldwijd gat in de ozonlaag. Of een pandomine van de Mexikaanse griep, waartegen de Overheid zich voorbeeldig en op tijd gewapend zal hebben, zelfs met de aanstelling van een griep-commissaris! Geheel de linkse meute van broodschrijvers en TV-corfeeën zal gemobiliseerd worden om bij te springen. Er zullen oorlogen gevoerd worden op alle gebieden, want zij weten; ‘het is nu of nooit! De zegeningen van de multikul moeten er immers ingehamerd worden met alle middelen, wettelijke en andere. Zo niet is hun rijk uit….Hun Tjeven-mentaliteit van spreken met gespleten tong moet dus ten allen prijze de bovenhand halen. Er IS geen criminaliteit, er zijn geen problemen, zelfs niet met de Begroting en zeker niet de economie: ‘Tout va très bien Madame la Marquise’….Zie maar : de Regering kan zelfs voor 500 miljoen Euro intekenen op de kapitaalsverhoging van Parijse BNP Parisbas….
Dàt is ‘the unconvenient truth’ die we de volgende dagen, weken en maanden zullen beleven….Want vergeet niet: den belziek heeft binnenkort het Voorzitterschap van de Europese Unie met waardigheid te bekleden. Het zal gebeuren met een opgelapte ‘Belgica’, voor de gelegenheid uit het sloopdok gesleept, en met de stille trom omgebouwd tot een slagkruiser. Van de soort als de boordkartonnen Potemkin uit de Boljevistische Revolutie…

******************

(1) Zie Wikipedia : De Paagse Lente (Pražské jaro) is de naam die men geeft aan de periode in de Tsjechoslowaakse geschiedenis van januari 1968 tot 20 augustus 1968, toen Alexander Dubček het communistische Tsjechoslowakije een meer gematigde koers uitstuurde. Aan deze periode werd abrupt een einde gemaakt door de andere vijf leden van het Warschaupact, onder leiding van de USSR met de inval van hun troepen op 20 augustus 1968

Geen opmerkingen: