vrijdag 23 oktober 2009

PAX MOHBAMA


PAX MOHBAMA
Dit is, zo te zien, een term die nooit zal doorbreken in de Vaderlandsche Pers. Wegens te suggestief in de verkeerde richting, en te duidelijk waarom Hoessein Barack Obama minder dan elf (11) dagen na zijn eedaflegging als nieuwe President, al genomineerd werd voor de Nobelpreis voor de Vrede…..
De taalfouten hierboven zijn geen echte taalfouten, maar ballonnetjes die opgelaten worden om Uw aandacht te trekken.
Het Loze Vissertje van de NV-A heeft dat van die 11 dagen uitgezocht en bekend gemaakt, waar voor mijn innigste dank. Of het nu waar is of niet, het klinkt goed en geruststellend. De USA contra-spionnage werkt goed….Hun instructies terzake waren in Kopenhagen inderdaad sneller dan het geluid… Wij, in Europa, zouden daar als kolonie van Amerika, blij moeten om zijn..
Waarom ik, naar aanleiding van deze titel (hierboven) op mijn strijdros spring? Uit erkentelijkheid tegenover Het Vrije Volk, die naar aanleiding van een pir sang ‘poll’ bij de Noorderburen over het al-dan-niet vermoorden van Geert Wilders, de term ‘Pax Mohbama’ voor het eerst gebruikte. Dat was de aanleiding, maar de directe oorzaak was een artikel in ’t Pallieterke van deze week (21/10 Blz 4), waar Lernaut & Hauspie (Ieper) ter sprake kwam in verband met de Amerikaanse Staatsvuiligheid, de NSA, National Securety Agency.
Deze NSA werkzaam met geheime kredieten en op geheime locaties heeft zijn wortels in de 2 wereldoorlogen, maar voornamelijk in WO II, toen zelfs het geringste gefluister wereldwijd, tot hen doordrong. Blijkbaar met goed gevolg. Het FBI en de CIA zijn kerstekindjes in vergelijking… Deze dienen meer als oogverblinding en als afleidingsmanoeuvre voor het echte werk…De NSA werkt; net zoals de Duitse ‘Abwehr’, liefst in het donker. Die kan, op afstand, een Jörg Haider uit zijn auto schieten…….zelfs zonder medehulp van de Mossad….
Zoals ik al dikwijls besproken heb, had (en heb) ik rond deze 2 Ieperse genieën Jo Lernaut en Pol Hauspie, een buikgevoel van wat in ’t zak gezet zijn betekent. Als gewezen boekhoud-expert heb ik, in een vroeger leven, na inzage in de gewraakte boekhoud-methodes van L & H altijd al voorgehouden dat mijn gereputeerde grote collega’s van KPMG, waarvan de wereldklasse voldoende erkend werd/wordt, geen enkele fout gemaakt hebben, zij noch hun cliënt, tegen de belgische boekhoudwetten. Dat de Amerikaanse experts het Europees begrip ‘orderrekening’ niet kenden en daarin alleen falsificaties zien, is een waarheid zo groot als hun verdwenen WTC-torens. Dat hun gemekker Wallstreet op stang kon jagen, was gewoon vooropgezet spel. Want de spraaktechnologie van L&H was een pure 5.000 karaatsdiamant die kost wat kost in Amerikaanse handen moest komen. Lees o.a. dit ene bewijs die Jan Neckers van ’t Pallieterke in zijn artikel heeft bovengespit, dat de Amerikaanse overnemer van een deeltje van L & H, aangekocht na het faillissement, voorheen een omzet boekte van 17 miljoen dollar, wat na 7 jaar al 216 miljoen dollar werd. Wat dus wel degelijk bewijst dat L & H een reuzenzaak was, die niet alleen de Flanders Language Valley (waar ik ooit als kind geravot heb op en rond die hofstede, waar de wereldbekende gebouwen later zijn op gebouwd…) maar meteen gans Vlaanderen met glans en glorie op de wereldkaart had kunnen zetten. Er lagen weelderige dagen in het verschiet, waar de Coburgers zelfs op af kwamen, toen alles nog koek en ei scheen….…
Het technische van die ‘orderrekeningen’ ligt in feite vervat in de belse boekhoudwet, die zegt dat elke jaarrekening de weerspiegeling van de werkelijkheid moet zijn. Nopgal wiedes zult U zeggen! Zo zijn zekere en vaststaande contracten in uitvoering een vanzelfsprekend deel van die werkelijkheid. De boekhoudtechniek schrijft dus voor dat men deze contracten als volgt op de jaarrekening brengt: Orderrekening‘ nog niet gerealiseerde winst (als actief) maar ook als nog niet gerealiseerde omzet, als Orderrekening voor eenzelfde bedrag in de winstrekening. Voor iedere balans-lezer met ietwat kennis inzake de Wet: een zuivere nul-operatie. Waarbij alleen de aandacht wordt getrokken (wettelijk verplicht) op een nog te realiseren vaststaande verwachting (positief of negatief).
Zo zou de verplichting van Electrabel-Suez (moest deze belgisch zijn) om volgende jaren X aantal miljoen aan de Schatkist te betalen, als volgt op de jaarrekening moeten staan (en de aandeelhouders degelijk ingelicht worden) Orderrekening Verlies & Winstrekening (Debet – kost -) à Orderrekening Te betalen fee belse Schatkist (Passief). De Amerikaanse slimmekens kunnen meteen Suez aanklagen voor balans-vervalsing! Moest de belse Schatkist een normale onderneming zijn, zou daar staan: voor hetzelfde contract Orderrekening (Activa) Te ontvangen fee Suez ) à Orderrekening (Verlies & Winst – opbrengst -) krediet: Fee Suez. De Jaarrekeningen van beide ondernemingen zouden in dit geval perfect met elkaar overeenstemmen….En Kardinaal Van Rompuy zou het parlement niets hebben moeten voorliegen, want zwart op wit…...zoals het hoort in de handelswerezld.
Als echter de kwaadwillige balans-lezer alleen de actief-zijde van de jaarrekening analyseert, (en de tegenpost op de winstrekening afzonderlijk bezien ook weer als fraude bestempelt) ziet hij een actiefpost die er nog niet is…..Vandaar de beschuldiging van balans-vervalsing gelanceerd vanuit Amerika waartoe onze Handelsrechters, die allemaal gevormd zijn van vòòr de Wet op de Jaarrekening, het zwijgen toe hebben gedaan. Waarom komt mij nu het beeld van die oude reclame nu weer voor de geest His Masters Voice….. U vraagt?! Wij draaien!
Het doodvonnis van L & H was dus getekend, van het ogenblik dat het procedé om per computer gesproken of geschreven talen ogenblikkelijk in om het even welke taal ter wereld om te zetten, dreigde in Vlaamse, dus niet-Amerikaanse handen te blijven…
De enige fout die de Heren L & H gemaakt hebben, is op hetzelfde ogenblik dat hun patent vaststond, dit niet verkocht te hebben aan de Amerikaanse contra-spionnage…Ze zouden nu rijker dan Bill Gates zijn….Want ondertussen is hun spraaktechnologie wereld-erfgoed geworden. Maar wel onder de auspiciën van de National Security Agency. Zij hebben de vette brokken, de commerciële wereld de kruimels.
Ondergetekende kan zich van de indruk niet ontdoen, dat, moest het niet om een Flanders, maar om een Walloon Language Valley zijn gegaan, de strijd veel heftiger zou geweest zijn…Anders gezegd: de francofonie heft dapper meegeholpen in het kelderen van dit Vlaams vlaggenschip…Dit, naar ouder gewoonte: onder het gezegde ‘Wij niet!? – Zij ook niet!’…
La blegique? Quelle crève! Viva Italia! Viva Berlusconi! .

Geen opmerkingen: