dinsdag 27 oktober 2009

POLITIESTAAT EUROPA


POLITIESTAAT EUROPA

Big brother

De Belgische regering wil werk maken van de omzetting van een Europese richtlijn inzake databewaring naar de Belgische wetgeving. Het komt erop neer dat telecombedrijven en internetproviders voortaan gedurende jaren zullen moeten bijhouden met wie u belde, hoelang u dat deed, met welke nummers, welke sites op internet u bezocht en naar wie u e-mails of sms'jes hebt gestuurd. Een en ander zou moeten helpen in de strijd tegen terrorisme en grote criminaliteit.

De Liga voor Mensenrechten en de beroepsverenigingen van artsen, advocaten en journalisten verzetten zich tegen die omzetting, en daarvoor zijn redenen te over. Een dergelijke veralgemeende controle van iedereen houdt immers een omkering in van een basisprincipe in een democratische rechtsstaat, zijnde dat iedereen onschuldig is tot de overheid het tegendeel kan bewijzen. Niet alleen beschouwt deze richtlijn iedereen als een potentiële verdachte, ze keert ook de bewijslast om: want bewijs maar eens dat iemand anders op jouw pc een mail heeft verstuurd of ontvangen.

Deze richtlijn gaat ook in tegen het recht op privacy, toch een van de redenen dat we een democratie verkiezen boven een politiestaat. De staat heeft geen zaken met wie en wanneer ik bel of mail, en kan pas op onderzoek gaan wanneer ze kan aantonen dat ze daarvoor gegronde vermoedens heeft. Net daarom zijn telefoontap en andere bijzondere opsporingsmethoden aan strikte richtlijnen verbonden, om ieder misbruik zoveel mogelijk tegen te gaan. Wie garandeert dat de ontzaglijke hoeveelheid informatie die door deze richtlijn wordt gegenereerd, niet misbruikt wordt voor heel andere motieven dan de strijd tegen het internationale terrorisme? Terroristen en grote criminelen hebben overigens niet meteen de gewoonte om te communiceren via niet-beveiligde kanalen.

Het sterkste argument is dat deze richtlijn opnieuw een grote stap in de richting van een bigbrothersamenleving betekent, en dus eigenlijk totaal contraproductief is. Want net om onze samenlevingsvorm te beschermen tegen potentiële vijanden hanteert men technieken die de fundamenten van die samenleving onderuithalen. Men doet het werk van de terroristen in hun plaats: de vernietiging van privacy en individuele vrijheid, het recht om zonder permanente overheidscontrole zijn leven te kunnen leiden.

Er zit geen enkele logica en geen enkel nut in een preventief vaccin als het de patiënt doodmaakt nog voor hij ziek geworden is.
Bron : (DM) Smetje van ’t Gazetje


*************************************
BOEKETJE DIGITALIS
(in vaasje op bloedrood kleedje
versierd met hamertjes en sikkeltjes….)
Mohbama, neen, natuurlijk niet hemzelf in eigen persoon, maart de dirigenten van zijn slavenkoor die de touwtjes trekken in Eurabia, hebben opdracht gegeven voor een paar speldenprikjes. Die data-bewaring, dat is toch gericht tegen het terrorisme en de criminaliteit, dus in het voordeel van de burger! Cynischer kan niet. Dr Goebbels mag tevreden zijn over zijn leerlingen. Ze doen het zelfs beter dan de Meester…..
Denk aan de gevangenneming van hun politieke tegenstanders door de Nazi-beulen: ‘Schuutzhaft’, in bewaring nemen voor de eigen veiligheid….…..
Bij Smetje van ’t Gazetje is dat prikje pijnlijk aangekomen. Net zoals de prikjes gegeven door een lieftallig blondje, ook pijnlijk kunnen zijn. Alhoewel ze louter preventief werken….Stel U voor dat het eigenlijke snijwerk doorgaat zonder dat verdovend prikje vooraf!. De Heren Chirurgen zouden rap zonder werk zitten….
Het doel van al die prikjes, is de patiënt willoos en gevoelloos maken….Waarbij sommige prikjes wel eens een langdurige uitwerking zouden kunnen hebben…Die krijgen dan een speciale vermelding. Ze zijn gekend als euthanasie….
Europa, dat stilaan Eurabia geworden is, zou dat soms Het Monster van Frankenstein kunnen zijn? U weet wel; een wezen die door een verwarde geest (Baron Frankenstein) in elkaar werd geflanst met allerlei menselijke ontgraven onderdelen van doden. De bedoeling was goed, maar het resultaat viel tegen, zoals U weet. Want het monster keerde zich meteen tegen zijn schepper…..
De Heer Hoofdredacteur van DM komt aldus goed op tijd wakker. Hij denkt Orwell (de schepper van Big Brother) te ontwaren, maar in feite ziet hij een der eerste tekenen van leven van het Monster van Frankenstein….

Geen opmerkingen: