donderdag 1 oktober 2009

VERKLEEDPARTIJEN AAN DE BALIE

VERKLEEDPARTIJEN AAN DE BALIE

Een mens moet zich stilaan afvragen waarom hier te lande in vroeger jaren het Kwaad
(1) niet in de kiem kon gesmoord worden. Alhoewel ik het antwoord weet (2) …zou deze vraag op bordpapieren ‘flyers’ met duimspijkers op het voorhoofd van onze politieke leiders moeten geprikt worden/ Als formulering zou ik voorstellen :’redt het Eigen Volk’… Des nachts zouden deze woorden met vurige lettertekens op de muren voor hun ogen moeten blijven branden. Mane, tekel, fares: : geteld, gewogen en te licht bevonden…..
Moesten de Kruisridders in onze dagen geleefd hebben, zij zouden niet ver hebben moeten gaan om de Islam te vuur en te zwaard te bestrijden. Maar vuur en zwaard zijn niet meer van deze tijden. Nu moeten wij het rapier van het gezond verstand slijpen, om de strijd aan te vatten. Hoe langer het duurt, des te bloediger deze zal worden.
Nu ‘het Volk’, misleid en in slaap gewiegd door de verkeerde leiders, dank zij de hetze over de kopvodden, stilaan ontwaakt en zich realiseert hoe sterk de nederlaag zich begint af te tekenen, kan het verzet georganiseerd worden! Laat een algemeen verbod op carnavals-maskerade in ons openbaar leven het voorteken zijn!

Advocaat mag geen religieuze tekenen dragen
woensdag 30 september 2009

• Auteur: (fvg) in Le Standaer

BRUSSEL - De Franstalige advocatenorde kreeg een vraag van een moslima over het dragen van een hoofddoek tijdens haar pleidooien.
Mag een moslima-advocate een hoofddoek dragen? De orde van de Brusselse balie buigt zich over deze vraag van een Franstalige moslima, die advocaat wil worden en tijdens haar pleidooien de hoofddoek wil aanhouden.

De Nederlandstalige orde heeft nog geen verzoek in die zin ontvangen. ‘Maar vroeg of laat zullen ook wij die vraag moeten beantwoorden', zegt advocaat Philippe De Jaegere, bestuurder deontologie van de Orde van Vlaamse Balies (OVB).

De wet zegt vandaag enkel dat de advocaat tijdens zijn pleidooien een zwarte toga met een witte bef moet dragen. Vroeger hoorde daar ook een plat fluwelen hoofddeksel of baret bij, maar die is in onbruik geraakt.

Het koninklijk besluit van 1968 over de toga verbiedt niet expliciet dat een moslima-advocate een hoofddoek zou dragen, maar dit zou wel indruisen tegen het idee achter de toga. Advocaten moeten een toga dragen als garantie dat rechters hen gelijk behandelen. Of de advocaat nu chic gekleed gaat of sjofel, het mag allemaal niets uitmaken en met de toga om merkt de rechter daar ook niets van.

De toga plaatst alle advocaten op gelijke voet en voert een strikte neutraliteit in. Een advocaat mag daarom ook geen uiterlijke tekenen dragen die een politieke, levensbeschouwelijke of religieuze voorkeur verraden.

‘Een advocaat die een groot kruis boven zijn toga zou dragen, het is overduidelijk dat dit niet aanvaardbaar is', zegt advocaat De Jaegere. ‘Hetzelfde geldt voor het keppeltje of tekenen die een politieke voorkeur uitdrukken.' Logischerwijs geldt dit verbod ook voor de hoofddoek, erkent De Jaegere. Maar het onderwerp ligt erg gevoelig.

De Franstalige moslima die haar vraag aan de Brusselse balie heeft voorgelegd, is nog geen advocate. Ze werkt bij de Franstalige orde van advocatenen behaalde haar master aan de Franstalige katholieke universiteit UCL.

In 2007 sprak de Franstalige orde zich al uit over het keppeltje. Toen is gezegd ‘dat een advocaat geen enkel openlijke tekenen mag dragen waaruit een religieuze overtuiging blijkt'.


Reacties

Op 30 september 2009 omstreeks 10u09, zei Lorenzo Schoovaerts:
Allez man waar gaat het naartoe???? Ik ben dit kotsbeu! ELke dag worden WIJ, GASTLANDERS uitgedaagd om onze gewoontes aan te passen! STOP DEZE WAANZIN!
Op 30 september 2009 omstreeks 10u00, zei didier vandevyver:
waar gaan we toch naar toe : dat de politici toch eens hun verantwoordelijkheid nemen en die hoofdvod definitief in Belgie en zelfs in Europa afschaffen. Straks vraagt prinses Mathilde nog of ze een hoofddoek mag dragen nu Filip een baard heeft.
Op 30 september 2009 omstreeks 09u43, zei Alexander Moortgat:
Tja, dat zat er aan te komen. Een advocate met jandorie een 'kopvod'. Wat is de bedoeling van deze dame? Langzaam maar zeker de sharia binnenbrengen in onze rechtbanken? Hoe was het Oud-Vlaamse spreekwoord ook al weer: Boer, let op uw ganzen als de vos de passie preekt?

Boeketje Digitalis
(in toga-zwarte verpakking met witte bef)

Moet er nog zand zijn? Want begot, de tijd is niet meer ver af, dat Mathilde, de Waalse toekomstige koningin (!) der belgen, met zo’n kopvod en zelfs misschien in bourka; naast haar gemaal Philippe I de Onnozele zal kunnen plaats nemen op de troon der Coburgers.
Die veredelde steuntrekkers doen er toch alles aan om op een goed blaadje te blijven staan ….bij de Wallo/Bruxelaars, de grote voortrekkers van de immigratie, zij het met Vlaamse centen! Met dat koninklijk vooruitzicht voor ogen, heeft het Geslacht Coburg inderdaad gedurende decennia voor de Islamieten geknield en hen de voeten gekust…Immers, overal waar er een van hen verkozen werd, werden ze vereerd met Coburgse aanwezigheid….
De Fluppe, de gevechtspiloot, in uniform van Luchtmacht Generaal, met edele tulband en koningsbaard, alleenheerser over het Kalifaat België : dat rund heeft er werkelijk alles voor over om Koning te worden…..Zijn en haar lot ligt in het andere geval immers vast, als asielzoekers, op een of ander rijkelijk strand, waar de familie ,verspreid over de ganse wereld, optrekjes heeft vergaard, voor geval dat….
Het is dus voor dat koninklijk koppel pompen of verzuipen, en in het moslim-schuutje zouden ze zich veilig weten. Zijn ze meteen voorgoed af van de Vlamingen, wier voorvaderen, de Moren-doders, ooit als Kruisridders vermomd, in Spanje de Reconquista hebben meegemaakt en zelfs geleid…. .
Voor de Waalse troela’s-Regeringsleden (Millefoisnon en Onkelinks) zouden wij dat nog begrijpen : ingepakt van kop tot teen zou de aanblik van deze ‘dames’ tenminste minder pijnlijk zijn voor het oog. Freya, hun ‘Vlaamse’ tegenspeelster daarentegen….

(1) Is bedoeld de Kwade kant aan de massa-immagratie uitsluitend uit moslimlanden, met opzettelijke verwaarlozing van immigratie uit andere Europsese landen, die maar al te blij zouden geweest zijn naar hier te kunnen afzakken, na decennia-lange onderdrukking door het Sovjet Arbeidersparadijs….Maar, toegegeven, deze christelijke volkeren zouden de heropleving van het Katholicisme alleen maar aangewakkerd hebben. En dat was zekerlijk niet de bedoeling!

(2) de stompzinnige onbekwaamheid van onze politiekers, en dat over geheel Europa, die grenst aan medeplichtigheid aan de vernietiging van onze eigen eeuwenoude Beschaving, en de vervanging er van door een Afikaans-Arabische woestijncultuur met duizenden jaren achterstand. Zij waren wellicht in de waan, dat zij op de ruïnes van de eigen Beschaving hun eigen waanbeelden hadden kunnen vestigen – maar dan hebben zij zonder de waard gerekend, in casu de moslim-veroveringsdrang….

Geen opmerkingen: