zaterdag 3 oktober 2009

WEVERKENS TER BOTERMARKT


WEVERKENS TER BOTERMARKT

Rudy Demotte, minister-president van Wallonië, sprak over ‘Een relancebeleid voor de Waalse economie'. Hij beklemtoonde dat de Walen zelf moeten zorgen voor een heropstanding van hun regio. Hij deed dat in een onberispelijk Nederlands.

Er mochten nadien vragen worden gesteld.
Naast een paar verzoeken om meer uitleg was er iemand die het nodig vond - in het Frans notabene - aan de heer Demotte een politieke vraag te stellen. Heel handig antwoordde de minister-president in het Nederlands dat hij de vraag zou beantwoorden maar niet zou ingaan op het politieke deel ervan.

Hij kreeg daarmee de lachers op zijn kant en Bart de Wever bleef op zijn honger zitten.
Bloemboekee Giftige Digitalis
(& losse kelkjes)
En heel die verzameling giftige attenties is stuk voor stuk bedoeld voor de Nieuwe Vlaams Alliantie (NV-A), onder de kundige leiding van Bart De Wever, die er, volgens ‘tScheldt, erin slaagt om de Nieuwe Vlaamse Alliantie kruiperigheid te gaan demonstreren in de burcht zelf van de Waalse heerschappij. Waar notabene de Waalse Opperfief-houder zijn gehoor blijkt toegesproken te hebben in onberispelijk Nederlands..Symbool van een nieuwe dageraad voor de berlse on-staat? Delmotte die de passie preekt, pardon, de Waalse ruggengraat!
Het zal wel niet nodig zijn het Oud-Vlaamse gezongen hekeldicht over de 4 Weverkens die zouden ter botermarkt gaan, hier omstandig te beschrijven. Zij gingen er heen met zijn vieren en hadden geen geld om samen een half pont (250 gram) boter te kopen.
Toegepast, heden ten dage, op één van die vier Weverkens, klopt dat beeld echter niet meer. Den Bart kan inderdaad, zo te zien, op zijn eentje hele ladingen boter kopen en binnenspelen. Hij ziet er daardoor niet alleen goed gevoed uit, maar hij heeft ook vele ponden boter boven op zijn hoofd….
Wat moeten onze halvelingse wapenbroeders (1) toch vragen om over de positie van deze Wever toch even na te denken.
Moest hij, zoals die Hobokense onthaalmoeder lid zijn geweest van het Vlaams Belang, hij had op staande voet het gat van de timmerman gekregen door onze Bruno Valkeniers. Die onthaalmoeder had tenslotte alleen in haar eigen privé een eerder onsympathieke ‘heldenverering’ beoefend, die door de Media met maar wat graagte breed werd uitgesmeerd over de hele partij. Zij moest het aldus ontgelden, omdat Bruno Valkeniers tenslotte niet heel de VRT kon treffen! Terwijl in voorkomend akkevietje met Delmotte, het de partijleider zelf is, die in het openbaar (2) de gehele Vlaamse Beweging belachelijk gemaakt heeft…Stel U voor! Bij de Franstalige buur Frans gaan wauwelen, om daar door de Waalse gastheer in het Nederlands repliek op te krijgen - en dat op hun niveau! De onthaalmoeder was tenslotte maar een nederig partij-lid – Bart De Wever is de charismatische partijleider van een ‘zweeppartij’ die beweert (met woorden) Vlaanderen te bevrijden van de franscouillonse belziekse overheersing…Ge moet maar durven!
Mag ik besluiten dat hiermee de ware aard van het beestje is bloot gekomen? Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden! Ja, die linkse trekjes zoals ‘links denken en rechts zakken vullen’ zijn nu eenmaal onuitroeibaar!

(1) Bedoeld is: enfin, halvelingse wapenbroeders, want merendeel meelopers-twijfelaars en halve lauwen. Wie inzake zijn Vlaams-Nationalistische overtuiging niet bij het Vlaams Belang is, is een Farinzeeër en slippendrager van de franscouillonse meesters!
(2) Tiens, waren er geen camera’s of spreek-peren omtrent,zelfs niet ‘undercover?

Pssst
Wij moeten het zeemsmoel Delmotte nageven: hij is uit het goede hout gesneden . Door zijn perfect Nederlands bewijst hij zijn Vlaamse roots en de Vlamingen in het algemeen, niet te minachten, zoals zijn Wallo/Bruxe stamgenoten. Hij is zelfs bijna een frontkameraad in de Vlaamse Ontvoogdingsstrijd, want hij kleeft de stelling aan dat Wallonië zijn eigen lot in eigen handen moet nemen. Met andere woorden, zich los moet maken van de Vlaams-belse pamper-politiek. Het is dezelfde stelling als de meest extremistische Vlaams-Nationalistische stelling : er zijn genoeg luiaards gekweekt, nu moeten ze zelf aan de slag als ze beter willen worden!
Meneer Delmotte is meteen een zeer gevaarlijk heerschap! Straks bepleit hij nog dat de Wallo/Bruxelaars op school Nederlands moeten leren, zoals de Vlamingen al 180 jaar Frans moeten leren..Hij zou er begot op deze manier nog in gelukken ook, om den belziek te doen herleven!
Anders gezegd : ik weet niet of ik met deze man nu blij moet zijn, of afkerig! En in zin staat hij dicht bij Bart De Wever, die, onder een Vlaamse dekmantel, op termijn ijvert voor de instandhouding van dit ‘apenland’….
Man, Man! Wat is politiek toch een ingewikkeld kluwen, waar wij, als rechtlijnige Vlaams Nationalist toch geen last van hebben. Wij willen doodeenvoudig ons eigen land, waar wijzelf, het Volk, baas zijn zonder vreemde meesters boven ons!

Pssst II
Omdat dit opstelletje nog in de pipe line zat, krijg ik de gelegenheid om nogmaals JOURBAAL en Marc Grammens onder Uw aandacht te brengen. In Berlusconi-land krijg ik dat blad altijd met een beetje vertraging. Tenminste als de Vakbonden onderweg geen stakingen organiseren. Want zowel daar als hier zijn die daar sterk in. Ik geloof zelfs dat ze in niets anders sterk zijn. Of het zou moeten in het profiteren zijn op de kap van de kleine man….
Wat Marc Grammens schrijft op Blz 4343 ‘Hou toch op met Hitler’ is niet alleen goed gezien van den arbiter, het is de nagel op de kop van De Wever! Vooral als hij beide massa-moordenaars (Julius Caesar, en Hitler) en hun ‘adoratie’ door de respectievelijke aanhangers met elkaar vergelijkt.
De hetze rond de onthaalmoeder zou wel eens als een boemerang kunnen terugkeren in het gezicht van de linkse stokers, nu Grammens de kat de bel aanbindt. Eindelijk mag het geschreven wortden: Hitler was geen rechtse fanaticus, maar een linkse….Het historisch onderzoek dat op gang komt, zou wel eens voor ontreddering kunnen zorgen. Weet : wie een put graaft voor een ander, valt er zelf in….

Geen opmerkingen: