dinsdag 24 november 2009

ALS DE CLAIRON TEN AANVAL SCHALT





….in het vijandelijk kamp dan moeten wij de gelederen sluiten. Sta vuist en voet de vane omtrent!, om het met de Dichter te zeggen. Er hangt een bloedreuk in de lucht en de lijkenpikkers zijn al volop aan de gang.
Nog even, en wij schrikken wakker, door de klop op de deur, ’s morgens om 5 uur…..De schouwen roken al! Uitroepteken of vraagteken?
Nog even, en de wielen rollen met volle paardenwagens vol mensen. Het Land moet gezuiverd worden van alle smet, zodat de Nieuwelingen zich ongestoord kunnen nestelen. Uitroepteken of vraagteken?
Nog even en de neuzen kunnen geteld worden….Uitroepteken of vraagteken?
Nog even, en dan kunnen we onze eigen krachten meten : hoe lang, hoe breed, hoe sterk zijn ze nog. Uitroepteken of vraagteken?
Om het even de uitslag, het doel blijft hetzelfde. Zelfbestuur en vrijheid om te zijn wie we zijn, in eigen land.
Straks wordt de partij, op vraag van de Franstaligen, misschien zelfs op droog zaad gezet. De ‘Belgica’ echter maakt steeds meer slagzij. De boot komt stilaan in de Europese schijnwerpers en moet, voor het oog van de wereld, zoveel mogelijk gelijken op en onoverwinnelijk slagschip. Tenzij, met één welgelukte torpedo, de illusie geraakt wordt, onder de waterlijn, en de doodstrijd wordt ingezet onder het oog van de camera’s…Uitroepteken of vraagteken?
Er wordt dus strijd gevoerd op het scherp van de snee…Vanzelfsprekend moest Valkeniers deze opportuniteit grijpen. Alle media-aandacht gaat/zal gaan naar Haiku Herman, het Voorzitterschap (voor 6 maand) van de Eu-Raad, de binnenlandse Gordiaanse knopen van BHV en de bevoegdheden, ook wel communautaire knelpunten genoemd. Wie weet zelfs over de aflossing van de Koninklijke Wacht….Daartussen zullen de restanten van de kruitdampen als witte watten wolkjes zweven van het einde van de strijd rondom het Vlaams Belang.
Daarom onderstaande oproep die zoveel mogelijk zou moeten verspreid worden. Om medestanders en gelijkgezinden te ondersteunen, de onverschilligen wakker te schudden en de tegenstrevers te doen nadenken. Ik kan het niet beter zeggen dan Angeltjes. Integendeel. Mijn taal zou meer het West Vlaams benaderen van Filip De Winter : Klinkt het niet, dan botse het!!
In houwe trouwe, U Vlaanderen, totterdood!


De Morgen : Bruno Valkeniers pleit revolutie
0000 : Valkeniers werkt aan visietekst VB
Het Nieuwsblad : Valkeniers valt Dewinter frontaal aan
De Standaard : Vlaams Belang staat voor evolutie

Als de Vlaamse gazetten en de 0000 uitgebreid aandacht schenken aan het Vlaams Belang, dan betekent dat steevast : neutrale informatie, objectieve duiding en stormweer op komst. Als de schildwachten van de politieke Vlaamse Beweging beschoten worden, zitten de Vlaamse journalisten achter de bosschages te mikken : "Het is voor de goeie zaak" spoort marketentster Liesbeth van Impe de troepen aan, terwijl ze gul azijnbekers ronddeelt. Guy Tegentvolk van de Standaard rommelt dapper mee, om zijn immer glimlachende hoofdredacteur, Peter VdM, niet te ontgoochelen.
U kent ons standpunt in deze : wij bemoeien ons niet met de interne keuken van de partij voor wie wij veel respect hebben. Ook al zijn wij het niet met alles eens, of dacht u dat wij manipuleerbare Playmobils waren ? Maar zolang er niet geraakt wordt aan de essentie van de doelstellingen, laten wij ons niet van het rechte pad afleiden door een brug of een tunnel.
Zover wij de geruchten en berichten begrijpen, gaat het niet om ideologische meningsverschillen zoals destijds de links-rechts verhoudingen de Volksunie uit mekaar gescheurd hebben. Da's al een positieve vastelling.
De door de media opgeklopte heisa betreft vooral de communicatie, de toonzetting en de geloofwaardigheid die daaraan verbonden is. Het kan niet onoverkomelijk zijn, om daar eensgezindheid omtrent te ontwikkelen en de persoonlijke happen en snappen binnenskamers te houden. Waar mensen bij mekaar zijn, ontstaan afwisselend vriendschappen en spanningen, of dacht u dat op de redacties van de gazetten een paradijselijke sfeer van roerende eensgezindheid heerste ? Om over de krabbenmand-mentaliteit bij de VRT te zwijgen.
Doe er wat aan, dames en heren, schildwachten van het VB : de media azen op sensatie, tweedracht en zij willen uw partij volledig onderuithalen. Laat u niet beetnemen en verleiden tot uitspraken om op een goed blaadje te komen bij figuren die u uitkotsen en misbruiken. Met de meest ongeoorloofde tegenwerking op politiek en mediatiek vlak, bent u overeind gebleven, ook al was de laatste verkiezing een duidelijke uppercut. Uw geloofwaardigheid staat nergens in vraag evenmin als uw onkreukbaarheid. Laat ze maar razen, die van de gazetten en de dwaze omroep.
Belangrijk is dat u de vele Vlaams-nationalisten en burgers die op uw rebelse en onafhankelijke stem rekenen, niet ontgoochelt.
De redactie van Angeltjes

Geen opmerkingen: