zaterdag 28 november 2009

BEWIJS VAN GEORGANISEERDE ISLAMISERING




Onderstaand artikel, copyright, in De Standaard, neem ik alleen over voor zijn relatief hoge graad van objectiviteit. Ere dus wie ere toekomt. Anders zou ik deze heiligschennende daad niet hebben durven doen. Verre van mij dus om iemand anders’ pluimen op mijn hoed te willen steken, noem ik paard en man. In de hoop dat het bij mijn lezers overkomt als aanmoediging, om, moesten er regelmatig meer objectief gave artikels verschijnen, nog al eens meer de Standard te steunen. Opgepast! Geen abonnement nemen! Eén zwaluw maakt nog niet de lente!

Digitalia heeft alleen twee zinnetjes in vetjes gezet…Iedereen zal gemakkelijk begrijpen waarom…

Ook chapeau voor GAIA, (alhoewel er nog heel wat druk op de ketel moet bijkomen) dat zij de aandacht trekken dat Muzelmannen, als het hen goed uitkomt, een beetje inventief omgaan met hun geloofsregels Dit in tegenstelling met de BRT, die nog regeltjes bijmaakt…

Zo hoorden wij gisterenavond in het 7-uur nieuws, dat het slachten zelf, uitreligieuze redenen, niet mocht gefilmd worden. De reden zal wel meer geweest zijn om de gevoelige kijker, zoals dat heet, niet te verontrusten. Wat zijn ze dus weeral leugenachtig, vooringenomen en partijdig.

Michel Vandenbosch….door op zo’n suggestieve wijze de doodstrijd van die duizenden schapen te beschrijven, op wier netvlies voor de eeuwigheid (ja toch!) hun feestende moordenaars gegrift staan, geeft gij U er wel rekenschap van dat ene Theo Van Gogh kort geleden hetzelfde heeft moeten ondergaan? Denk er dus aan, dat als een Muzelman zich beledigd voelt, dat altijd met moord en doodslag moet gewroken worden. Er is zelfs meer! Door het gevoel beledigd te zijn, beledigt U meteen des Moslims beschermheren, onze eigenste Grote Geesten die het land besturen! Uw positie (en broodwinning) zou aldus eens vlug kunnen afkalven….
Omdat te begrijpen moet ge toch geen lam zijn, of een rund!

'Offerfeest is Vlaamse kermis'
• zaterdag 28 november 2009

• Auteur: Jochen Vandenbergh

In Antwerpen vierden zo'n 4.500 gezinnen het Offerfeest op een traditionele - en wettelijke - manier.Jimmy Kets
© Jimmy Kets
Moslims vieren onder toeziend oog van Gaia-voorzitter — ANTWERPEN - Bijna 4.500 moslimgezinnen offerden gisteren in Antwerpen een dier. De rituele slachting van 2.480 schapen verliep rustig. Behalve dan voor de schapen, zegt Gaia-topman Michel Vandenbosch.
Om de grote moslimgemeenschap in Antwerpen ten dienste te zijn, richtte de stad gisteren een tijdelijke slachtvloer in in de Zomerbar aan Park Spoor Noord. Daarnaast openden ook twee professionele slachtlijnen hun deuren. In deze drie slachtlocaties werden bijna 2.500 schapen en 170 runderen (de Turkse gemeenschap kiest meestal voor een rund als offerdier, red.) ritueel gekeeld.

Volgens de traditie schenken moslims één derde van het vlees aan armen en een derde aan de buren. Het resterende deel is bestemd voor een feestmaal met de familie. Zo vierden gisteren in Antwerpen bijna 4.500 moslimgezinnen op een traditionele en wettelijke manier dit religieuze feest.

Dat aantal gaat evenwel in dalende lijn. In een persbericht liet de stad Antwerpen verstaan dat steeds meer moslims kiezen voor een geldgift als alternatief voor een offerdier. 'Zeker onder jonge mensen zien we dat verschijnsel', vertelt Abdellatif Akhandaf, verantwoordelijke voor de slachtvloer in Park Spoor Noord. 'Maar dat betekent geenszins dat de traditie uitsterft. Elk jaar worden de wachtrijen langer, want de moslimgemeenschap wordt almaar groter. Wij hebben grote gezinnen en ook veel nieuwkomers hangen ons geloof aan. Bovendien kunnen steeds meer moslims zich een offerdier permitteren.' Volgens Akhandaf kost een schaap offeren een gezin tussen de 100 en de 250 euro.

Tegen de voorschriften

Michel Vandenbosch, voorzitter van de dierenrechtenorganisatie Gaia, was gisteren aanwezig bij het offerritueel, als voorzitter van ADWA, de Adviesraad Dierenwelzijn Antwerpen. Hij zag het slachten met lede ogen aan. Vandenbosch wou nagaan hoe nauw moslims het nemen met de dierenrechten.

'Dat dit wordt toegelaten, is onvoorstelbaar', klonk Vandenbosh scherp. 'Ik ben verontwaardigd in hun plaats. Deze moslims houden zich niet eens aan hun eigen halal-voorschriften. Die zeggen dat een schaap niet mag zien hoe een ander schaap wordt gekeeld. De schapen stonden er nochtans met hun snuit naar elkaar.'

'Hun eigen regels lappen ze aan hun laars en niet één moslim protesteert. Neen, allemaal maar lachen en plezier maken terwijl ze een dier kelen waar de kinderen bij staan. Pure normvervaging. Het Offerfeest is gewoon een islamitische variant van onze Vlaamse kermis maar dan met dierenleed met een geloofssaus als excuus.'

Eerder haalde Vandenbosch al uit naar de moslimgemeenschap omdat zij de schapen niet willen verdoven. 'Tot een minuut nadat de keel was opengesneden, blijft het dier leven en ziet het af. Waarvoor is dat nodig? De ADWA heeft al unaniem beslist dat het de stad zal aanraden om verdoving volgend jaar te verplichten.'

Met het Offerfeest herdenkt de moslimgemeenschap de dag dat de profeet Abraham van Allah de opdracht kreeg om zijn zoon Ismaël te doden. De engel Gabriël hield hem tegen en wees een dier aan voor het offeraltaar.

Geen opmerkingen: