vrijdag 27 november 2009

DE NACHT VAN DE LANGE MESSEN





Neen, ik bedoel niet het afslachten van de SA (Sturmabteilung) door de SS (Schtzstaffel) toen in de jaren ’30 Hitler de macht over het Leger greep. Ik bedoel ook niet typisch dat de gebeurtenissen die vandaag en de volgende dagen op ons afkomen (Offerfeest) een nachtelijk verloop zouden hebben. Alhoewel! Zoals alle dingen die het daglicht niet mogen zien, geschiedt er veel onder de bescherming van de duisternis. Tegen ’s morgens is de smurrie meestal opgekuist. Alhoewel! Sluikslachten is verboden, maar…’who cares?’ En wat meer is : welke politieman wil nadien zelf afgeslacht worden?
….
Ik roeptoeter over gezegd Offerfeest, dat notabene over gans de wereld plaatsgrijpt, een oceaan van – voorlopig? - dierenleed!, omdat ik, als gewezen schapenhouder in de Vlaamse Ardennen, mijn vroegere collega’s wil waarschuwen om in deze dagen (vooral deze nachten) goed te waken over hun dieren die nog op de wei staan. Ikzelf ben altijd gevrijwaard gebleven van diefte, waarschijnlijk om reden van mijn Duitse Herders. Of ook wel omdat mijn dieren (Ardense Vossekoppen) nog rapper dan hinden waren, en enorm wantrouwig van nature. Mijn buren, daarentegen….Bloed- en sleepsporen tot aan de oprit…Politie-aùbtenaren zagen daar, zoals iedereen, de bandensporen, maar zeiden, ze, voor dergelijke minieme waarden (5.000 Bef) ze toch niet geheel het politionneel apparaat in werking konden stellen, om te zoeken naar een naald in een hooiberg….

Juist! Toen al, waren ze lijk naalden in een hooiberg, zo talrijk en zo onvindbaar…Want verwisselen van identiteit is een Noord Afrikaanse specialiteit. De ene keer is Aziz Rachid, en de andere keer is Radhid die lieve kleine Mohammed….die steelt als de raven, maar met de handen in Uw zakken, nog volhoudt dat wij racisten zijn….want zijn mama zegt dat kleine Mohammed zelfs geen vlieg zou kwaad doen…
Ik zou zeggen: waarde landgenoten! Begeef U op straat, gewapend met waakzaamheid en een degelijk fototoestel…Maar neem eerst afscheid van vrouw en kinderen, nadat U Uw levensverzekering substantieel heeft verhoogd. Want die gasten hebben…lange messen bij. En voor hun ‘cultuur’ gaan ze door het vuur! En later worden ze door de Rechter toch vrijgelaten, of gestraft met een paar uren gemeenschapsdienst….
Maar van bla-bla-bla kennen ze alles! Om vreedzaam tot een oplossing te komen, is het nu 30 - 40 jaar te laat. De eerste dierenbeul die men ooit kon betrappen, moest niet alleen streng beboet geweest zijn, maar meteen terug gezwierd naar zijn eigen cultuur ibn het verre thuisland. Waar men zelfs mensen slacht lijk dieren (Ere-moorden) Nu moet het leger ingezet worden, in elke straat, in ieder slachthuis. In ieder land. Wereldwijd!

Wie, als gevestigd burger, een blauwe reiger (als voorbeeld) neerschiet, omdat zijn dure koi’s een voor een verdwijnen, krijgt onmenselijke boete, en zelfs gevangenis. Wie als vreemdeling een veel ergere misdaad begaat, zogezegd uit godsdienstige dwang, wordt de hand boven het hoofd gehouden…Hanengevechten zijn verboden, uit dierenwelzijn. Schapen en lammeren, bij elkaar gedreven die lijdzaam moeten aanzien hoe de een na de ander bloedig moet sterven : dat is cultuur!
Hangen moest men ze, de door Allah gedrogeerden! Aan de hoogste boom! Als afschrikking voor de meelopers. Want vandaag zijn het nog schapen, morgen zijn het ongelovige honden…..

BRUSSEL - Gaia en de Moslimexecutieve praten maandag over het slachten van onverdoofde dieren. Een gemoedelijk gesprek lijkt het niet te gaan worden.
De harde videobeelden waarmee de dierenrechtenorganisatie Gaia eergisteren de slachting van niet-verdoofde dieren aanklaagde, hebben behoorlijk wat deining veroorzaakt. Luckas Vander Taelen (Groen!) zal de kwestie aankaarten in het Vlaams Parlement. De N-VA wil zo snel mogelijk een wetsvoorstel indienen om dit ‘misbruik' te stoppen. Dat is precies wat Gaia voor ogen heeft.

Maar al die initiatieven ten spijt, ziet het er niet naar uit dat er heel snel knopen doorgehakt zullen worden. De federale minister van Volksgezondheid, Laurette Onkelinx (PS), bevoegd in dit dossier, spreekt zich voorlopig niet uit en verwijst naar het overleg ter zake, dat al bijna twee jaar loopt in een werkgroep binnen de Raad voor Dierenwelzijn. Behalve Gaia en ambtenaren van Volksgezondheid zit ook de Moslimexecutieve in die werkgroep. En laat die nu net bijzonder verbolgen zijn over het initiatief van Gaia.

De wet schrijft voor dat dieren in ons land alleen onverdoofd geslacht mogen worden in het kader van religieuze riten, zoals onder meer de moslims die hebben. De dierenrechtenorganisatie filmde in elf slachthuizen in beide landsdelen. Uit de beelden blijkt dat ze allemaal op grote schaal dieren slachten die niet verdoofd zijn, zodat ze het vlees kunnen verkopen als zijnde ‘halal' –in overeenstemming met de islamitische voorschriften. Alleen wordt het gros van dat vlees niet gebruikt voor religieuze riten. Bovendien worden zowat alle andere voorschriften voor halalvlees er met de voeten getreden. Maar het is vooral het slachten zonder verdoving waar Gaia tegen fulmineert.

De Moslimexecutieve voelt zich koud gepakt. De videobeelden ‘stigmatiseren en diaboliseren' de moslimgemeenschap, vindt Isabelle Praile, de vicevoorzitter van de Executieve. ‘We zijn al maanden aan het onderhandelen, ook met Gaia. We waren het erover eens dat er maatregelen genomen moeten worden. Maar de discussie gaat niet over al dan niet verdoven, wel over middelen. Er moeten meer slachthuizen komen, en de infrastructuur moet aangepast worden zodat de voorschriften voor halalvlees gerespecteerd kunnen worden. En uitgerekend nu komt Gaia met die beelden. Ga naar eender welk slachthuis in België en u zult taferelen zien die even erg zijn.'

Gaia heeft Praile gisteren uitgenodigd voor een gesprek, maandag aanstaande. Praile zal op de afspraak zijn, maar Gaia moet weinig illusies koesteren. ‘Wij beschikken over geen enkel wetenschappelijk bewijs dat dieren die geslacht worden zonder verdoving, meer afzien dan dieren die verdoofd worden', zegt Praile.

De Raad voor Dierenwelzijn laat ook weten dat ze de moslimgemeenschap geen maatregelen door de strot wil rammen. ‘De discussie gaat over geloofsovertuigingen. We willen ze met het grootste respect voeren', zegt voorzitter Dirk Lips. Een uitweg uit de impasse is volgens hem niet voor morgen. ‘Het zal geen kwestie zijn van weken, maar van maanden.'
DS Online 27/11/09


De BRT, vergoelijkend, weet te vertellen


Op veel plaatsen worden tijdelijke slachtplaatsen ingericht
vr 27/11/2009 - 08:03 Vandaag vieren de moslims "Eid Al Adha", het Offerfeest. Daarmee herdenken ze de profeet Ibrahim die bereid was zijn zoon te offeren voor God. Volgens de traditie zullen vele moslims een schaap slachten en daarvoor worden in verschillende steden tijdelijke slachtplaatsen ingericht.
beluister
• Bahattin Koçak: "Offerfeest duurt vier dagen"
Tijdens het Offerfeest herdenken de moslims dat profeet Ibrahim (Abraham) bereid was om zijn eigen zoon Ismaël (Isaak) te offeren aan God. Toen Ibrahim zijn zoon wilde doodsteken, liet God weten dat hij hem kon vervangen door een schaap.
Het Offerfeest is net als Suikerfeest een belangrijke religieuze feestdag voor de moslims. Traditiegetrouw wordt op die dag ritueel een schaap geslacht. Een deel wordt weggegeven aan mensen die het minder goed hebben. In ons land is het verboden om dieren thuis te slachten. Heel wat gemeentebesturen en moskeeverenigingen in ons land richten daarom tijdelijke slachtplaatsen in waar moslims terechtkunnen.
De voorbije dagen was er ophef over het ritueel slachten van dieren volgens de regels van de islam. Dat gebeurt zonder verdoving en de dierenrechtenorganisatie GAIA toonde daar schokkende beelden van. Verschillende politici willen slachten zonder verdoving wettelijk verbieden. N-VA-Kamerlid Flor Van Noppen heeft al een wetsvoorstel klaar. "We kunnen als maatschappij niet langer aanvaarden dat dieren op een dergelijke manier aan hun einde komen. Hiervoor bestaat geen enkel excuus of uitzondering", zegt Van Noppen.
Volgens de Belgische wetgeving moeten dieren worden verdoofd vooraleer ze worden geslacht, maar er wordt een uitzondering gemaakt voor rituele slachtingen. Van Noppen wil die uitzondering laten schrappen.
GAIA heeft intussen maandag een onderhoud met de Moslimexecutieve, het vertegenwoordigend orgaan van de moslims in België. De dierenrechtenorganisatie zal met de moslims praten over de omstreden slachtingen.

Pssst

Bij Wiki vond ik (in ’t Engels) nadere gegevens over de herkomst van dit wreedaardig verhaal van het ‘ritueel slachten’. . Zoals gewoonlijk alles bij de Moslims, is ook deze saga van elders ontleend, en, pour les besoins de la cause, aangepast aan de Moslim-woestijnrover-gewoonten van bijna 2000 jaar gelden..
In Bijbelse tijden (3-4000 jaar?? vòòr onze tijdrekening. (Noteer dat de uitvinder van de Islam, ene zekere Ibn Abdullah, met voornaam Mohammed, reeds in 632, ofteewel 4632 jaar later leefde en stierf – maar niemand weet precies de juiste datum. Het kan ook veel vroeger geweest zijn en werd er, uit eigen belang, door zijn erfgenamen gezwegen…), dus in Bijbelse Tijden leefde er in Palestina (niet in Medina of Mekka) de historisch bewezen stamvader der Joden, de Aartsvader Abraham. De legende vertelt, dat Jahweh hem op de proef stelde, door te eisen dat hij zijn enige zoon Ismaël, zou offeren. Hoe wordt niet gezegd, maar toen Jahweh ‘uit de hoge) zag dat Abraham op het put stond zijn zoon te offeren, kreeg Hij medelijden en nam genoegen met een schaap als offergave. De Bijbel geeft geen verdere bloedige détails. Ieder Christenmens of Jood kent het verhaal, dat hem met de paplepel van generatie naar generatie wordt ingegeven. Maar Ibn Abdulah paste het verhaal aan aan zijn eigen verwrongen geest.
En dan zou men in bepaalde kringen durven stellen, dat de Bijbel al even wreedaardig is! Maar in de Bijbel wordt er verhaald, zonder op te leggen aan te volgelingen….Het is zoals met sprookjes : hoe men aan kinderen inprent op hun hoede te zijn voor vreemden: Roodkapje in het grote bos, en de stoute wolf…die kindjes opeet…Mooie verhaaltjes, om de feiten er achter te doen inslaan! In casu bij Abraham: Jahweh beschikt over leven en dood – niet de mens….

Geen opmerkingen: