dinsdag 24 november 2009

DE WEG VAN ALLE VLEES




Humo op de schuif-af….

De weg van alle vlees….Dat is een Oer-Christelijke omschrijving voor pierenland. R.I.P. wordt somtijds gezegd, maar vooral geschreven door dankbare erfgenamen , liefst met gouden letters op een hardstenen zerk. Requiescat In Pace…Wij lazen als kleuter :’Rap in ’t Pitje’…..en dat stond gegarandeerd voor een draai rond onze oren als Meester dat hoorde…...
We mogen ons niet verlustigen in iemand anders’ ongeluk.. Dat zou in tegenspraak zijn met onze al even Oer-Christelijke Naastenliefde. Voor Niet-Christelijken mutatis mitandi van hetzelfde. Integendeel, we mogen niet terugvechten maar de andere wang aanbieden…We buigen dus nederig het hoofd en mompelen toch‘Heden Gij, Morgen Ik’…..
Maar op alles bestaan er uitzonderingen. Lees en geniet mee….
Gouden Raad aan de slachtoffers van ‘den Boas die ne smeerlap is’, doe zoals de jongens van de Vooruit (zaliger) en van Sabena (even zaliger) saboteer waar ge kunt, neem, met het oog op een maximum uitkering, een afzonderlijk domiciliatie-adrs ver weg van Uw wederhelft, sluit ook daar de watermeter af en ga voortaan leven als clochard. Sluit U aan, uit protest, bij Groen! en verschijn voortaan ongewassen, ongekamd en ongeschoren voor de camera’s van Uw Rode Broeders…Kortom, leef voluit volgens Uw ware aard..
Trouwens, die Aimé Van Hecke….is dat geen oude bekende? Wat is de wereld toch klein….Wel wel wel! Chief Executive Offcer worden in een private onderneming…. Mag dat wel volgens het Rode Boekje?.....

Humo zwaarst getroffen door Sanoma-ontslagen

Humo wordt het zwaarst getroffen door de aangekondigde ontslagen bij Sanoma Magazines België. Dat zegt de redactie van het weekblad. Volgens het plan van CEO Aimé Van Hecke wil Sanoma 12,5 miljoen euro besparen en worden 76 personeelsleden ontslagen Het bedrijf geeft onder meer de tijdschriften Humo, Flair, Goedele Magazine, Libelle en Télémoustique uit.

Bij Humo zouden vijf mensen moeten vertrekken. Bij de radio- en tv-pool, die zorgt voor de televisiegids in het midden van Humo, en bij de documentatiedienst sneuvelen nog eens respectievelijk 14 en 9 arbeidsplaatsen. Dat "zou onvermijdelijk ook zware gevolgen hebben voor de kwaliteit van dit blad", aldus de redactie.

"Geen bedrijf in crisis"
De redactie wijst erop dat Sanoma geen bedrijf in crisis is. "Vorig jaar werd er nog een aanzienlijke winst gemaakt (15 miljoen euro), en zelfs in dit crisisjaar zal er nog een miljoenenwinst zijn."

Het personeel van Sanoma Magazines besliste met een grote meerderheid om deze week dinsdag 24 en woensdag 25 november het werk neer te leggen. De gebouwen in Diegem en Berchem zullen tijdens deze twee dagen dicht blijven. "Als de directie niet op haar standpunt terugkomt, wordt er volgende week een hele week gestaakt. Dan zou ook de productie van Humo in het gedrang komen", waarschuwt de redactie. (belga/tw/sam)
24/11/09 12u03 in De Morgen

Geen opmerkingen: