zondag 22 november 2009

EU = GROSS BRUX SS EL




Ik kan het niet goed uitleggen, maar ergens zweeft er een flard Merlijn de Tovenaar over mijn geestelijk oogvlies telkens men mij spreekt over ‘Het Verdrag van Lissabon’. En, eerlijk gezegd, met de aanstelling van Haiku Herman is het er niet op gebeterd…Integendeel, dan komen er zelfs een stel dansende bezems in beeld..maar dan is dan met audiovisuele beelden erbij zoals in ‘De Leerling Tovenaar’ Voor luxe-inbeeldingen kan ik terugvallen op ‘Peter en de Wolf’ van Prokofjev want dan hoor ik de Jagers, die schiessen mit Ihren Flinten…
Kortom: magie, toverkracht en illusie in wervelende kleuren. Flamenco-dansseressen en zwoele tango-dansers in langs de boorden van de Tejo…(Taag).
Dan komt het beeld van een hoofdstad omhoog uit de nevelen der toekomst. Berlijn? Neen, die is te dreigend. Parijs? Neen, die is te frivool. Londen? Neen, die is de possessief. .Rome? Neen, die is te antiek Madrid, Praag? Wenen? Of misschien Lissabon? Of Zagreb? Of Tulpen uit Amsterdam? - Maar daar komt duidelijk in beeld: het Atomium… Het zal dus BruxSSel zijn! De stad helemaal aan de uiterste westrand van het continent, waar ooit (in 1830) de wieg heeft gestaan van het EU-stamland, en waar om beurten La France en Das Reich ( 2 x kortstondig) en weer La France de plak hebben gezwaaid. Laatst door er de totale financiĆ«le macht ervan weg te kopen/kapen….
Ja, die schrijfwijze hoort er voortaan bij. Is trouwens geen schrijfwijze, maar de vernieuwde inspirerende stadsnaam, vol van symboliek. De X wijst op het Franstalig karakter van Stad en Rand, en de SS naar een oude mythe, maar al te lang geassocieerd met het verleden, nauw verbonden met de gehate swastika, daar waar dat eenvoudig te begrijpen runenteken staat, neen niet voor de ‘44’, de Waffen-SS, maar voor Schutz Staffel, de republikeinse Garde, die sterft maar niet wijkt, die het hoofdkwartier bewaakt. Om zo te zeggen: de SS als een hoed, een glazen koepel boven de Stad (en de Rand) zodat deze onschendbaar zijn voor elke laffe aanval. De naam BruxSSel op zich hout een waarschuwing in. Iedereen kent de SS en waarvoor die letters staan. De drie eerste letters wijzen naar de oorsprong (Bru) zoals Rome wijst naar Romulus en Remus) en de uitgang (el) naar de achterlijkheid van de oorspronkelijke bewoners, de Vlamingen. Want….
Er moet mij, als science-fictie beoefenaar, een groot geheim van het hart, dat er sedert 1958 in begraven ligt. Impliciet moet U het reeds geraden hebben bij de opening van dit artikel. Maar het beeld is dermate vertrouwd en op leugenachtige wijze in het wereld-collectief geheugen gehamerd, dat U er 100 keer aan voorbijgaat zonder nadenken. Ja Ja! De Expo!
Ik bedoel wel degelijk het ATOMIUM, op de Heizel.
Vraag: is het U nog nooit opgevallen dat de Heizel en het Atomium een gedeelte zijn van de gemeente Laeken? En waar staat het Koninklijk Paleis? Luister en lees goed, want binnenkort waait daar op het Paleis niet meer die gehate driekleur, maar de blauwe vlag met hamer en sikkel, omkransd door gouden koloniale sterren, met in het midden de Muzelmanse Halve Maan.…Europa, centrum van de wereld. BrxSSel, centrum van Europa…..……
Want iedereen weet dat het land dat de atoombom bezit, de wereld in zijn macht heeft. Vergeet effkens Kleine Brogel, dat is maar een afleidingsmanoeuvre….Na het einde van WO II beslisten de grootmachten dat, als een land de bom bezit, zoiets veel te gevaarlijk is, en daarmee werd, in een geheim protocol overeen gekomen de atoomformule in veiligheid te stellen in wat toen nog Brussel/Bruxelles was, in geheime ondergrondse schuilplaatsen, zoals die onlangs aan het publiek getoond werden voor dienst binst de Koude Oorlog. Men had als voorbeeld de Sfinx in Egypte, die zelfs na duizenden jaren nog altijd haar geheim niet prijsgeeft. Gizzej zijn sfinx, BrixSSel zijn atomium…..Onder de veilige bewaking van geheime instellingen, bemand door Oost, West en de Arabische wereld. Naar buiten uit werd dit gesymboliseerd door de bouw van …de Negen Bollen, onopvallend gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling in 1958. Parijs had zogezegd zijn Eiffeltoren, Brussel/Bruxelles zou zijn Atomium hebben.
Even dreigde de rest van het scenario (zie verder) in het water te vallen, toen dit bij uitstek belse symbool zware onderhoudskosten vergde, en het dreigde door de Vlamingen te worden overgenomen. Stel U voor de Vlamingen zouden de sleutel tot de Atoomwereld in handen krijgen…Op slag en stel werd de fransdolle wereld gealarmeerd en de kosten werden, zonder dat ze het beseften, toch indirect door de Vlamingen betaald via de Brusselse Begroting.
En dan kwam de Europese Unie en het Verdrag van Lissabon. En het doek ging open. De belse Premier werd President non-elect benoemd en een weinig nadien wordt de .soevereiniteit van de 27 lidstaten opgeheven. De Superstaat Europa, is geworden tot wat hij is, met een willoze Houten Klaas aan het roer en met de soort Washington DC als kernstad, die luistert naar de naam Gross BruxSSel…
De dokter zegt dat mijn koorts nu toch echt niet lang meer mag duren…....

Geen opmerkingen: