vrijdag 20 november 2009

HAIKU HERMAN



Ziehier wat copieerwerk.
Proficiat Herman!
De Europese staats- en regeringsleiders hebben premier Van Rompuy gekozen als vaste voorzitter van de Europese Raad. Dat is een grote eer voor het land, voor onze partij en voor Herman zelf. Herman Van Rompuy zet daarmee de lange traditie verder van christendemocratische leiders die hun stempel drukken op de Europese integratie. CD&V wenst hem van harte proficiat. Wij zijn Herman dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan voor het land en voor de christendemocratie. We wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie. Europa is in goede handen.
Zijn vertrek uit de Belgische politiek betekent dat we binnenkort een nieuwe eerste minister krijgen. Wat ons betreft lag en ligt het premierschap bij CD&V. Het is belangrijk om geen tijd te verliezen. Ons land gaat nog steeds gebukt onder een internationale economische crisis. Het is dus niet het moment om te treuzelen of politieke spelletjes te spelen. CD&V zal in elk geval zijn verantwoordelijkheid opnemen. Er is een regeerakkoord en het engagement van 5 partijen om dat tot 2011 uit te voeren. Wij respecteren dat en vragen van de coalitiepartners hetzelfde.
Het initiatief voor de aanduiding van een nieuwe premier ligt nu in eerste instantie bij de koning. CD&V kan daarover momenteel weinig publieke verklaringen afleggen. Wat we te zeggen hebben, zullen we aan de koning zeggen. Wij zijn op alles voorbereid, maar we spreken niet voor onze beurt.
De inhoud van het beleid is hoe dan ook belangrijker dan de vraag wie welke rol speelt. De uitdagingen zijn immers groot genoeg: de begroting, de economie, de hervorming van justitie, de communautaire dossiers… Dat alles goed aanpakken zal altijd onze eerste prioriteit zijn.
Marianne Thyssen
Voorzitter CD&V
Adriaan Roland Holst: "Ik vraag geen oogst. Ik heb geen schuren. Ik sta in uwen dienst zonder bezit. Maar ik ben rijk in dit: Dat ik den ploeg van uw woord mag besturen".(De man himself)
Velen, ook binnen zijn eigen partij, vragen zich af of ze dan te maken zullen krijgen met een gelouterd man (=Leterme). Maar evenzeer is de kans reëel dat een man met een levensgrote rancune en behoorlijk wat wraakgevoelens zich zal willen revancheren op al diegenen die hij de schuld geeft van zijn eigen mislukkingen. En dat betekent voor dit land dikke miserie. (Yves Desmet)
Van Rompuy, de premier van 10 miljoen belgen, wordt nu de president van 500 miljoen Europeanen, ofwel van België-in-het-groot : een figuur dat de wensen en wenken van de grote staten zal uitvoeren zoals hij hier de wensen van de rumoerige Franstaligen zoveel mogelijk inwilligde.(Angeltjes)
En nu is’t aan mij.

De sterren zijn niet uit hun baan gegaan, en de wereld niet uit zijn as. Per 1 januari 2010 zal Europa een President hebben, en het zal een Vlaming zijn. Een nieuw begrip dus in de Geschiedenisboeken en op het wereldtoneel. Naast een Paus, een President van Amerika en ander Schoon Volk is er nu een President van Europa.
Vermits de man niet eens verkozen is door het volk, noch als Premier, noch als President, maar door het clubje van omhoog gevallen kaviaar-socialen met een democratisch petje op, zal Digitalia zich daarmee verder niet bemoeien. Hij heeft genoeg aan één slapeloze nacht!
Inderdaad, ik heb de vertoning van de aanstelling, gisteren avond, voortijdig afgeknepen en ben met een goed boek naar bed geweest. In een poging om als een struisvogel mijn kop in het zand te steken. Tegenaan de morgen ben ik ontwaakt, en wist het : het was maar een droom…..
Een jaar verder. 1 Januari 2011. Haiku Herman heeft in de Europese Raad medegedeeld op zijn eigen onnavolgbare frigo-stijl, dat het land b. opgehouden heeft te bestaan, zodat Europa nu twee lidstaten meer zou tellen. Deze belgische rekenkunde, (-1 +1 + 1) eerst op ongeloof onthaald, werd echter met eenparigheid van stemmen goedgekeurd. Het volstond dat Barosso voor rekende dat twee lidstaten méér bijdarge betalen dan één, en de discussie was beslecht.
In het land zelf was deze zaak vanzelfsprekend niet zo simpel verlopen. Maar na één jaar Leterme als Premier waren beide landsgedeelten het er over eens: zo kon het niet verder.
En met de geheime diplomatie hem eigen, had Haiku Herman de zaak naar zich toe getrokken. De pers kreeg alleen te horen, dat Bruxel voortaan Europees grondgebied was en dat de totale Staatsschuld meteen niet meer bestond. Verder veranderde niets. Zelfs de trams bleven rijden. De Vlaamse Staat had zijn lang verbeid zelfbestuur en de enige wijziging bestond er in dat de Vlaamse Minister-President voortaan kortweg de Vlaamse President zou zijn. Sarko intussen hield zijn beslissing voor de annexatie van Wallonië nog altijd in beraad. Hij wilde dat paard inderdaad eerst zijn gebit inspecteren, want hij kende zijn spreekwoorden!
Kijk, moeilijker dan dat, was het allemaal niet geweest. Vanzelf sprekend, dacht ik, ziedaar als een fiere Vlaming zich eens roert en de koe bij de horens vat!…..Het speet mij, in mijn droom, oneindig diep dat ik de Christelijke, Democratische en vooral Vlaamse partij altijd zo neerbuigend heb behandeld…PLUS EST EN VOUS, dacht ik, en daarop werd ik wakker. Niet in de Raadszaal van een oude Vlaamse stad, maar in bed. Nat van het zweet. Dat beetje koorts, zei later de Dokter, zou niet lang duren, want de Internationale Pers bood werkelijk voor elk wat wils. Zo was eindelijk, na 70 jaar, een waardige opvolger voor de vroegere Reichskansler Adolf Hitler, patroonheilige van Europa, gevonden, en het was verdorie een Devote Vlaming….
Pssst
Ik ben er nog niet aan uit. Moet Albèr nu echt rechtstaan voor Haiku Herman? Of Herman voor Albèr?
Ach waarom heeft men gekozen voor de benaming ‘president’! Keizer van Europa zou beter geweest zijn. Dan was de kwestie van het protocol tenminste duidelijk! ..
De titel ‘Paus’ zou nog beter geweest zijn, of Groot Moefti. Maar dat kon voorlopig niet, door de scheiding van Kerk en Staat. Maar daar wordt aan gewerkt…..

Geen opmerkingen: