donderdag 26 november 2009

HET VLAAMS BELANG BLIJFT ALS EEN MAN






….maar ook als één vrouw pal staan achter de strijdbanier : zelfbestuur en vrijheid in eigen land! het leven is een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel…Wij zijn de toeschouwers, de stuurlui aan wal en we kunnen supporteren voor het geheel maar ook voor elke speler apart.
In de zaal zitten ook kankeraars en echte kwaadwilligen. Naast, vanzelfsprekend, de tegenstrevers en de o zo gemanipuleerde openbare mening…

-o-o-o-o-o-o-o-o-

Heb deze morgen, wat helemaal niet ongewoon is in Italië, de hele tijd zonder Internet gezeten. Somtijds is de ‘draadloosheid” een beetje teveel doorgetrokken, en marcheert er helemaal niets meer. Dan denk ik :”mèt draad moet toch bedrijfszekerder zijn” , maar dan repliceert mijn distributeur dat hij aan die atmosferische storingen ook niet kan verhelpen. Maar ter zake. Eerst had ik nog de blog van MR Morel kunnen lezen, en de hoofdlijnen in de Oude Media Online (in die volgorde) maar toen viel de verbinding uit. Ik weet dus niet wat de bevriende en de andere blogwereld leeft en ga bij deze dus mijn eigen gang.


Wij wisten het al lang : de Krakende Vermolmde Oude Media blijven als aasgieren het Vlaams Belang omzwermen, hopend om al spoedig hun vreetlust te kunne stillen aan lillende stukken vlees, gedrenkt in het nog warme bloed van de woordvoerders…Dat laat hen toe even de aandacht af te leiden van de vechtpartijen in andere formaties en andere rottende en stinkende materies, die liegend en vechtend over straat rollen. Ook het wrede Muzelmanse “Offerfeest” moet onder de mat geveegd worden ; het zou de arme zieltjes van Islammers kunnen kwetsen….
“Offerfeest”, het is wel een zeer lugubere omschrijving van wat de dieren overkomt. Want voor hen zal het wel geen feest zijn! Dat is het wel, voor alle pas tot de beschaving toegelaten halve wilden, zelfs voor de zeer jonge Muzelmannetjes die amper de pamper zijn ontgroeid, maar die, luid toegejuicht en aangemoedigd door hun vaders en ooms, het slagersmes mogen hanteren om hulpeloze dieren de keel over te snijden. Jong geleerd is oud gedaan, moet daarbij gedacht worden. Moorden moet voor hen zo wat een beetje hetzelfde zijn als leren zwemmen. Eerst oefenen op dieren, later, Inch”Alla$ah, op ongelovige honden, apen en varkens….
Met dit beeld van met bloed druipende messen en grimmige door haat vertrokken maskers lees ik over Marie Rose Morel, Filip De Winter en het Vlaams Belang. Men viert al voor het Offerfeest, de imp^losie van de partij, dat pas binnen 3 dagen plaats heeft, is begonnen. Men viert aldus op voorhand zijn eigen wensen, in de hoop dat zoiets aanstekelijk werkt… Men heeft in het Sanhedrin inderdaad het motto goed onthouden: het Vlaams Belang wordt doodgezwegen, tenzij men het kan belachelijk maken of afbreken…
De beste stuurlui (wij dus) staan aan wal…Zoveel te meer de zeerover-stuurlui aan wal, die niet liever zien dan dat schip en bemanning te pletter slaan op de rotsen die ze zelf onder de waterlijn voortdurend herleggen en zodanig manoeuvreren zodat ze zo goed als zeker onder de kiel zouden komen… Gedreven stuurmanskunst is dan het antwoord…en strakke discipline aan boord. Alle bemanningsleden, van klein tot groot, hebben de koers helpen uitzetten, en nu is alleen de schipper aan het woord. Want alle zeilen moeten bijgezet worden. De haven is nog nooit zo goed in zicht en zo nabij geweest!
Op de kade, die zwart ziet van het volk, en geel door de leeuwenvlaggen, luiden de zegeklokken. Terwijl de verslagen meute van volksverlakkers en angsthazen hete veld ruimt…

Albrecht Rodenbach


Het kerelskind

-- Van waar koms du getreden
zoo laat door rein en wind,
van waar koms du getreden,
aleen, du blonde kind?

-- Du smidje van den woude,
ik kome van het veld
waar vader heeft gestreden,
waar vader ligt geveld.

-- Lo! viel hij, 't was met eere,
dijn vader welbemind.
Wat bergt dijn blauwe schabbe,
du arrem heldenkind?

-- Du smidje, 't zijn de scherven
van vaders goede zweerd;
du zals het mi hersmeden:
het is 't hersmeden weerd.

-- 'k Hersmede het di sterker
dan 't vaders hand ooit zwong.
Maar, waartoe wilt 't di dienen?
du best zoo bitter jong.

-- Du smidje van den woude,
bij Lo! du ne best nie' vroed:
mijn vader wille ik wreken
met stroomen walenbloed.


Pssst
Wat Morelleke Forelleke (volgens mij) moet doen? Gewoon doen waar ze sterk in is : zichzelf blijven. En moet ze nu voor haar ideaal voorlopig vechten van uit de tweede lijn, het resultaat zal alles bepalen. Ja toch,!? Privé heeft ze reeds tweemaal de grootste tegenslagen uit een mensenleven overwonnen, als echtgenote en moeder, maar ook als ter dood veroordeelde. Driemaal is scheepsrecht, niet?!
Derde keer is goede keer! Succes, o dapper kerelskind! Hersmeed Uw zweerd, want ’t is ’t hersmeden weerd!
Zelfs een lamme paling als de Geitenboer uit Ieper slaagt daarin. Zij het met een paar krukken om hem in op de been te houden. Des te meer het stoere kerelskind, dat huiswaarts keet na de strijd, met de stukken van vaders goede zweerd in de’r schabbe, bij dat smidje uit den Woude….

Geen opmerkingen: