maandag 30 november 2009

LRUISBEELDEN WEG OF JUIST NIET ?????




Zaterdag en zondag 28 en 29 november zijn bewogen dagen geweest. Een beetje gelijklopend met het weer aan deze kant der Alpen. Turbulenties, zware regens, scherpe noordenwinden. Gevolgd door heldere opklaringen maar ook door geweldige donder- en bliksempartijen. Jupiter, de plaatselijke Oppeergod, moet dus redelijk ontstemd geweest zijn! Hier weliswaar geen overstromingen zoals in de IJzervlakte, maar gewoon hard weer. Maar dan weer die net iets te mild om de olijfplukkers weg te houden uit de boomgaarden. Taai volkje, die Italianen! Van de soort die bij ons in Vlaanderen al lang verschoven is naar de familiekronieken! Neem bijvoorbeeld onze vriend Marcello, gisteren zondag, Dag des Heren. Wordt niet gewerkt! Is, (zegt zijn wederhelft) iedere dag om 03,30 uit bed. Winters – ’s Zomers! Gaat om 05 uur de deur uit, verzamelt met anderen op de marktplaats om te gaan jagen op everzwijn. Is om 12 uur terug om zijn invalide verlamde vader (in een soort RVT) te verzorgen en eten te geven. Hij doet dat iedere dag, zowel ’s middags als ’s avonds, want verpleegsters zoals bij ons bestaan hier niet…Wie ziek is, wordt opgenomen, maar is verder afhankelijk van zijn familie….

En precies over dat volk wil ik vandaag berichten. Er staan nog wel een paar andere stukjes op het getouw, die ik daar voorlopig geparkeerd hou. Laat deze berichten maar wat sudderen. Om de lelijke woorden te schrappen. Denk aan het verbod voor moslim-minaretten in Zwitserland, waarover de TV gisteren met geforceerd ongeloof berichtte : zij hadden het anders gewild, en wij ook, zegde ze ons voor!
De rest van dit stukje zal in vetjes gezet worden, omdat U het niet zou missen. Want ergens anders zal het niet te lezen zijn, al is het een meesterzet!

De Lega Nord, even rechts nationalistisch als het Vlaams Belang, en samen met Berlusconi als BELEIDSPARTIJ in de regering, omdat Italië een democratisch land is, in tegenstelling tot ons land waar de haat en alleen de haat één partij uitsluit, heeft een wetsvoorstel ingediend om het kruisteken toe te voegen aan de officiële Italiaanse vlag (GROEN-WIT-ROOD).

Op die manier zou ‘Europa’ niet alleen, in zijn blootje gezet zijn door het kruisbeeld-verbod in de scholen waardoor Italië als één man in het verzet is gesprongen, maar als dit wetsvoorstel het zou halen, dan is er geen reden om er aan te twijfelen dat er eindelijk een georganiseerd verzet tegen de Islamisering op gang getrokken wordt. Dat de ‘reconquista’ waarop de zwijgende meerderheid lijdzaam zit te wachten, eindelijk zou ingezet zijn!

Even mijn wensen voor werkelijkheid nemend, zou ik kunnen schrijven dat de tijden rijp zijn voor deze symboliek : gans Italië is nog in beweging tegen de Europese bemoeizucht over de kruisbeelden. De Wetgever staat hoogst waarschijnlijk zeer positief tegenover het wetsvoorstel, die wellicht de weg opent voor de absolute meerderheid…..

Wordt vervolgd.

Wat vertelde Bruno Valkeniers over positief in de media komen? Waarom laat hij zijn fractie in het Vlaams Parlement geen wetsvoorstel indienen, om ook op de Leeuwenvlag een healdisch kruisteken verplicht te stellen? Gegarandeerd bijval bij pastoors, nonnekes en andere kerk- en steunpilaren van de CVP….Zelfs het Vaticaan zou de Vlaamse Zaak deze keer (noodzakelijkerwijze) genegen zijn! Zoiets zou de wereldpers halen….
Zo’n wetsvoorstel, zelfs al moet het sneuvelen, is heel wat efficiënter dan een brutale oneliner!
In ieder geval, voor de Islam : “a bon entendeur, demi mot suffit” ! Als signaal voor de moskee-bouwers zou dat kunnen tellen.
Wat er ook van zij: in alle de katholieke landen van Europa moet de fakkel worden overgenomen. Zwitserland en Italië gaan voorop! Het christelijk Europa heeft genoeg aan één Noord Cyprus!
Misschien betekent het zelfs meer dan we denken, dat Zwitserland geen deel uitmaakt van, de EU. Dat naast Groot Brittannië, die het ook ‘spuugzat’ is, nog andere landen volgen in het uittreden? Tot men in BruxSSel wakker schiet!?

Geen opmerkingen: