dinsdag 17 november 2009

NIkOLAS TE PAARD TEGEN SINTERKLAAS



Bij onze vrienden van Angeltjes, gisteren…..


Wij hebben er eerlijk gezegd lak aan, of Sinterklaas een kruis draagt op zijn mijter of een swastika, net zoals we de ontvangst op het Antwerpse stadhuis door burgemeester Slaapmans catalogiseren onder de talrijke reclamestunts waarin deze figuur gespecialiseerd is.
We hadden niet de bedoeling dit jaar enige aandacht te besteden aan de commerciële en partijpolitieke manifestatie die de intrede van de Sint geworden is, zeker niet toen we vernamen dat er door een groepje zou gemanifesteerd worden omdat de Sint verschijnt zonder kruis. Zover zijn we dus gekomen, dat zelfs de illusiewereld van onze kleintjes ontsierd wordt door de politisering die de islamsocialisten de maatschappij opleggen en die begrijpelijke reacties uitlokt.
Ware het niet dat vandaag in de Standaard een persslaaf (*) een artikel bijeengesprokkeld heeft uit Wikipedia om aan te tonen dat Sinterklaas géén kruis mag dragen op zijn mijter. De journalistieke sukkel van dienst heeft allerlei historische en religieuze elementen geklutst onder de modieuze titel De dresscode der heiligen.
…/…
Ray
(*) De naam van de pennenridder in De Standaard/ Le Standaer wa Nikolaas Van Hecke, dit voor wie nog niet overtuigd is van de helaasheid der dingen… Je naam zal maar dezelfde zijn als de hoofdfiguur die je moet verdommen….
Bemerking toegevoegd door Digitalia, na lezing van bedoeld bochtenwerk in DS. Dat deed mij overigens denken aan de onnavolgbare bewegingen van een serpent, die door de fluit van haar bezweerder uit haar mand naar omhoog kronkelt. Warm, koud en lauw blazen….die man is er een echte virtuoos is!

*********************************

Boetje Digitalis.

(als versiersel op de zak van Zwarte Piet)

Zoals U kunt zien, is onze vriend Ray van Angeltjes een beetje in zijn ku gebeten. Hij heeft het al bij al al niet begrepen op heiligen (wat zijn goed recht is) maar om, 60 jaar na WO II nog een swastika te wille, zien op het hoofd van die Algoede Heilge Man, is er toch mijlenver over. Want gastjes die toen zo’n merkteken droegen, kwamen niet om te geven, maar om te nemen…..En hun Zwarte Piet droeg een deukhoed en een lange lederen jas, afgekeken van Herr Flick uit het latere ‘Hallo Hallo’…..en de zak was geen zak maar een verplicht verblijf ergens op staatskosten binnen een prikkeldraad omheining. Neen, zover heeft Rome het nooit gedreven…Wat wel het geval was met de belse schoonmoeder, erger dan de moord-heks uit sneeuwitje die de Vlamingen massaal wilde vergiftigen, niet met een blinkende roder appel, maar met een blinkende FN-kogel uit Herstal.
Dat hebben veel van die Vlamingen na het uitbreken van de vrede,n tot tweemaal toe aan den lijve mogen ondervinden. Ze ware door de oorlog die hen overkwam, bij de Duivel en zijn moer terecht gekomen om voor Vlaanderen een betere positie te onderhandelen….Eerst had die moer een pinhelm op, en later voerde die een swastika. Nogmaals, de Koning-Soldaat (!) had die na 1914 woord gehouden en aan de Vlamingen in dit land gegeven waarop zij recht hadden, en wat hij had toegezegd, dan had de Vlaamse Beweging meteen geen reden van bestaan meer gehad…
Tja, gedane zaken keren niet weerom, en men moet roeien met de riemen die men heeft…Bij voorbeeld, in onze dagen….
Over Kerkelijk gebonden evenementen, zoals Sinterklaas of Sint Maarten, ja zelfs over de zogenaamde ‘Hoogdagen’ (Pasen, Kerstùmis, enz) make men best niet al te veel woorden meer vuil. Ze dateren allemaal uit een andere tijd, die elke dag een dag verder achter ons komt te liggen.
Afschaffen die boel en er gewone werkdagen van maken! Trouwens, die 7de dag, de zondag van elke week, die Dag des Heren, is die geen belediging voor elke Mohammedaan? Om de zoveel dagen al dat klokgebeier, ter ere van de Joodse Jahweh, waarvan Mo de Grote, Vrede zij met Hem, gezegd heeft dat het een afgod is…..
Zo staan onze vriendelijke gasten, de haatbaarden en Muzelma’s, meteen, van zodra die dingen afgeschaft zijn, op dezelfde voet als de katholieken en de neutralen : niemand heeft nog iets te vieren en de economie zou er zelfs bij winnen. De productie zou met sprongen omhoog gaan. Niet alleen zou Opel blijven, maar Mercedes, Fiat, Citroën, Renault en anderen zouden staan aan te schuiven om zich bij ons een vestigingskje te kunnen permitteren….Zelfs de heilige koe van de consumptie zou er baat bij hebben, want het ruim pakket méér verdiende centjes zou ook moeten uitgegeven worden. Reken zelfs maar na: 10 wettelijke feestdagen x 8 uren = 80 uren à € 20 is toch altijd nog Euro 1600,- per werker.. Reken daarop de sociale bijdragen dan zit het er waarachtig in dat de sociale kassen weer boven water zullen komen…. Weg meteen ook de eis om te blijven werken tot 67-68 jaar….
En de lieve kindjes dan, zonder Suikerfeest, Sinterklaas, Paashaas of Kerstman, wat met hen?
Luister, niet naïef doen, hé! Niemand neemt de personages en al die dada nog serieus….Alleen de cadeautjes zijn verantwoordelijk voor blinkende oogjes….En, eenmaal groter geworden, hebben we allemaal toch moeten vaststellen, hoe de volwassenen ons jarenlang voor de gek gehouden hadden…
Voilà. Opgekuist staat netjes.
Migrantjes content. Wij content, want we verdienen meer en het gevaar is gekeerd ooit Ramadammen te moeten naleven, of vrijdaggebeden. In dat geval zijn er geen kerken of moskeeën meer nodig, wat eens te meer een pure win-win situatie is…..
En nu we toch bezig zijn: namen van steden, gemeenten, straten en wijken! Een levende schande en een eeuwig verwijt voor Moeders Mooiste te moeten leven met het feit dat hij in Sint Niklaas Vader Abt moet spelen.Of naar de Kust gaan, en moeten noteren dat het daar Sint Idesbald is…..Is zo Muzelman onvriendelijk als het groot is!
Daarom stel ik voor een conferentie te beleggen met de Islamwereld om wederzijdse afspraken te maken. Antwerpen kan bijvoorbeeld Nieuw Izmir genoemd worden, en Izmir zou dan Wegwerp Hand kunnen worden…
Ik denk zelf dat in die voorwaarden een einde komt aan de immigratie, want de verovering voltooid.
Blijft alleen de kwestie van die sociale kassen, waar men best een vraagstukje voor zou opstellen voor in de schoolboeken. Een vat met twee kranen: een ‘in’ en een ‘uit’. ‘Uit’ is groter…Wanneer is het vat leeg. Antwoord: Nooit, eenmaal de petro-dollars er in komen, geraakt het nooit leeg….

Pssst
Al gekkend zegt de zot zijn waarheid. Mooi spreekwoord, niet?

.

Geen opmerkingen: