woensdag 18 november 2009

ROME BEDANKT DANNEELS


ROME BEDANKT DANNEELS
want diens tijd van gaan is eindelijk gekomen en mij voorspelling, daterend uit de tijd van de eerste gesprekken van Mgr Léonard in de media over de communautaire situatie, staat op het punt bewaarheid te worden. De opvolger van Danneels is gekend…..
Wat kan er voor ‘de eenheid van het land’ beter zijn dan de taal zoals die hieronder volgt, gepubliceerd door http://blog.seniorennet.be/hemiksem/ waarvoor dank!
Aandacht echter! Erg dankbaar zal Rome wel niet wezen voor de prestaties van de Ouaarde Godfriede…Voortgaande op de achteruitgang van zaken in hun boetiek is er daarvoor trouwens weinig reden.
En voor Vlaamse kant van het verhaal zit er in Mgr Léonard een stuk bekend terrein. Al ware het maar in zijn familienaam (Lion) gekoppeld aan een….’Renard’….Hij zou dus een leeuwenvos zijn, of een vossenleeuw, en dat is een tot hiertoe onbekend specimen van een kerkelijke autoriteit. Ikzelf denk meer aan een vos die de passie preekt. Vergeet niet: ‘wat Waals is, vals is’….
Wie weet…wordt het Land morgen niet voor de volgende paar honderd jaar gered. Of juist niet…..
Krijgen we een belg als Europees President (God beware Europa daarvoor) en moeten we verder doen met één Aartsbisdom, of komen er twee? Namur voor de Franstaligen, want Namur is tenslotte de Waalse hoofdstad, en Mechelen voor de Vlamingen, met een jonge dynamische Vlaamstalige crack!? Een soort Vlaamse Leeuw?
Wie weet komt na Kardinaal Van Rompuy de chaos in het kiekenkot en roept Peeters noodgedwongen de Vlaamse onafhankelijkheid uit…Het ware te mooi om waar te zijn. Maar… ‘Impossible n’est pas Français’, wist Napoleon al…….
In ieder geval is het een niet te loochenen feit, dat nu de ogen van de ganse wereld gevestigd zijn op de oude kaduke zwalpende Belgica. Nog een paar keer slapen en we weten, of het voor die schuit het sloopdok dan wel het droogdok wordt, waar de boel eenmaal opgekalefaterd nieuwe horizonten kan aandoen, nadat ze door de regenboog is gegaan…..
Dezelfde regenboog waar Sinterklaas en Zwarte Piet ondertussen zijn door gemoeten… Zie volgend stukje….



Franstaligen moeten af van superioriteitscomplex


"Als de Franstaligen, die spontaan meer aan de eenheid van België gehecht zijn dan de Vlamingen, willen dat België
blijft bestaan, volstaat het niet Belgische vlaggen in de straten te
hangen. Ze moeten afstand nemen van hun linguïstische
superioriteitscomplex. Elk volgens eigen sociale rol moeten ze de
taal en de cultuur van hun noorderburen leren kennen en ervan leren houden. Dat is de prijs die betaald moet worden wat persoonlijke verantwoordelijkheid betreft, als ze willen dat België een toekomst heeft".
Dat schrijft de Naamse bisschop mgr. André-Mutien Léonard deze week in zijn driewekelijkse column in het in Den Bosch uitgegeven Katholiek Nieuwsblad.

En wat was de reactie van de Franstaligen? Er is scheiding van kerk en staat, en de bisschop moet zich bezighouden houden met zijn kerk.
De hogere clerus van de kerk heeft steeds de Franstaligen verdedigd in woord en daad en toen hadden die Frantaligen daar totaal geen probleem mee.
Nu voor één keer een bisschop eens een ander geluid laat horen, is er plots scheiding van kerk en staat. Alhoewel men niet verlicht moet zijn door de heilige geest om te weten dat die man de waarheid spreekt.

Geen opmerkingen: