woensdag 18 november 2009

SINTERKLAAS MOET DOOR DE REGENBOOG




Gemeenten willen kruisloze multicultimijter Sinterklaas
woensdag 18 november 2009 09:56 Elsevier
Een aantal gemeentebesturen wil de ‘multicultimijter’, het hoofddeksel van Sinterklaas zonder kruis, invoeren. Maar een ontstemd CDA stelt dat de mijter van Sint Nicolaas heilig is. CDA-Kamerlid Ad Koppejan zegt hierover in De Telegraaf: ‘Er is geen enkele reden om de christelijke herkomst van Sint Nicolaas angstvallig te verbergen.’
Kruis
De goedheiligman draagt al een aantal jaar geen kruis meer op zijn mijter in Amsterdam vanwege de multi-etnische samenleving in de stad. Ook ontstond vorig jaar discussie over dit onderwerp in België.
Het werd Sinterklaas verboden met een kruis op zijn mijter op Antwerpse openbare scholen te verschijnen.
Meer problemen
De mijter is niet het enige twistpunt over Sinterklaas. Het gegeven dat de Pieten van Sint zwart zijn, zou discriminerend zijn. In 2006 laaide er een discussie op omdat er gele, rode, groene, witte en blauwe pieten in het Sinterklaasjournaal verschenen, doordat Pakjesboot 12 ‘door de regenboog was gevaren’.
Door Tessa Free

Boeketje Digitalis
(in regenboogkleuren)
Ze zijn toch schattig, die linkse traditie-verneukers van de Linkse Kerk! Kruisloze mijters en Pieten die met de stoomboot door de regenboog zijn gegaan….Zouden dat dezelfde regenbogen zijn waardoor beroepsrenners moeten om wereldkampioen te worden? Man! Man! Man! Dat wordt een spekalalktakel….
Die super-intellectuelen worden waarlijk diep dichterlijk, als het er om gaat hun gekonkel aan de man/vrouw/kind te brengen….Gele, rode, groene, witte en blauwe Pieten! Met in ’t voorbijgaan een paar roze, wellicht! Van welke planeet zouden die wel komen?
Ik moet toegeven: een kleurfoto is altijd beter dan een oude zwart-wit, die met de patine van de tijd een bruine kleur aanneemt…
Gisteren publiceerde ik een onnozele tekst over het afschaffen van alle symbolen, in verband met Sinterklaas, christelijke zo wel als mohammedaanse. Vandaag heb ik en andere versie voor wat betreft de vestimentaire en persoonlijke uitrusting van de Sint. Een paar suggesties.
Naam : niet ‘de Sint’. Maar ‘de Profeet’. Dit is een neutraal begrip die in beide religies bekend is.
Persoon: altijd twee te samen optredend: een in boerka verklede dame uit het Schipperskwartier, en een haatbaard in monikken-slaapkledij. Zo heeft elke bevolkingsgroep hun vaste vertegenwoordiger.
Mijter : vooraan een Kruis, achteraan een Halve Maan bij de aankomst en omgekeerd bij het vertrek (!)
Helpers : verkleed in harlekijn met kromzwaard of hellebaard, en een zak voor de afgehakte hoofden, handen en voeten, in strepen beschilderd en op rolschaatsen.

Wie, van vreemde herkomst zijnde, dan nog niet akkoord is, of zich weeral gekrenkt voelt, die wordt uit het landschap verwijderd. Is gegarandeerd de eenvoudigste manier om in de kortste keren import-bevolkings vrij te worden. Achteraf kan men dan gemakkelijk de traditie herstellen. Een weemoedig glimlachende oude man, in een waterval van grijze haren, gehandschoennd en met zegelring, met mijter met kruis, met lange mantel en op een groot wit paard. De bisschopsstaf worde dan gedragen met de krul naar buiten, symbool van gezag over stad en land. Zwarte Piet kan nog eens extra in de verf gezet worden…
Er kunnen dan nog altijd NGO’s opgericht worden, om in de herkomstlanden alternatieve Sinterklaasfeest te organiseren. .Elk naar eigen GodsAllahvrucht en vermogen…..

Geen opmerkingen: