woensdag 25 november 2009

WAANZIN OF WAT IN ZWITSERLAND ?????



De koord leveren waarmee iemand wordt opgehangen….Nog 5 keer slapen en we weten wat er in Zwitserland gebeurt met het referendum over het mineretten-verbod. Maar het ziet er niet goed uit.
En daarvoor zijn, hoe bestaat het, de traditionele godsdiensten verantwoordelijk, samen met Amnesty International, die vinden, als er kerktorens mogen staan, er ook minaretten mogen zijn. Het is dus een soort “alles of niets”, waarbij mijn voorkeur zou uitgaan naar niets.
Zeg nu zelf, zijn wij, en dus ook de Zwitsers, echt nog godsdienstig? Hebben wij dus kerken nodig? Afbreken die boel, zodat er ook geen reden meer is om moskeeën toe te laten. We zullen zien hoe de trage massa dan reageert, als een van de grootste symbolen van onze normen en waarden moet verdwijnen….
Buitenland
Zwitserland stemt zondag over bouwverbod minaret
woensdag 25 november 2009 09:57 in ELSEVIER
Zwitserland kan zondag per referendum de bouw van minaretten verbieden. De populaire conservatieve partij SVP wil een verbod op de bouw van de torens van moskeeën in de Grondwet opnemen. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International stelt dat een eventueel verbod in strijd is met de vrijheid van geloof.
Zwitserland stemt zondag over de minaret
De grootste Zwitserse partij SVP ziet minaretten, van waaruit vijf maal per dag een oproep tot gebed klinkt, als een 'religieus machtssymbool'. Omdat de torens niet in islamitische geschriften worden genoemd, beredeneert de partij dat de bouw van torens kan worden verboden zonder de vrijheid van religie te schenden.
Discriminerend
Amnesty International noemt het referendum in strijd met de geloofsvrijheid. 'Een verbod op minaretten in de grondwet opnemen terwijl de bouw van kerktorens wel gewoon is toegestaan is discriminerend,' aldus Nicola Duckworth, hoofd Europese programma’s van de organisatie.
Andere politieke partijen en ook christelijke, joodse en islamitische leiders hebben zich uitgesproken tegen een verbod.
Het is niet zo waarschijnlijk dat een verbod op minaretten realiteit zal worden in Zwitserland. Bij een peiling vorige week zei 53 procent van de Zwitsers tegen een verbod te zijn, 37 procent is voor en 10 procent weet het nog niet. De groep voorstanders is wel licht aan het groeien.
Islamisering
Voorstanders van het verbod op minaretten zien het referendum als een symbool tegen de islam en de sharia. SVP-Kamerlid Walter Wobmann noemt het minarettenverbod een stap tegen de islamisering.
In Zwiterland is ongeveer vier procent van de bevolking moslim. Op dit moment bestaan er vier minaretten in het land, en zijn er bouwvergunningen aangevraagd voor meer.
Door Marlou Visser
Pssst
Heb altijd van de kunst-richting “Clair-Obscur” gehouden, en van tegenstellingen. Vandaar dat volgend stukje gaat over de weldaden van de “godsdienst van vrede”, in het door oorlog veroverde Noord Cyprus, nog niet zo heel lang geleden. De agressor was… Turkije die sindsdien hardnekkig weigert zich terug te trekken…..Hun Allaah wil dat zo, moet U weten!
U herinnert zich nog? Cyprus kon niet (de resterende vrije heft) bij Europa komen, zolang dat, enz…Maar Noord Cyprus is nog altijd bezet gebbied, en de EU zwijgt….De Turken zijn er nog altijd en ontkleden het land van zijn verleden. Want waar ooit de Islam een voet kon zetten, of waar ooit een Moslim heeft gebeden, is voor altijd veroverd gebied. Naar Muzelmanse traditie, wordt dit uitgedrukt door…minaretten!

Geen opmerkingen: