dinsdag 24 november 2009

ZWARTSPAREN IN ITALIE





Oproep tot kruistocht tegen de Mammon

Dit is een bericht voor vakbondsmanitou’s en oorlogswoekeraars. Wat in wezen koek is van één deeg. Beiden leven immers op de kap van de gewone man. Heden ten dage moeten jullie hier zijn! Italia is the place to be! Lees De Wereldkrant hieronder.
Bakkers, beenhouwers en kleine middenstanders : als de gewiekste Vliegende Hollander hierheen! (want dit artikel is wel degelijk uit een bron zo links en zo Hollands als het kan). Verwittig Uw ‘Pelgische’ vrienden en als de bliksem met Uw zakken zwart geld naar hier. Vermijdt Zwitserland, want daar staat de Douane te controleren! Ondergetekende geeft U gratis logies en inwoon, mits een tweede 5% voor een goed doel. Overschrijvingen op onze (zwarte) spaarrekening AUB…God zal ’t U lonen! ..
Een 50 Km verder ligt er in Porto San Stefano een jacht (12 meter) van koninklijken bloede, met helicopterdek en bodyguard-bewaking, waar niet ik, maar wellicht jullie, wel, welkom zullen wezen. Miljonairs onder elkaar, nietwaar…Een Arabische introductie kan de kennismaking en het onthaal ten zeerste bevorderen. Er ordt Frans gesproken..
En die andere Hollander, die Wouter Bos zou zich daarmee mee moeten bemoeien? Zo maar over de grenzen heen van alle soevereiniteit? Het zal je kind wel wezen! Ho! Ik weet het al! Dat is een klus voor Haiku Herman, eenmaal die na 1 januari aan het roer van de EU komt te staan. In die tussentijd kunnen zijn geloofs- en partijgenoten nog vlug even langs komen met hun koffertjes Liefst met één en dezelfde chartervlucht, om het milieu te sparen?
Als ‘resident’ in Italia kunnen wij gemakkelijk deze taxatie aanvragen. Zeg nu zelf: 5% belastingen betalen is een vooroorlogs aanbond! Het probleem is, dat wij niets hebben om aan te geven….Misschien zijn er lezers en kunnen wij elkaar wederzijds helpen?


Belastingwet Italië werkt zwartsparen in de hand

Minister Wouter Bos moet Italië op de vingers tikken over een belastingmaatregel voor zwartspaarders, vindt de CDAfractie
in de Tweede Kamer

De zwartspaarders kunnen in Italië geld aangeven voor een belastingtarief van vijf procent. Volgens de internationale organisatie FATF, die zich tegen witwassen en financiering van terrorisme inzet, vergemakkelijkt de nieuwe Italiaanse belastingamnestie witwassen van geld. Ook is er zorg over het feit dat Italië de boekhoudfraude niet aanpakt. Nederland is voorzitter van de FATF en heeft de kwestie deze zomer opgepakt.

Voor Kamerlid Pieter Omtzigt is dat niet genoeg. Hij wil nu van minister Bos weten wat de regering verder doet aan de zaak.

Geen opmerkingen: