donderdag 10 december 2009

BIJ VISWIJF CAROLIEN OP DE SCHOOT





Zou het kunnen, dat dromen niet altijd bedrog zijn?

Vooral niet als het politieke dromen zijn! Want dan zijn ze gewoonlijk de voorboden van wat er staat te gebeuren.

Neem nu de rommelkredieten bij de exploitatie van ‘de waarkman’ bij de Roodhuiden. Niet alleen is het al jaren ‘SAUF QUI PEUT, ofwel via de voordeur zoals Van Miert die niet eens geprovoceerd (!) inschreef voor een afscheid direct naar het Eeuwigdurend Nietszijn. Het zaakje loopt stilaan leeg, ofwel via een van de vele zijdeuren, lijk Janssens in Antwerpen die koos voor een step-by-step verdwijnen uit de rangen. Of, ze verdwijnen, als summum van bij-de-pinken-zijn, met de verdwijn-truc via de achterdeur lijk cafébaas SS uit H, die vertrok naar aardse hogere sferen waar de waarkman alleen maar van kan dromen. Wat van het zootje is overgebleven, vecht voor zijn leven, nochtans, maar dan puur uit eigenbelang (samen uit, samen thuis) door de HIS MASTERS VOICE jongens en meisjes van de beeldpers. Doordat zij zichzelf, alhoewel klein in aantal, zo machtig in ‘the picture’ kunnen houden, rekken ze alle twee hun leven, zowel de Partij, als de broodschrijvers van de Pers..
Zij weten, want zij kunnen zich de duurste adviseurs der reclame-wereld veroorloven (want genoeg gestolen in de goede tijd – spijtig van Claers en die Augustagelden – dat dat is uitgekomen) dat de schijn belangrijker is dan de waarheid. Trouwens, uit die wereld stamt het begrip ‘perceptie ‘ , dat nauw verwant is met wat geworden is van het woord ‘democratie’.

De kinderen der Duisternis zijn geslepenern dan de kinderen van het Licht!
Voorbeeld van meesterlijke zet in massa-begoochelingen: bij zekere verkiezingen zijn de peilingen vooraf gewoon nefast voor de SP-a….Op de dag der verkiezingen overheerst rond en in die partij niet de uitslag, maar de donderslag van bij het morgenkrieken, dat SS uit H. zijn gouverneurschap aan de wilgen hangt. Vervolg: niettegenstaande de SP-a verliest, manoeuvreert iedereen,om het Vlaams Belang, dat groter is, en zelfs de tweede partij blijft, uit te sluiten, zodat de Sossen dan moeten aan boord gehesen worden. En weeral coup de théatre : hun enige bekwame minister (VandenBroucke) wordt gewipt, waardoor de aandacht nog maar eens wordt afgeleid (Danketje Sint Niklaas Wimmocjx en Tobback Sr), en vervangen door de bloedrode CEO Lieten, die als een echte socialiste, gewend is van andermans geld te bestieren.

En de sterkhouders bij de Sossen? Wel, die houden een blog bij. Lees hieronder wat Eric De Bruyn uit Antwerpen bezig houdt.

En zo kom ik tot mijn uitspraak dat in de politiek dromen bij definitie geen bedrog moeten zijn….

Volgt U mee. Het Vlaams Belang wil onderuit en weg van het ‘cordon sanitaire’. Het Vlaams Belang is de partij van de kleine man, de waarkman geworden? Het Vlaams Belang heeft de sterkste wortels in Antwerpen….Erci De Bruyn zit in een rode cocon. Eric De Bruyn meent het goed met de kleine man. Eric De Bruyn is Antwerpenaar….
Eric De Bruyn komt bij het Vlaams Belang. Rood en Groen moeten samensmelten om te overleven. LDD en Roos Morel en Frank Van Hecke roken, uit redenen van opportuniteit, de vredespijp. Met NV-A wordt een akkoord gesloten. De travaillistische vleugel van de Tjeven gaat overstag. Cortebeeck, Renders, Martens, DeHaene plegen collectief hari kari (liefdst onder begeleiding van de Bravenzeun).
Bij al dat gedoe krijgt Albert II het aan zijn tikker, en als De Taaie hem wil opvolgen, wordt niet BHV, maar heel het land gesplitst…

En dan komt er een varken met een lange snuit, en ’t vertelske is uit…Ik was (ik mag er niet aan denken!) verdorie bijna in slaap gevallen, op Carolientje haar schoot.

Menige politieke partij heeft zo zijn zorgen. Getuige dit fragmentje uit de blog van Erik de Bruyn, die zijn naam echt niet mee heeft.


De sp.a zit nu althans verbaal op meest linkse koers sinds jaren. SP.a Rood zal dit nieuwe linkse elan een kans geven en kritisch ondersteunen. De woorden moeten nu worden omgezet in daden. De Vlaamse regeringsdeelname zal aan de nieuwe criteria moeten worden afgetoetst. Aan de nieuwe linkse profilering zal gestalte gegeven moeten worden door een actieve campagne.

Wat de interne partijwerking betreft zijn tal van afdelingen lichtjaren verwijderd van de democratische intenties die op 5 december door de Raad werden goedgekeurd. Niet toevallig zuchten grotere afdelingen zoals Antwerpen en Brugge die in 2007 de kandidatuur van Erik De Bruyn steunden onder het juk van ondemocratische praktijken. In Brugge werd plaatselijk SP.a Rood boegbeeld Camiel Goegebeur, een van de weinige actieve industriearbeiders in het bestuur, kaltgestellt op een manier die veel weg heeft van de schijnprocessen van Moskou in de jaren dertig. En in datzelfde West-Vlaanderen besloot niemand minder dan Johan Vande Lanotte om alvast een ernstige hypotheek te leggen op het nieuwe elan van de sp.a door zichzelf alvast uit te roepen tot provinciaal lijsttrekker in 2011.

De oude demonen zijn dus lang niet verslagen. De sp.a trekt in labiel evenwicht naar 2010.

Met dank overgenomen van bij ANGELTJES en met innige deelneming gaarne verder verspreid. De Oude Media zullen over dit soort zaken wel niet berichten. Zij zijn er meer voor te vinden die éné partij te schamperen..Er staat ons nog wat te wachten! En Vrouwe Justitia, nog maar eens gepokt en gemazeld als een wentelteefje in de schande der onbekwaamheid, moet dringend haar weegschaaltje oppoetsen. Dat belooft voor het Vlaams Belang : de rechtszaak om de partijfinanciering af te nmen, de vervolging voor ‘racisme’ tegen Frank Van Hecke, nu diens onschendbaarheid opgeheven is. De zweep moet worden bovengehaald en de Leeuw afgeranseld, tot hij jankend in zijn kot lrui

Ja Meisjes en Jongens…Laat ze maar komen, de dagen van Vrede en verzoening (Kerstmis en Nieuwjaar). We zullen ze hard nodig hebben!

Geen opmerkingen: