donderdag 3 december 2009

BOURGEOIS IS EEN ECHTE TJEEF





Ach..(zucht) Ik weet het op de lange duur niet meer…Ik voel mij t’allenkante bedreigd door zakkenrollers.


Ik ben een begeesterd lezer (en supporter) van ‘Kort Manifest’ , dat werd hier op deze plaats reeds meermaals in de verf gezet. Mter Edwin Truiyens, de verantwoordelijke uitgever of zoiets, is een man naar mijn hart. Een man uit één stuk die gerust in de plaats van Haiku Herman, President van Europa mocht benoemd zijn. Zo iemand zou pas een verrijking zijn voor het Avondland! Komt hij nu toch in zijn laatste nummer met een artikel over ‘godsdienstvrijheid’ die de Islam in onze streken gelijke rechten geeft met de voorvaderlijke christenheid, waarbij ik denk ‘Verdomme, daar is Danneels aan het woord’. En met Danneels, ook de Paus van Rome…Danneels vertrouw ik voor geen haar op een kletskop, maar Ratzinger! Die moet maar eens in zijn archieven gaan duiken, liefst zo van uit de jaren AD 632-732 toen de Muzelmannen de jonge christenheid tot onder de muren van Rome kwamen bedreigen….

En dan denk ik: ‘non bis in idem’, zulle! Van deze boer deze keer geen tikkeneieren!
Door ‘de trouw aan Rome’ is Vlaanderen, met Keizer Karel V en Philips II van Spanje, uit ‘de vaart der volkeren’ geraakt en in de verdrukking, en nu gaat dat toch niet herbeginnen, hé! We zijn er na zoveel honderden jaren van armoede en uitsluiting, maar trouw aan Rome, eindelijk een beetje bovenop geraakt, om nu onder het slavenjuk van de Muzelmannen te komen : neen, bedankt! Ja, het verhaal van de Man die de andere wang aanbood, als er op de ene werd geklopt, dat verhaal kenen we. Jullie Roomsen hebben het ons zelf geleerd, maar nooit voorgedaan! De Man die het gezegde uitvond en in toepassing bracht, U weet wel, jullie hebben het ons (herhaling) zelf geleerd! Wel, die eindige aan het Kruis.

Ons volk is wel grotendeels ontkerstend, maar zoals U weet, we zijn traditie-vast. Ons land staat nu eenmaal vol met kerken, kathedralen en kapellen. We zij gehecht geraakt aan bel gerinkel en aan klokgelui. We willen niet graag begraven worden als honden, buiten de kerk en de mooiste dag van ons leven willen we toch beleven aan de voet van het altaar…
.
Neen dus, zelfs al zijn we de laatste der Mohikanen om het van de daken te schreeuwen! Zolang er in de Moslimlanden geen kerken of synagogen mogen gebouwd worden, is de Islam bij ons het levende bewijs dat het geen godsdienst is, maar veel meer! Wij, ‘burger-journalisten’ moeten ons verenigen. Onze lezers naar elkaar doorsturen. Een macht vormen. We moeten replieken verzamelen en tegenspraken weerleggen. Zoals een paar dagen gelden uitgelegd, wij zijn, als we willen, de 5de Macht. Onder de leuze : ‘wir sind das Volk’…O Ja! Europa! Die zal ons redden! Volg goed mee!

Sedert twee dagen is het ons opgelegd ‘Diktat’ van het ‘Verdrag van Lissabon’ in voege. Er werd ons gezegd dat er nooit sprake zou zijn van een Grondwet, een Europees Volkslied, een President, maar een Voorzitter, enz…De woorden van deze leugenpartij zijn nog niet koud, of we hebben al een ’President’ met een ‘Presidentieel Vliegtuig’ voor diens verplaatsingen samen met zijn hofhouding, we horen van uit Lissabon reeds het Europees Volkslied, en waarachtig, we krijgen reeds toelichtingen over ‘de Grondwet’!

Mij zijn twee zaken opgevallen. Ten eerste: het Europees ‘niveau’ krijgt straks meer bevoegdheden. Wat de ene krijgt, verliest de andere! Ja, toch! Anders gezegd: de soevereiniteit van de Lidstaten wordt stukje bij beetje uitgehold…De individuele nationaliteiten zullen vervagen, wij moeten allemaal Europeeërs worden. Liefst allemaal even dom, even groot, even dik en eenvormig hetzelfde denkend, namelijk wat door BruxSSel wordt opgelegd. Dezelfde taal zal wel niet opgelegd worden, want daar begint het gescharrel reeds…Zelfs Esperanto, dat iedereen nochtans goed en goedkoop zou uitkomen, kan niet…

Ten Tweede, is belangrijk : Zodra er een petitie met 1 miljoen handtekeningen van uit de ganse Unie bestaat, moet deze toegestaan, georganiseerd en gerespecteerd worden. Ja, zelfs in een Europese Richtlijn uitgezet….Moet toch een fluitje van een cent zijn, om de Muzelman-invasie niet alleen te stoppen, maar om ook om deze terug te draaien?

Mag ik hopen dat de Europese Vaderen hier de vinger in het eigen oog zullen gestoken hebben?

En nu vooruit! Ter ontmaskering van een verborgen Tjeef! Met pek en veren overdekt, verjagen naar de loopgraven van de vijand!

Filip Dewinter ondervroeg vandaag ter gelegenheid van het vragenuurtje in het Vlaams Parlement minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) betreffende de financiering van minaretten met Vlaams belastinggeld. Na de goedkeuring van het eredienstendecreet door het Vlaams Parlement in 2004 werden door de Vlaamse regering al 17 moskeeën erkend. Deze moskeeën kunnen na hun erkenning ook aanspraak maken op provinciale werkingssubsidies en op subsidies voor verbouwingen ten bedrage van 30% uit het Vlaamse bouwfonds voor religieuze gebouwen. Alvast drie erkende moskeeën lieten naar aanleiding van hun erkenning weten met deze subsidies minaretten te zullen bouwen.

Minister Bourgeois antwoordde op de vraag van Filip Dewinter dat er weliswaar nog geen subsidies werden toegekend, maar dat bij tenminste één moskee – de Selimiye-moskee te Heusden-Zolder – wel plannen zijn om een koepel en minaret te bouwen en dat deze minaret mogelijk zal worden gesubsidieerd via de provincies en het Vlaamse bouwfonds. Belangrijker dan de concrete dossiers is echter de principiële bevestiging van minister Bourgeois dat Vlaamse belastinggelden inderdaad kunnen worden gebruikt om de bouw van minaretten te financieren. Open VLD, CD&V en Groen! bevestigden ter gelegenheid van het debat dat financiering van minaretten met belastingsgeld inderdaad moet kunnen.

De kwestie van de financiering van de minaretten toont voor het Vlaams Belang andermaal aan dat er een diepe kloof bestaat tussen de standpunten van het politieke establishment en de standpunten van de bevolking. Volgens het Vlaams Belang is het ongehoord dat, terwijl uit het Zwitserse referendum blijkt dat de bevolking zich in grote meerderheid achter een minarettenverbod schaart, de Vlaamse overheid de bouw van minaretten zal financieren met belastinggeld.

De minaretten symboliseren niet alleen de manifeste weigering van een deel van de hier levende moslimbevolking om zich aan te passen aan onze samenleving, maar door de bouw van minaretten wordt ook het straatbeeld van onze steden en gemeenten geïslamiseerd. Filip Dewinter zei in zijn repliek op het antwoord van Bourgeois: “De Vlaamse regering streeft zogezegd naar een Vlaamse islam, maar creëert integendeel een geïslamiseerd Vlaanderen.”

PSSST

Ondergetekende, Digitalia, erkent grootmoedig dat dit artikeltje oorspronkelijk te vinden is bij Angeltjes. Hij had evengoed met verwijzing naar de bron, commentaar kunnen geven van eigen vinding. Maar omdat de kopij nooit zo goed is als het origineel, werd het artikel dan maar in extenso overgenomen. Want begot, mij om het even! Als gans Vlaanderen maar de schizofrenie ziet in de Nieuwe Vlaamse Alliantie, die noch nieuw, noch Vlaams is! Zij zijn het misschien niet, maar zij gedragen zich aks de hielenlikkers van wijlen den Bleiter! En wat ook van belang is : alle notities in het Grote Boek der Herinneringen zijn het waard om bewaard te blijven. Ooit stond de man Bourgeois in het Sportpaleis in de rij achter mij, en ik hoorde noch zag hem de Vlaamse Leeuw meezingen. Sedertdien weet ik : ik moet die man niet! Ik denk over hem, zoals Toon Hermans sprak over Sinterklaas: hij mocht die man niet! Hij is er een van de soort die zijn gevoeg in de kerk zou doen, en de schuld op de heiligen zou steken!

Geen opmerkingen: