vrijdag 25 december 2009

DANNEELS OP DE ROETSBAAN















Conservatieven maken kardinaal Danneels zwart

Er is een heuse lastercampagne aan de gang tegen Godfried Danneels. Volgens kenners willen de ultraconservatieven in de kringen van het Vaticaan er zo voor zorgen dat maar één man de kardinaal kan opvolgen, namelijk bisschop Léonard uit Namen, die "orde op zaken" zou stellen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

In de Italiaanse krant Il Foglio zegt kerkspecialist Paola Rodari: "Danneels laat na 30 jaar een puinhoop achter. De Belgische kerken zijn leeggelopen en onder zijn bewind werden erg onchristelijke wetten gestemd." De roomse blog "Osservatore Romano" bestempelt hem als de "doodgraver van de Belgische kerk".

"In conservatieve kringen is er al langer kritiek op het beleid van Danneels, maar nu worden een aantal zaken wel erg scherp gesteld, in de hoop dat er geen tweede Danneels komt", reageert professor Kerkelijk Recht Rik Torfs. "Ik geloof evenwel niet dat het lobbywerk via internet of kranten gebeurt. Ik denk ook niet dat Léonard zelf achter de laster zit." (belga/mvdb)
24/12/09 07u23 in DM

o-o-o-o-o-o-o-o-

Curieus hoe die linkxe ‘intelligentia’ , ik zou bijna zeggen uit heimwee, begaan is met alles wat geschiedt in het Instituut Kerk…Al even curieus is hoe dat Instituut zich dat laat welgevallen, precies content met de belangstelling uit die hoek…
En nu Danneels ook openlijk partij kiest voor een ‘Groene Planeet’, zal de wederzijdse liefde nog meer openbloeien. Als ie daarenboven straks ook nog ‘op rust gaat’, zit de kans er misschien in voor een kleine bijverdienste als columnist bij De Morgen. Te tekenen met ‘RK’ wat dan wel niet zal staan voor Roomse Kerk, maar welvoor Rode Kardinaal.

Geen opmerkingen: