vrijdag 4 december 2009

DE GALGEN IN OPMARS





Motto : de galgen in opmars!


Bij Het Vrije Volk was er vandaag een artikeltje te vinden waarbij – het ogenblik is goed gekozen – de Goede Sint bij betrokken is. Want de Heilige Nicolaas was ooit de bisschop van Smyrna…Maar Smyrna bestaat niet meer. Net zoals Constatinopel (de Stad van Constantijn de Grote) niet meer bestaat; Smyrna is Izmir geworden, en Constantinopel werd Istembul…..Alles wat in Klein Azië ooit orthodox was, is nu graag of niet, Moslim….Men heeft daar waarschijnlijk tijdens de Islam-invasie de spreekwoordelijke andere wang geboden…..in plaats van het zwaard te trekken.

Stel U voor hoe deze ‘Goedheilig Man’ hierboven in september 1922 moet geschrokken zijn, hij die niets liever deed dan vermoorde kinderen, reeds in de pekel ingelegd en goed gezouten voor een goede bewaring, van in hun kuip weer tot leven wekken : nu moest Hij van uit de Hemel hulpeloos toezien hoe die woeste Turken zelfs de ouders niet spaarden! Deze keer niks geen pekel! De grond in!

De Turkeys (!) en Turkey-gezinden onder ons zullen dees waarschijnlijk weer niet graag lezen…Maar als de waarheid kwetst, moeten wij dan allemaal blijven liegen? Van geciviliseerde volkeren gesproken! Onze links-rode bloedeigen Hitler, geboren en getogen in het kunstzinnige Oostenrijk van de Weense walsen probeerde beter…De cijfers waren groter, maar uiteindelijk faalde hij Hij haalde de streep niet! The Turkeys did! .

Taboe: de Turkse volkerenmoord op de Grieken

Turkije dient niet alleen verantwoording af te leggen over de eerste genocide van de 20e eeuw op de Armeniërs, die tot op de dag van vandaag wordt ontkend en waarvan het noemen bestraft wordt als ”belediging van het Turkendom”. Ook zijn de Turken schuldig aan nog een andere volkerenmoord in Smyrna (het huidige Izmir) in het jaar 1922, waarvan ongeveer 120.000 – 130.000 Grieken en Armeniërs het slachtoffer werden.

De inname van de kort daarvoor door Griekse strijdkrachten ontruimde stad Smyrna (in het Turks Izmir) door Turks-nationalistische troepen in september 1922 maakte een einde aan de 2500-jarige Griekse aanwezigheid in de regio. De veroveraars plunderden de weerloze, overwegend christelijke bevolking van de stad en pleegden gruwelijke slachtpartijen. Kort daarvoor kon nog een deel van de Griekse bevolking door Engelse schepen uit de stad worden geëvacueerd.

De Armeense arts Garabed Hatscherian was een van de overlevenden van de moordpartij. Het boek ”Smyrna 1922. Het dagboek van Garabed Hatscherian” van Dora Sakayan behoort tot de belangrijkste getuigenissen van de Turkse volkerenmoord op de Grieken en Armeniërs na de Eerste Wereldoorlog. Dora Sakayan heeft het zorgvuldig in de familie bewaarde dagboek van haar grootvader in 1995 gepubliceerd. Hierin wordt het barbaarse optreden van de Turkse politie en het leger beschreven, nadat de Griekse strijdkrachten uit Smyrna waren vertrokken. Garbed Hatscherian schrijft over massale verkrachtingen, het platbranden van complete stadswijken (YouTube-video)en over de ongeremde sadistische pijnigingen van onschuldige christenen door de Turkse soldaten. Ieder christelijk huis in de stad en zelfs de kerken, waarin de mensen gevlucht waren, werden in brand gestoken, schrijft hij.

Hatscherian blijft eerst in Smyrna, in ”de hoop dat de Turken een geciviliseerd volk” zijn. Daarin heeft hij zich echter zwaar vergist en uiteindelijk lukte het hem op het allerlaatste moment om in het consulaat van de Verenigde Staten scheepstickets te bemachtigen voor zichzelf, zijn vrouw en de kinderen om eindelijk weg te komen ”uit deze stad van het lijden”. Slechts met behulp van ”vele bankbiljetten” kwam de familie aan boord van het stoomschip terecht. In de duisternis, op zondag 24 september 1922, zet zich eindelijk een ”uit zeven passagiersschepen bestaande vloot onder leiding van een Amerikaans oorlogsschip in beweging” richting Mytilene (het Egeïsche eiland Lesbos) als plaats, ”waar de Turkse barbarij niet meer zal heersen, waar wij de Turkse soldaten en de bloedrode banier nooit meer zullen zien.” De tien achtergebleven familieleden van de Hatscherians worden door het leger van Mustafa Kemal vermoord.

Bron:
www.pi-news.net/2009/12/tabu-der-tuerkische-voelkermord-an-den-griechen/#more-102532
Auteur: Paulus (PI)

Vertaald uit het Duits door: E.J. BRON - 03 DECEMBER 2009

Geen opmerkingen: