woensdag 23 december 2009

GUVAAL GESELT DE STANDAARD









Er zijn zo van die dagen….

Zo ook vandaag. Mijn dag kan niet meer stuk! Bij ’t overlopen van mijn ‘favorieten’ , dagelijks mijn eerste werk op ’t Internet, botste ik subiet op onderstaand stukje van vriend Guvaal uit Grobbendonk. Zoals iedereen onderhand wel weet, volg ik van uit het verre (heden ten dage kouwelijke) Italia de gebeurtenissen in de Heimat, lijk een eenzame waarnemer, van hoog op zijn dakterras. Als kind kon ik zo uren door mijn dakvenstertje turen om ver den diep beneden het verloop der dingen gade te slaan. Met het ouder worden zijn de dingen beneden, dank zij Internet, de dingen der gehele wereld geworden. Een tweede verschil is, dat ons Moeder mij nu niet meer komt wegroepen…

Deze morgen in het vizier : de Standaard/Le Standaer. Hoe stom kan een ernstig Vlaams dagblad toch zijn! Heerst daar misschien een soort anarchie, of is de Vlamingen-haat al zo ver doorgedrongen, dat men, als een soort wanhoopsdaad, schaamteloos de belgicistische kaart trekt..We staan inderdaad voor een kantel-moment in de gebeurtenissen. Zij denken met alle zeilen bij te zetten, het separatisme te kunnen voor blijven…Wat moet die peiling van Le Soir, met 1,5% stijging voor het doodgewaande Vlaams Belang pijn hebben gedaan…
Zij doen een beetje lijk de regering van roestige vastheid : kop in ’t zand en hopen maar dat de storm gaat liggen.

Het zou de eerste krant niet zijn die samen met het regime de dieperik ingaat….


De Volksunie-uitval



Onze media zijn er steeds als de kippen bij om te verkondigen dat de mensenrechten ergens overtreden worden of dat bepaalde regimes hun oppositie niet aan het woord laten. Daarbij wordt vergeten, dat zijzelf dat hier bij ons ook doen.
Dat bleek nog maar eens uit een paginagrote uitleg in De Standaard over de diaspora van de vroegere Volksunie. Aanleiding daarvoor was de beslissing van de SLP van Geert Lambert om over te stappen naar Groen!, waardoor dus alleen de N-VA nog kan zeggen overgebleven te zijn van wat ooit de eerste grote Vlaamsnationalistische partij was van na de Tweede Wereldoorlog.
In het bewuste artikel, met namen en foto's, wordt gesteld dat de eerste breuk er kwam toen een deel van de Volksunie verkozenen in 1991 overliep naar de VLD. Dat is een grove leugen. Daarvoor had de rechtervleugel van de partij zich al afgescheiden via Karel Dillen en Lode Claes en heeft het Vlaams Blok daarna de Vlaamse eisen van de vroegere Volksunie overgenomen en zelfs versterkt. Bij De Standaard weet men dat ook, maar wordt dat verzwegen. Zoals bv ook de Chinese communisten of the Iraanse ayatollahs dat doen met hún oppositie en met gebeurtenissen die niet in hun kraam passen (Tienamen bv). Zover staan we met de mensenrechten bij de media in ons eigen land.
De Volksunie verkozenen die in 1991 overliepen naar de VLD deden dat trouwens niet o.w.v. de lokkende stem van Verhofstadt, zoals geïnsinueerd wordt, maar gewoon omdat ze een rechtse reflex hadden die niet meer paste in de zwenking naar links die de Volksunie genomen had met Hugo Schiltz, rooie (nu groene-) Nel Maes en andere figuren zoals bv Coppieters.
Het is trouwens opmerkelijk dat Hugo Schiltz later achter de nu rode Bert Anciaux bleef staan, terwijl zoonlief Willem-Frederik eieren voor zijn geld koos en (ook) overstapte naar de nu zgz Open VLD. Dat laatste wordt bij De Standaard niet verteld, maar hoort wel degelijk bij het verhaal van de aftakeling van de Volksunie.
Men is kwaliteitskrant of men is dat niet...
http://blog.seniorennet.be/guvaal/


PSSST

Waarom maken wij geen afspraak om telkens als zo iets verschijnt, massaal te mailen naar de Redactie. Het is met zo’n hoernalistiek lijk met stelen : als er geen reactie komt, gaat het steeds van kwaad naar erger. En…zoals mijn grootmoeder al zei : iedere dief is per definitie een moordenaar, als hij denkt betrapt te worden…
Maar, bij nader toezien echter : de lezers zijn wel vergeetachtig, maar niet dom. Elke kwakkel wordt beloond met het verlies van weer een paar abonnees. Dus hoe meer kwakkels, hoe minder lezers….
Wij kunnen het ontbindingsproces dus verhaasten, door waakzaam te zijn. Aan ons zal ’t niet liggen!
.

Geen opmerkingen: