dinsdag 22 december 2009

HET LIED IS UIT




Het lied van de petrol is uit!













De petrol-boeren, de oliebaronnen en de Arabische Olie-sjeiks hebben eindelijk afgedaan. Voorgoed afgedaan! Definitief afgedaan! Het Westen heeft de olie waarop ze bijna 100 jaar geteerd, geleefd en geboemeld heeft, niet meer nodig. De stroom Muzelmannen kan derhalve eindelijk ingedijkt, en wie weet, zelfs misschien terug gedrongen worden. Alles terug de zandbak in en tenen kuisen als amusement!

Want het gras van onze weiden, het eigen gras dus, is groener dan dat van de buren! Eindelijk wetenschappelijk bewezen en klaar om de wereld te veroveren….

Onderstaand bericht komt uit ‘De Wereldkrant’ van 22 december (niet 28 december, Onnozele Kinderdag) en is bijgevolg geen verlate 1 April-vis!

Levende planten leveren groene elektrische stroom


Levende planten zijn energiefabriekjes.

In Wageningen slagen twee jonge wetenschappers er in die energie op te vangen en bruikbaar te maken voor huishoudens. Marjolein Helder en David Strik zijn er druk mee aan het experimenteren.

In het radioprogramma Nieuwslijn Supplement hoort u ze vandaag aan het woord. Op het dak van de universiteit staan twaalf grasplanten in potjes met grafiet op de bodem. De planten zetten CO2 om in organisch materiaal. Een deel daarvan gebruiken ze als voedsel, een ander deel scheiden ze uit via hun wortels. Op die plek leven bacteriën die het materiaal weer afbreken. Daar komen elektronen bij vrij, die in het grafiet, de elektrode, worden opgevangen. Daaraan koppelen Strik en Helder een tweede elektrode. De elektronen stromen van de ene naar de andere kant en zo ontstaat er ektriciteit.

Dit is letterlijk groene stroom, er komt geen wind of zon aan te pas. Ook als het ’s winters vriest, produceert dit dak elektriciteit. Het tweetal hoopt dat deze stroom in de toekomst kan concurreren met andere schone energievormen. Ze zien het al voor zich: mensen die languit op de grasmat liggen die ook hun laptop van stroom voorziet. Een groen dak kan drie watt per vierkante meter leveren. Een normaal formaat dak kan dan voorzien in een derde van de elektriciteitsbehoefte van een gezin. Wat de klant er straks voor moet gaan betalen? De onderzoekers kunnen alleen nog maar schatten. Maar ze zeggen net zo lang door te gaan met het perfectioneren van de techniek met de ‘elektrische planten’ tot de consument het betaalbaar vindt.

Pssst

Zou dat niet het mirakel zijn waarop Groen! en Ecolo zitten te wachten? Eindelijk krijgen ze gelijk! Gras, meer gras moet er zijn! Iedereen onder de groene zoden… en stoken maar!
Ik zie het al gebeuren, de vlucht terug naar de Groene Ruimte, weg de steden van staal en beton….
O Hoogverheven Mao Tse Tung! Wat onrecht werd U aangedaan door U indertijd niet te geloven! Met Uw Culturele Revolutie waart U Uw tijd ver vooruit…Academici moeten niet, zoals weer eens bewezen in Wageningen, met hun neus in de boeken zitten, maar op het veld gaan werken in het zweet huns aanschijns!
Enne…Mag ‘k weten hoe ‘t zit met de moneten? Worden die twee uit Wageningen nu zo rijk als Bill Gates? Of gaan ze doen die die twee slimmekes, waaronder zelfs een Vlaming, die aan de Deeltjesversneller van Génève werken, de stamvaders van het Wereld Wijd Web? Die zagen hun evennaaste ook zo graag als hun eigen zichzelf, en stelden de www. gratis ter beschikking van de gehele mensheid…..Of is dat meer het mensDOM?
De natuur zit toch barstenvol onmogelijke geheimen! Ooit komt de tijd terug misschien, waarop we, zoals de Oud-Germaanse Druïden, die zich konden verplaatsen in de lucht volgens de aardstralen van bepaalde meridianen…Of dat we kunnen vliegen met een ‘vimana’, zoals beschreven in de Oud Indische geschriften (Zie Erich von Däniken)…Die tuigen werden aangedreven met een bepaalde vloeistof uit kleine open recipiënten, waarvan zelfs de naam vermeld staat…Hadden die sjarels beter de formule opgetekend! Dan maakten we gratis wereldreizen met zo’n vimana, zonder zelfs belastend te zijn voor het milieu….
Mag ondergetekende even het verhaal van Adam & Eva er (met het haar) bij halen, en de reden waarom ze uit het Aards Paradijs werden weggejaagd? De Bijbel (JaJa, eens te meer dat kleuterverhaal) vertelt dat ze ‘gegeten hadden van de boom van de kennis, en van Goed en Kwaad, en derhalve stilaan op Jahweh dachten te gelijken…..Sedertdien zitten wij wel met de gebakken peren en derhalve met een gebarsten ozonlaag ….


JaJa, ’t geluk zit in een klein vliegend gaatje, en wie het vangt, heeft het!

Geen opmerkingen: