dinsdag 22 december 2009

INBURGERING OP ZIJN BORGERHOUTS
















Vorming voor Marokkanen door Marokkanen in het Marokkaans, U Betaalt



From the desk of Johan Bellens on Sun, 2009-12-20 15:00
In The Brussels Journal

De Borgerhoutse schepen van samenlevingsopbouw Fatima Bali glunderde afgelopen november. Er waren heel wat deelnemers opgedaagd voor de vorming Maak je toekomst, grijp je kans. Prima idee, ik geloof dat een goede vorming mensen kan motiveren om iets van hun leven te maken. Hoe meer allochtonen de afhankelijkheid van uitkeringen los laten, hoe beter voor ons allen. Helaas was met deze vorming wel wat mis.
De aanhef van de folder: Ben jij van Marokkaanse afkomst en wil jij je leven in handen nemen? Kom dan zeker luisteren naar het verhaal van Abkader Chrifi.
Voor mensen van niet-Marrokkaanse origine die het nog niet begrepen hebben staat er nog:
Voertaal: Marrokkaans-Arabisch En ook: Samenkomst mannen 15 november, samenkomst vrouwen 16 november. De onwettige vertaling van de tekst in het Arabisch vind je op de brochure net boven de logo’s van de inrichters : Samenlevingsopbouw vzw, het district Borgerhout en de provincie Antwerpen.
Het verhaal van Abkader Chrifi kan interessant zijn, maar is blijkbaar enkel voor Marokkaanse oren bestemd. Nochtans zijn er in Borgerhout nog heel wat andere mensen te vinden die hun leven in handen zouden mogen nemen.
Chrifi is een Nederlander van Marokkaanse origine en was in zijn jonge jaren een drugsverslaafde crimineel. Dankzij zijn succesformule werd hij een gevierd zakenman en allochtoon rolmodel. Goedkoop is hij zeker niet: 7.750 euro voor drie halve dagen les geven.
Voor de deelnemers was alles uiteraard gratis. Verder stond het districtshuis gratis ter beschikking. Voor de deelnemers was er tevens gratis ontbijt (voormiddagsessie) of gratis lunch (namiddagsessie). Provincie en district, u dus, betaalden de rekening.

Boeketje Digitalis


(geplukt in de weelderige tuinen van de Marokkaanse Koning en liefdevol aangeboden aan de Antwerpse Sullen op het Stadhuis.)


Dag Opper Sul, Midden Sul en Onder Sul, kortom dag alle Sullen op het Stadhuis van Vlaanderens rijkste stad. Enfin, ‘rijkste stad’, bij manier van spreken. Want dat geld is feitelijk niet van ’t Stad, maar van de belastingsbetalers. En die worden met de dag platzak, pltzakker en platzakst. Maar niet getreurd! Een nieuwe en betere generatie kiesvee is in aantocht…’Sono arrivando’, zijn bezig met arriveren, zou Berlusconi zeggen, maar hij doet er wel veel langer over om kiezers te werven. Hij voert ze namelijk niet in, maar rekruteert ze onder de naar linkx verloren gelopen schaapjes, die nu terugkeren naar de ware schaapstal. Dat ander kiesvee…stilaan terugdringen, zeker?! Hier in Italia wordt er niet GESPROKEN over goed berstuur, maar BESTUURT MEN GOED!

Terug naar de Koekestad en haar Grote Geesten aldaar, naar de Grote Sullen…Zo mag ik ze toch aanspreken, nietwaar? Want niet alleen zien ze er als sullen uit, maar ze gedragen zich ook als sullen.

Want, zoals blijkt uit bovenstaand bericht, gedragen zij zich grootmoediger dan de Koning van Craesus, en als ik de bronnen mag geloven, die was zo rijk als de zee diep is. Het kan gewoon niet op!

Maar weetewa? Wij, vrije burgers, zouden in een soort waakhond moeten voorzien, die, wat het volk mishaagt, manu militari gaat terugvorderen van die Grote Geest die zich onverantwoord heeft gedragen. Die waakhond zou moeten optreden als een soort blikseminslag, 100-voudig sneller dan het geluid, en die dwars door gewapend beton doordringt. In voorkomend geval gaat het om zuivere diefstal van gemeenschapsgelden.
Met een zijdelingse aanklacht wegens schending van de taalwetgeving, de zaak voor de Rechtbank brengen! Zal de eerste keer misschien niet veel aarde aan de dijk brengen – maar een dijkbreuk gebint ook met een klein straaltje doorsijpelen. Eenmaal de bres geslagen, door slechts één vonnis waar de Rechter gezond verstand betoond heeft, en de schrik zal er voorgoed inzitten.

Wij, burger-journalisten, moeten gewoon niet stoppen van de trom te roeren. Tot er beroering komt, of men ons de mond snoert. Maar kijk…zelfs in het tot Iran omgeswitchte Perzië, kruipt de vrijheidstrijd waar hij niet kan gaan… Zelfs al rijdt de Overheid er met tanks door…

Pssst
Wegens een beetje twijfel over de schrijfwijze van die Cresus even langs gelopen bij Wikipedia. Moet U ook eens doen. Ik wil U alvast het einde van wat Herdodotes, de geschiedschrijver, schrijft, niet onthouden, want het is bijna inderdaad als een orakel voor die van ’t Schoon Verdiep….


De voorspelling van het Orakel bleek dus correct, maar niet zoals Croesus verwacht had. Croesus had een machtig rijk verwoest: zijn eigen rijk.

Geen opmerkingen: