donderdag 17 december 2009

JAN BREYDEL EN PIETER DE CONINCK























Morel heeft vragen bij toekomst Vlaams Belang





Marie-Rose Morel heeft grote twijfels over de toekomst van het Vlaams Belang. 'Als we alleen de oude garde bedienen en de jongeren niet weten te mobiliseren, wordt dat onze dood', zegt ze in het Nederlandse dagblad Trouw. Een eigen partij ziet Morel niet zitten, maar 'een denktank is wel mogelijk, ik ben contacten aan het leggen'.
'Ik behoor zelf tot de radicaalsten in het Vlaams Belang, maar ik vind dat we niet onnodig moeten provoceren', verantwoordt ze haar verzet tegen de 'grijsgedraaide plaat' van Filip Dewinter. De islam voert volgens haar 'een guerrilla in onze steden, met moskeeën in de garages en steeds meer Arabische winkels'.
Ze roept op tot harde maatregelen: 'Ik ben voor een migratiestop. Een heel groot hek rond het fort Europa en een hard uitzettingsbeleid, desnoods manu militari.'
Wel is een andere verpakking van de boodschap voor haar hard nodig om de neergang van de partij te stoppen. Het cordon sanitair zal niet verdwijnen als de partij irrelevant wordt. 'Je moet op tijd vernieuwen om de mensen te blijven boeien en in je communicatie meegaan met de tijd', aldus Marie-Rose Morel.
( kld (belga) in Het Nieuwsblad

Beste Mevrouw,

Het Nieuwsblad van Woensdag 16 december lichtte een tipje van de sluier over Uw babbeltje met het Nederlandse Trouw. Ik hoop dat U er goede contacten door verkrijgt met de wapenbroeders van de PVV van over die verdomde staatsgrens. Waarmee U ook bezig bent, ik zie dat U het Doel niet uit het oog verliest. Het DOEL telt, niet de MIDDELEN. Er is een oud Vlaams spreekwoord dat zegt: ‘Doe wel en zie niet om’….wat ook omgekeerd kan gebruikt worden : ‘Zie wel en die niet dom’…..

En ach ja… Es geht alles vorüber, es geht alles vorbei – und nach jedem Dezember kommt wieder ein Mai….Na iedere winter, komt er weer een nieuwe lente….

Over populariteit gesproken. Hier in Italia betoogden, ten einde raad, de Rode Broedeerschap der Kameraden met een paar 100.000 in Rome (volgens de BRT bijna 1 miljoen!), volgens de Questura een kleine 70.000. Manipulatie alom. Maar als Il Cavalière in Milaan door een dolgedraaide Rood-Groene militant (psychiatrisch patiënt zegt de BRT) gemolesteerd wordt, hangen over gans Italia plots spandoeken over de straten, die hem een spoedig herstel toewensen. Geen manipulatie, maar realità….Maar ja, de BRT heeft die spandoeken waarover de Italiaanse Pers overvloedig berichtte niet eens opgemerkt…

Een crème van een politieker, die Silvio Berlusconi. Een na te volgen voorbeeld. En over zijn avontuurtjes moet U weten, dat hij niet verschilt van de doorsnee Italiaanse echtgenoot. Integendeel, het verhoogt zijn populariteit. Trouwens, de Italiaanse wetten over avontuurtjes met zeer jonge grietjes zijn heel wat tolelanter (daarom niet beter) dan de belse persmensen weten. Of durven ze het niet schrijven?
Is die man een na te volgen voorbeeld? Met permissie : JA! Maar dan een beetje aangepast aan tijd en plaats…Ge moet het maar doen, hé! Zelf de populist SS uit H. heeft het niet gekund, en beiden kwamen nochtans uit hetzelfde milieu.

Hij heeft het gepresteerd, hé! De ‘separatisten’ van de Lega Nord aan boord nemen om samen het land te besturen, op een manier waarop al wat ‘linkx’ is, voor jaren uitgeteld in de touwen hangt….Cfr de recente kruisbeelden-saga. Die ‘separatisten’ van de Lega Nord, stonden, zoals U weet, al jaren aan de zijkant te roepen om voor Padania (grosso modo Lombardije) zelfstandigheid te eisen, maar bereiken nu via de uitrit Berlusconi, een zijwegdus, veel meer. Zij zijn in de rol van onze (flauwe) NV-A beland, en hebben nu zelfs boter bij de vis in heel het land.

Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig….

Wij duimen voor U. Voorzichtig zijn, hé!

Pssst
Roosie, mag ik even grasduinen in de Vlaamse Geschiedenisboeken? Zo’n dikke 700 jaar geleden, aan de Groeningebeek in Kortrijk. AD 1302. Het leger van de Vlaamse Gemeentenaren (dat was de naam van het toenmalige Vlaams Belang, denk ik) behaalde de zege dank zij het vakmanschap van twee leiders. Ze staan in Brugge op de markt, in brons en steen vereeuwigd. De ene was Jan Brydel, de geweldenaar. De andere was Pieter DeConinck, de strateeg.
Valt er U geen gelijkenis op met wat heden ten dage aan gang is bij het Vlaams Belang?
Ja, Natuurlijk is er voorlopig nog geen enkele reden om van Gulden Sporen te dromen. Maar de tijd komt. Rapper dan men zou denken….Reeds worden er bondgenootschappen gesmeed en worden de stellingen verkend….
En dan nog iets over die Slag der Gulden Sporen. Ik ben maar een amateur-historicus, maar heb vooral de aanwending van die fameuze ‘Goeden Dag’ onthouden. Wordt er niet verteld, dat in die Slag de Gemeentenaren alleen dode Franse edellieden achterlieten? Ongehoord en ongezien, dat het gewone volk de verslagen edelen niet spaarde. Wegens losgeld en zo. Neen! Alleen een dode Fransman was een goede Fransman!
Dat dit een goed principe was, bleek een paar jaar later, toen op de Pevelenberg de Franse Koning opnieuw het onderspit moest delven. Maar daar zowel hij als de Vlamingen het slagveld verlieten, toen de nacht inviel, werd door de geschiedschrijvers besloten : eerst dat de strijd onbeslist bleef, en korte tijd nadien, kwam in de archieven dat de Fransen gewonnen hadden. In ieder geval, bij de Vrede van Kamerijk, door de Fransen uitgesponnen als een soort B-H-V, waren de voorwaarden schandalig voor de Vlamingen.
Hadden zij maar gedaan zoals voordien, toen in Kortrijk de leiding in handen was van Jan Breydel en Pieter DeConinck….

Geen opmerkingen: