zondag 27 december 2009

KERST IN ANTWERPEN

.






Oproep voor Crembo.







Heer Federaal minister van Reizen en van Oorlog.


Bede dringend Uw mannen terug te roepen uit Afghanistan om ze te kunnen inzetten om het gespuis in onze straten te bekampen.
Handelen met RUSTIGE VASTHEID, maar DRINGEND AUB!

Indien er nog langer getreuzeld wordt, zal de bevolking zich genoodzaakt zien om zelf het initiatief te nemen. Reken niet op de Grote Geesten van het Stadsbestuur : die zitten dezer dagen in de kaas. Veel te druk bezig met niets doen…..


Auto’s In Brand, Bussen Aangevallen.

From the desk of Johan Bellens on Sat, 2009-12-26 15:35
From The Brussels Journal




Op Kerstavond werden verscheidene geparkeerde wagens in Antwerpen in brand gestoken. In de Korte Dijkstraat mislukte een poging omdat de brandende benzine wegliep in een rioolputje. Even later lukte het de onbekende daders wel om in de Tulpstraat een BMW en een Volkswagen in de fik te steken. Op kerstdag zelf werden in Antwerpen verschillende bussen en een tram van De Lijn bekogeld met stenen.
Een eerste bus (lijn 50) werd rond 21.10 uur aangevallen in de Brederodestraat. Drie jongeren gooiden er verschillende betonklinkers naar. In totaal werden er vier grote ramen van de bus volledig verbrijzeld. Er raakte niemand gewond, maar de bus kon wel niet meer rijden.
Slechts tien minuten later werd een ruit van tram 24 ingegooid toen die door de Brederodestraat reed. Er sneuvelde een raam.
Weer tien minuten later deden zich gelijkaardige feiten voor op de Singel. Ook hier gooiden drie jongeren klinkers en bakstenen naar een bus van lijn 1. Drie ramen werden ingegooid en de tram kon niet meer verder rijden. De chauffeur was erg aangeslagen.
Het laatste incident deed zich voor om 22.20 uur, opnieuw in de Brederodestraat. Volgens getuigen gooiden drie jongeren een baksteen naar een voorbijrijdende bus. De steen raakte de bus in de flank waardoor het chassis beschadigd werd. De chauffeur kon zijn traject eerst nog afwerken vooraleer hij naar de stelplaats reed.
Op kerstdag werd ook een trambestuurster van De Lijn aangevallen door een ontevreden reiziger (*). De agressor sleurde haar bij haar haren uit de tram. De man vluchtte weg, de vrouw van 30 werd naar het ziekenhuis gebracht. Tot slot werd ook op kerstdag een man van Iraakse afkomst zwaargewond door messteken in de Diepestraat.

(*) Naar verluidt zou de man (waarschijnlijk Eskimo) geprobeerd hebben om op de rijdende tram, met gesloten deuren, bij de voorgaande halte nog op te stappen. Wat hem uiteraard niet lukte. Trams zijn niet daartoe geschikt, zoals wij allemaal weten. Hij is dan maar lopend het voertuig achterna gehold, om de moedwillige bestuurster bij de volgende halte op haar vergissing te wijzen. Dit schijnt een gebruik te zijn, eigen aan de Eskimo-cultuur, die wij geredeliijk moeten aanvaarden. In Eskimo-land, waar trams uiteraard een weinig voorkomend verschijnsel zijn, kunnen reizigers altijd en overal opstappen, waar ze dat willen. Die voertuigen zijnn ontdaan van onder- en bovenbouw, alleen nog geschikt als noodbarak voor daklozen….Leden van deze eerder primitieve Eskimo-stam die in Antwerpen op doorreis zijn, organiseren dezer dagen een protestmars, omdat ze niet wensen 1° voor elke rit te moeten afdokken en 2° niet meer binnen te mogen eenmaal de deuren dicht zijn….

Geen opmerkingen: