woensdag 30 december 2009

MOHBAMA NA VLUCHT 253

.

















11 redenen voor een nieuwe aanslag


JOOST NIEMöLLER - 29 DECEMBER 2009in Het Vrije Volk


Een vliegtuig ontplofte bijna boven de VS. De dader maakt onderdeel uit van een netwerk. De methode kan ieder moment herhaald worden. Maar Obama bleef golfen op Hawaï en doet niks. Ondertussen komen er steeds meer details vrij die wijzen op het concrete gevaar van een herhaling van 11 september.

11 concrete redenen waarom we kunnen wachten op een nieuwe vliegtuigaanslag.

1. De Amerikaanse overheid onder president Obama toont al sinds zijn aantreden geen enkele blijk van urgentie. Typerend hiervoor is dat de twee overheidsorganisaties die gespecialiseerd zijn in de veiligheid op vliegtuigen al een jaar zonder directeur zitten en de benoemingsprocedures zelfs niet zijn gestart.

2. Obama zelf bleef gewoon in Hawaï om te golfen na de aanslagpoging in het vliegtuig naar Detroit. Ook duurde het enkele dagen voor hij op de televisie verscheen, met een korte, nietszeggende toespraak waarin geen concrete maatregelen werden afgekondigd, anders dan ‘we zullen nog eens bekijken of het systeem met de lijsten van terrorismeverdachten wel goed werkt.’

3. Er werden na de aanslag lachwekkende veiligheidsmaatregelen getroffen, zoals: Een uur voor de landing niet meer rondlopen in het vliegtuig. Een uur voor de landing niets in je schoot laten liggen. Alleen maar omdat de aanslagpoging een uur voor de landing had plaats gevonden. Wie verzint zoiets doms? Dat is veelzeggend.

4. De terrorist Umar Faroek Abdulmutallab mocht in Schiphol aan boord van het toestel nadat hij, met hulp van een ‘keurig geklede’ medestander aan de balie bij de gate had gevraagd of hij, ‘als Soedanees’ mocht vliegen zonder paspoort. Je zou zeggen: zo’n iemand is verdacht, check hem es na. Maar zo werkt de beveiliging op Schiphol kennelijk niet.

5. Het was de radicale moslim geestelijke Anwar Al Awlaki, die zijn zegen gaf voor de moslimterreuraanslag in Fort Hood, Texas (ook al weigerde Obama toen het woord ‘islam’ in verband hiermee in de mond te nemen) door de officier Nidal Hasan, op 5 november dit jaar, waarbij 13 militairen om het leven kwamen. Deze Awlaki vluchtte naar Jemen, waar hij actief is binnen dezelfde lokale Al Qaida tak waar ook Abdulmuttalab zich aanmeldde.

Er is dus sprake van een nieuw, actief Al Qaida netwerk, gericht op de VS. Maar de Amerikaanse overheid onder Obama heeft nog steeds geweigerd het als dusdanig te benoemen. De aanslagen worden als losse incidenten gezien, en zo min mogelijk in contact gebracht met de islam. Dit weerhoudt een structureel onderzoek en het nemen van harde maatregelen.

6. Janet Napolitano, de minister van Binnenlandse Veiligheid reageerde in een tv interview na de mislukte aanslag met de totaal ongeloofwaardige opmerking dat ‘het systeem werkte’.

Later zei ze weer dat haar opmerkingen ‘uit de context waren gehaald’, en dat het systeem juist totaal faalde.

Je zou zeggen; ontslaan, zo'n minister. Maar nee hoor. Obama golft door.

7. Hoewel zijn eigen vader (een vroegere minister, en bankier) Abdulmuttalab had aangegeven bij de autoriteiten vanwege zijn radicaliserende gedrag, en het bekend was dat hij was afgereisd naar Jemen, zogenaamd om Arabisch te leren, werd hij door de inlichtingendiensten niet in de gaten gehouden, en kon hij vanuit Jemen ongehinderd doorreizen via Ethiopië, Ghana en Nigeria. Zo weinig alert zijn de geheime diensten kennelijk na 11 september.

8. Er bestaat een nieuwe technologie op het gebied van lichaamsscanners. Daarmee had de bom in de onderbroek van Abdulmuttalab ontdekt kunnen worden. De apparaten worden gebruikt bij gevangenissen, maar nog nauwelijks bij vliegvelden. Dit vanwege de privacy. Tot nu toe heeft nog geen enkele Westerse regering gezegd de apparaten te willen inzetten, dus Al Qaida kan nog steeds van dezelfde methode gebruik maken.

Wel hebben autoriteiten op Schiphol aan ‘Europa’ gevraagd de nieuwe apparatuur in te zetten, die nu alleen op vrijwillige basis gebruikt mag worden.

9. Abdulmuttalab maakt deel uit van een groep die aanslagen wil plegen op vliegtuigen. Twee leden van die groep werd in november 2007 vrijgelaten uit Guantanamo Bay.

Obama heeft beloofd Guantanamo Bay in zijn geheel te zullen ontmantelen.

10. Obama vond het na ‘Detroit’ niet nodig het alarmniveau te verhogen.

11. De aanslag had met gemak een enorm gat in het vliegtuig kunnen slaan. Met precies dezelfde bom dus, die nog steeds zonder problemen aan boord gesmokkeld kan worden.

o-o-o-o-o-o-o-o-

Ik heb eens (diep, zeer diep) nagedacht over de reden waarom de onderbroek van de arme terrorist niet is afgegaan. Men zegt wel dat het ligt aan de slechte ontsteking, maar ik denk eerder dat het ligt aan…de blaas van betrokkene. Zonder specialist te zijn in de springstoffen-materie, weet ik dat ontploffingspoeder inert blijft, indien vochtig. Probeer maar eens een lucifertje te doen ontbranden die ietwat klam is…..Om schade te berokkenen moet U er eerder op knabbelen dan vuur mee aan te steken….
Dat arme zwart Senegalees Siterklaas-knechtje moet dus, waarschijnlijk uit angst voor de reis hemelwaarts naar waar de maagden, al dan niet in ontklede toestand, op hem lagen (of zaten?) te wachten, de schrik van zijn leven (!) betrapt hebben. Gevolg: spontaan met spastische stoten leeglopende blaas….eeuwige schande en de rest van zijn mooi jong leven achter tralies…
Waarmee bewezen is dat die Al Quada-sufferds er beter hadden aan gedaan, om een waterdichte pamper mee te geven…..



Digitalia kan er nog een Punt 12. Aan toevoegen. Raadgeving aan kandidaat-zak (of reet)bombers. Trek voordien de locatie van de kerosenetanks na. Die zijn niet BOVEN (daar is alleen Allah en de vergeteleheid) maar richt de kracht van de explosie naar de BENEDEN (al naargelang de plaatsing van de bom voor of achter in het lichaam) ofwel door op Uw buik te gaan liggen (voo-dracht) of op Uw rug (achter-dracht) te gaan liggen. Enig gejammer over buikpijn (straks! Niet nu) zal de aandacht van Hollandse krachtpatsers wel enige tijd afleiden. Als het alleen een zachte PET! Wordt (en geen klap) kunt U nog altijd beweren opgelucht te zijn….nu U van die winderigheid verlost bent.

Punt 13 zou ik ook kunnen naar voor brengen, maar dat brengt ongeluk, zeker? Ik maak er dan maar put 14 van…..

Punt 14. Een schriftelijke aanbeveling van President Mohbama, waarin staat dat U onaantastbaar bent, zou veel hindernissen kunnen vermijden. Vraag, aan de hand van dit wel zeer origineel document, een zitje in de cockpit, naast de gezagvoerder. Zodat U met hem kunt overleggen over het goeie moment van handelen.

Punt 15. Geldt alleen voor bombers met vliegbrevet. Eenmaal in de cockpit (zie punt 14) neemt U de besturing over (mits parate kennis van Oosterse vechttechnieken : we zijn geglobaliseerd of niet, soms!) en mikt U het gevalletje op het voordien afgesproken en gemarkeerde doel…In voorkomend geval wachten U geen 72, maar 72 x 72 maagden, allen in prima conditie en met waarborg-certificaat.

Punt 16. Indien niet ernstig, zich onthouden AUB. Allah en vooral Uw Meesters laten niet met zich spotten! Bij mislukking blijft U met de gebakken peren (bij manier van spreken) zitten. Cfr de onderbroekenlol van 25 december. Wie zijn gat verbrandt, moet levenslang in den amigo op de blaren zitten!

o-o-o-o-o-o-o-o-

Over naar De Morgen van vandaag. Waarbij deze overweging : Ter zake geen preutsheid. Iedereen weet hoe een man of een vrouw er uit (moet) zien. Liever iedereen in een flits virtueel besnuffeld dan even later in stukjes en brokjes aan de Hemelpoort te moeten aankloppen. Al vrees i dat, met zo’n systeem, indien verplicht, niet veel moslims en zeker geen moslima’s meer zullen willen vliegen. Doel bereikt dus… ..
Duitsland zal zijn luchthavens niet uitrusten met omstreden lichaamsscanners, ook al zou de Europese Unie die goedkeuren. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag gezegd. "Wij doen niet mee aan die onzin", zei hij.

De lichaamsscans worden al toegepast op sommige luchthavens in de Verenigde Staten en op Schiphol. Op de Amsterdamse luchthaven mogen de passagiers zelf aangeven aan welke wijze van controle zij de voorkeur geven. Het Europese parlement weigerde donderdag echter de scans in de hele EU in te voeren en eiste nader onderzoek.

Inbreuk op privacy
In Duitsland spreekt men van 'naaktscanners', omdat het lichaam onder de kleding zichtbaar wordt gemaakt. Politici van bijna alle politieke partijen wijzen de scanners af als een ongewenste inbreuk op de privacy.

Volgens voorstanders maakt de 'full body scan' het eenvoudiger om verborgen zaken te ontdekken die niet worden gevonden met metaaldetectoren, zoals vloeistoffen en plastic wapens.

Lichaamsvorm onzichtbaar
Minister van Binnenlandse Zaken Wolfgang Schäuble zei het prima te vinden als er apparatuur wordt ontwikkeld die op het lichaam verborgen wapens als keramische messen zichtbaar maakt. Maar de scan zou voor Duitsland pas aanvaardbaar zijn als die de lichaamsvorm niet meer zichtbaar maakt, zei hij. (novum/ap/ka)

Update.

Voortgaande op de Italiaanse TV om 14 uur, zou Mohbama dreigen WO III te beginnen, als Jemen niet ophoudt met treiteren. Voorlopig is het niet duidelijk als bedoeld is WO III, of Guerra Americano III, na Irak en Afghanistan, nu ook tegen Jemen.
Waarlijk, die man zal zijn Nobelprijs voor de Vrede moeten verdienen in het zweet zijns aanschijns…
Waarom moet ik nu ineens denken aan de kleine David, die met zijn slinger de reus Goliath - zelfs op afstand – versloeg? Amerika dient dus uit te kijken naar snotneuzen die gooien met stenen….
Zou…dat andere ‘Prachtland’ Turkije, nog altijd zijn basissen ter beschikking stellen van die verderfelijke Amerikanen en hun Westerse bondgenoten?
Lieber Herr Mohbama, als Uw SS-mariniers of SS-GI’s nu al in Jemen zouden zijn, denk er dan eens aan om ze een stukje hoger naar boven ook Arafat-land te doen bezoeken? Daar zijn ook onruststokers, ziet U…Maar vooral, als U uithaalt, slaat dan gelijk goed door, hé…Een luis is maar een goede luis, als het een platgeslagen luis is. Ik lees trouwens overal dat de opwarming van de aarde in hoofdzaak komt door de overbevolking. Als U bezorgt bent, voor het milieu, doe daar dan iets aan…Als we (zegt Prof Etienne Vermeersch, linkx-Vlaams Nationalist) met 1 miljard mensen minder zouden zijn, zou dat de ozonlaag absoluut ten goede komen. Die laatste redenering haal ik uit ‘Den Blooten Koninck’ van ’t Pallieterke. U hoort er nog van…..

Geen opmerkingen: