woensdag 9 december 2009

PS MOEDERLIEFDE






Als het binnen afzienbare tijd komt tot een normale drukpers in ons land, dan heeft een zekere KMIN, die onder dit pseudoniem schrijft in ’t Pallieterke, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de absolute prioriteit voor de mooiste betrekking. Ziehier wat die presteerde in Nr 48 van 22 november 2009, gevat (als naar gewoonte) in een mooi kadertje DE GEUZENBERG op Blz 6. Op deze bladzijde pleegt hij wel meer onzaligheden over onze geliefde medelanders, die grosso modo zoals de Oude Belgen dat deden in de oertijden : ze dronken mede, toen al, en ze leefden van de krijg…

DE ETHIEK VAN ONKELINX

(of wat een rasechte waarkmenswijf kan lijden…)

Het gebeurde in het verleden ook al. En een tweetal weken opnieuw. Nummer 956 van het satirische weekblad Père Ubu werd op eenzijdig verzoekschrift door een Brusselse rechtbank uit de handel gehaald. De procedure werd ingeleid door een zekere Abbès Guenned.
Een naam die misschien niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen, maar dit personage is niemand minder dan de ex-man van excellentie Laurette Onkelinx (PS). Wat waren zijn grieven?
Père Ubu had melding gemaakt van de arrestatie van Sarah Guenned, dochter van Abbès en Laurette. Het minderjarige (17) meisje blijkt er een weinig voorbeeldige levenswandel op na te houden. Zo werd ze tijdens de nacht van donderdag 22 oktober (tiens, is vrijdag plots geen schooldag
meer?) door de Schaarbeekse politie gearresteerd. Ze was toen vergezeld door haar "vriend" Jhimmy M., een dealer en geen onbekende bij de politie. Officieel is die kerel werkloos, maar toch kan hij zich een Mercedes C220 veroorloven. Plus een aardige tweewieler voor de zondagse uitjes.
Op het moment van de arrestatie was hij in het bezit van een heel arsenaal aan drugs. Dochter Sarah is trouwens ook geen neofiet als het op drugs aankomt. Om die reden werd ze door het Atheneum van Rixensart de laan uitgestuurd. Alle invloed van mama minister was nodig om de school op haar beslissing te doen terugkomen. Het incident van die 22ste oktober werd afgesloten toen Laurette haar dochter op het commissariaat kwam ophalen. In haar verklaringen erkende moederlief dat haar dochter "enkele problemen" kende. Met die kennis van zaken begrijpt men beter waarom deze minister bevoegd voor Volksgezondheid het controleren van de kwaliteit van drugs zo belangrijk vindt. De appel valt alvast niet ver van de boom. Ook de jongere zus van Laurette verbleef een kwarteeuw geleden in de gevangenis, wegens drugsmokkel. Net zoals ex-man Abbès er een tijdje in handelde. In 1996 vaardigde Marokko zelfs een internationaal arrestatiebevel tegen hem uit. Voor drugshandel, mocht u er nog aan twijfelen.
De man bleef natuurlijk uit Marokko weg, maar werd op de luchthaven van Zaventem geklist. Hij was in het bezit van een diplomatiek paspoort, terwijl hij daarvoor geen enkele hoedanigheid had. Wat volgde was zowat de snelste scheiding uit de geschiedenis.

Toen Laurette enkele jaren later met de PS-huisadvocaat Uyttendaele hertrouwde, was Abbès Guenned haar getuige. Het verhaal is gekend en had nooit het minste effect op de politieke loopbaan van Laurette. Overigens, op geen enkele loopbaan.
Het nieuws van Père Ubu werd nergens aan Franstalige kant, waar de politieke correctheid de media in een nog sterkere greep houdt dan in Vlaanderen, overgenomen.
Wellicht de belangrijkste conclusie die uit deze zaak getrokken kan worden, is de vaststelling dat een onverantwoorde moeder die schromelijk tekortschiet in het opvoeden van haar dochter, de afwijkende ideeën die ze hierbij hanteert in beleidsdaden kan gieten. Haar minderjarige dochter kampt met zware drugsproblemen, maar zij ijvert voor het controleren van de kwaliteit van die verhandelde rotzooi. Het Belgische probleem is er niet enkel een van bestuurbaarheid. Het is er ook en vooral een van ethiek.
KNIN

Tot zo ver dit kadertje, waaruit eenieder naar godsvrucht en vermogen kan putten. Lieg ik, dan is deze leugen ietwat verschoonbaar, want in onderaanneming van ‘Het Zwart Moniteurke’ Menslieve deugd dacht ik, je zou als Waal bijna op haar stemmen uit compassie.. La petite maman….met zo ne voyou als ex-man…sâle Boche de Moroquin…
Héwel, ja hé! Kennen wij in onze cultuur dan niet de stijlfiguur van Maria Magdalena? En die had dan nog gehandeld voor eigen rekening, en ze werd hartsgrondig vergeven, terwijl ons Lauretteke maar zondigt uit de tweede hand…Als moeder! Een beetje als ik, in ….onderaanneming.

Point à la ligne, zou U denken?

Maar dan kent U de redactie van ’t Pallieterke nog niet goed. Die slaan geen gelegenheid over om iemand, en zeker geen Waal, een …. af te trekken. Want op Pag. 13 wordt de lezersbrief van ene Gustaaf Van de Cloot uit ’s Gravenwezel afgedrukt en die strooit nog eens extra zout in de wonde…Want het schijnt niet alleen te gaan om drugs, maar ook om georganiseerde misdaad…Tja, met zo’n echtgenoten (de ene gangster en de andere mist het niet) en met een toekomstige schoonzoon de familie waardig…..
En zo iemand zou de machtigste vrouw van Vlaanderen zijn…….

Pallieterke,

In een lezersbrief "Sara Guenned" van de hand van Charly Vanhoof in 't Pallieterke van 11.11.2009 las ik hoe Laurette Onkelinx te kijk werd gezet door haar eigen dochter van 17 jaar. Laurette Onkelinx, van PS-signatuur, minister van Volksgezondheid, uitgeroepen tot de machtigste vrouw van Vlaanderen, is de ex-minister van justitie en de ex-vrouw van Abbès Guenned. Hij werkte op het ministerie van justitie van Onkelinx bij de Cel Beleidsvoorbereiding.
Hij had een bewogen leven in nauwe verbondenheid met de minister. In 1996 werd hij onder inter-
nationaal aanhoudingsbevel geplaatst door Marokko voor handel in drugs en georganiseerde misdaad. Op 31.7.1997 werd hij opgepakt op de luchthaven van Zaventem, maar hij toverde een diplomatenpaspoort tevoorschijn en de politie moest hem laten gaan.
Laurette haastte zich om te scheiden om een schandaal te voorkomen. Op 21.7.1998 werd hij weer opgepakt voor dezelfde reden op de luchthaven Adnan Menderes van Izmir in Turkije. Marokko vroeg weer zijn uitlevering. Hij nam Marc Uyttendaele, die de tweede echtgenoot van Onkelinx zal worden op 20.11.1999, als advocaat, terwijl het ministerie van justitie tussenkwam bij haar Turkse ambtgenoot. Weer een vrij man!
In welk land is dit mogelijk, tenzij in Absurdistan? Op een hoge post van justitie zit een man gezocht door Marokko voor handel in drugs en georganiseerde misdaad en deze was toen de ex-man van de minister van justitie.

Geen opmerkingen: