dinsdag 15 december 2009

ZO K.OOT MEN FREDERIK














SPROOKJES UIUT MOEDER DE GANS




Met inspiratie uit De Wereldkrant, het online dagblad van de zender BVN, wat zou moeten staan voor HET BESTE uit Vlaanderen en Nederland.


Waar hebben wij (in het algemeen) zulke klunzen van Grote Geesten verdiend die, overtuigd van hun eigen Grote Gelijk, er maar op los ‘besturen’. Dat ze daarbij, lijk in ons eigen land, beweren te staan voor ‘goed bestuur’ is de verwoording van een sado-machocistische afwijking die de gewone mens in de psychiatrie zou drijven.
Het is voor een geboren en getogen Ieperling als ik voor die toestanden niet eens nodig naar Geel te verwijzen. Wat ik bij deze dan ook niet doe om reden dat onze beste Vlaamse vrienden hier uitgeweken Gelenaren zijn en wij hen niet willen beledigen. Zij hebben tenslotte heel hun leven ‘in Geel gezeten’….Een Ieperling, bij zijn geboorte voorzien van een groot bakkes en veel tact, spreekt dan van iemand die ‘in de Elverdingestraat zit’. Of, als hij een beetje de inner-circle kent, spreekt hij van ‘bij Dr De Berdt zitten’ waar het kleinste kind dan weet, dat Dr De Berdt de gereputeerde Gerechtpsychiater is/was van enkele tijd geleden, toen Jef Vermassen nog op de schoolbanken zat.


Die twee lezeressen uit de Nederlandse ‘diaspora’ (expats zegt de Wereldkrant, wat waarschijnlijk staat voor ex patriots : U kent onze Noorderburen ; ze spreken graag een woordje Gallisch) komen aan het woord als een soort gezamenlijk standpunt van mensen, Nederlandologen, over de ganse wereld verspreid. Die kijken dan met adelaarsogen naar de toestand in het Heimatland. Een soort van schoonmoeder-reflekswaar ik kan van meespreken.

Deze analyse (zie artikel) is ook de mijne, en waarschijnlijk ook deze van nog veel anderen met gezond boeren verstand.

Het is hetzelfde met de klimaat-hype, gestart als ‘redt de aarde’ maar al gauw opgeklopt tot gewetensonderzoek anex veel geld richting ‘Derde Wereld’. De Grote Geesten spreken als in de Oudheid de Goden op de Olympus, en het debiele kiesvee luistert en knikt….Mozes moet hetzelfde gevoeld hebben toen hij met Stenen Tafelen waarop de 10 Geboden van de berg afdaalde, en het kiesvee het Gouden Kalf zag aanbidden. Rijke Heilige Al Gore, Bid voor Ons!

De ‘varkensgriep’ is een reuzenstunt van de farmaceutische industrie, op een medeplichtige manier opgeklopt door de Grote Geesten en hun slippendragers van de media, waarschijnlijk niet met het oogmerk om verlies te maken. ‘En passant’ kon er in Egypte kom-af gemaakt worden met de broodwinning van de varkensboeren, in hoofdzaak Joden. Dat heet dan het nuttige aan het aangename paren. Om bepaalde gevoelige zieltjes te ontzien, werd dan ook wereldwijd het varken in die griep verbannen, en werd de varkensgriep ineens de Mexicaanse griep….


En met de dodelijke ‘Spaanse Groep’ nog vers in het collectief geheugen, werd de besmetting algauw een pandomine. Even voorbijgaand aan het feit, dat in de jaren ’14-’18 naast oorlog en bloedvergieten, ook cholera, pest, maar bovenal een schrijnende armoede heerste. Met ondervoeding en een gebrek aan hygiëne daar ovenop.

En zo kom ik op het volgend onderwerp : de geiten’koorts’, al vlug omgedoopt en met een mistgordijn omgeven, tot Q-Koorts….In Nederland ontstaan en, net zoals het woord ‘geitenkeukers’ , waarmee de Nieuwsoortige Nederlanders en ex-woestijnberwoners wordt bedoeld, is deze her-benaming zeer begrijpelijk. Als Gregorius Nekschot nu maar niet uit zijn krammen schiet!...

Er loopt één gemeenschappelijk kenmerk door al deze dierenziekten : de varkenspest, de gekke koeie-ziekte, de vogelpest, enz, en die is: teveel dieren op een te kleine plaats. Geldgewin. Zonder begin en zonder einde.


De Grote Geesten plaatsen wel om de 100 meter flitspalen, ze beboeten elke centimeter verkeerd parkeren, ze schijven voor wanneer we mogen vissen of jagen, ze bepalen de dikre van het beleg op onze boterham, maar de essentie der dingen ontgaat hen! Hetzelfde met de steden, opeenhoping van mensen in erbarmelijke omstandigheden. Zelfs de mens stikt in zijn eigen uitwerpselen!

Terug naar de natuur! Wat wil zeggen: boer, kweek geen 1000 geiten waar er maar plaats is voor 10, noch plaats kippen in ‘legbatterijen’ die nooit het zonlicht zien. Wie ‘het varken’ kent op de boerderij, in zijn natuurlijke biotoop, met zijn anatomie die dichtst bij het menselijke ligt (?!) weet dat dit dier, waar het de mogelijkheid heeft, even proper wil leven als de mens. Als het zich al eens in de modder wentelt, doet hij dat voor de afkoeling, en om af te zijn van die vervelende vliegen en horzels. ‘Knorretje’ haf liever een milder klimaat gehad, met meer gezonde lucht en veel schaduw om zich te leggen mlaffen. Een propere stal, proper stro en een groene weide om in te dartelen, en ‘Knorretje’ is nu een mensenvriend lijk de hond of de kat. Maar men stopt hen met honderden op een paar vierkante meter…
.
Maar ja! Prof. Etienne Vermeersch heeft gelijk: we zijn met teveel mensen op aarde. Hoe meer mensen, hoe meer varkens, hoe meer geiten, enz…
En als we dan eens een landje hebben, waar er door kinder-armoede meer vrije plaatsen zouden komen, dan gaat men die rap opvullen met kiesvee uit de zandbakken aan de overkant der Middellandse Zee.


Mexicaanse griep is een mediahype!


We vroegen u of u vindt dat de Nederlandse overheid goed te werk gaat bij de bestrijding van de Mexicaanse griep en de Q-koorts. Marianne vindt dat de Q-koorts geheel iets anders is dan de Mexicaanse griep. De Mexicaanse griep is een virus dat ons bang moest maken waardoor we massaal om een vaccinatie zouden vragen. De farmaceutische industrie heeft er gigantisch aan verdiend…
De Q-koorts komt doordat we slecht omgaan met dieren. Ingrid van der Werff is het hiermee roerend eens: de Q-koorts is vele malen erger en grijpt diep in het leven van degenen die het treft. De overdreven aandacht voor die milde Mexicaanse griep is een mediahype. Corrie van Duren schrijft dat de regering megabedrijven met dieren zouden moeten verbieden. Zoveel dieren op zo’n klein oppervlak vraagt om ellende. De intensieve veehouderij deugtgewoon niet! Wim en Josephinevinden het verschrikkelijk dat er zoveel dieren weer worden afgemaakt. Ze kunnen de beesten bij de geboorte toch ook inenten?

Bron De Wereldkrant

Geen opmerkingen: