zondag 3 januari 2010

BARTJE EN ZIJN EIGEN BELANG

.









Klokke Roeland, kleppe brand
en luide storm in Vlaanderenland…








'Het is niet de N-VA die België failliet laat gaan'

02-01-2010 - Peter de Lobel itv. Bart de Wever

-
de standaard
In Iskander


Neen, in dez e kolommen wordt zo weinig mogelijk aandacht besteed aan de Vette Vis van de Ex-Vu, tenzij om hem in een verkeerd daglicht te stellen of om negatieve dingen te belichten over hem en zijn partij. Vandaar allen de titel van deze bijdrage, onder de leuze : ‘Overdaad schaadt’…..

Och, laten wij ons toch maar zien van onze beste kant, maar ons beperken tot het essentiële….

De Vette Vis leest blijkbaar andere en oudere peilingen dan wij. Is wel typisch! Die Ex-VU komt overal te laat! Of maken zich onsterfelijk belachelijk door hun wonderkind, de rekenplichtige minister van begroting in de Vlaamse Regering…
De Vette Vis (ondertussen tegen de 150 Kgr wellicht?) moet leren cijfers lezen. Deze van de laatste verkiezing, bijvoorbeeld, waar het Vlaams Belang toch nog altijd gevoelig hoger scoorde dan zijn eigen partijtje. Inzake partij-successen en lichaamsgewicht bestaat er een prachtig voorbeeld, bij die andere meer linkxe Ex- VU-er, de Geert Lambert. Om maar te zwijgen van dat andere grote voorbeeld uit de Ex-Vu, zijnde Bert den Bleiter…. Zeg nu zelf, die Ex-Vu-ers : een bonte bende gefrustreerde geborneerde vendelzwaaiers….

De Vette Vis fungeert wel als (miniem) schaamlapje voor het Vlaams Gevoel bij de Tjeven – maar moet het daarbij ook laten, hoe pijnlijk dat ook is….In de regering, of buiten de regering aan kant staan, het concreet resultaat voor Vlaanderen blijft hetzelfde. Integendeel, het Vlaams Belang kan verder de lof als zweeppartij blijven incasseren, zijn partijtje wordt alleen…collaboratie verweten…..

Ik laat de Vette Vis hieronder even aan het woord. En waarachtig….de beste stuurlui staan aan wal, ik bedoel : buiten de partij! Hadden die van ’t Vlaams Belang ook maar een ‘Bijna slimste mens ter wereld’ als kopstuk!

En Vlaams Belang gaat peiling na peiling achteruit.
'Zij zijn slachtoffer geworden van hun eigen strategie. Ze wilden zo groot worden dat ze niet meer op de deur moesten kloppen, maar ze gewoon uit haar hengsels konden rukken. Dat is maar geloofwaardig als je alle verkiezingen wint; bij de eerste nederlaag heb je een existentieel probleem.
'
En er zijn ook wat personeelsproblemen.

'Er zijn interne strubbelingen, maar een personeelsprobleem heeft Vlaams Belang niet. In het Vlaams Parlement hebben zij enkele heel degelijke parlementsleden, deels omdat ze er al zo lang zitten. Erkenning zullen ze daar echter nooit voor krijgen en electoraal hebben die mensen ook totaal geen gewicht.'
'Het structurele probleem van die partij zit veel dieper, dat gaat over de koers. Het lijkt of de enige bestaansreden van Vlaams Belang een tocht is naar het pensioen van de toppers. Alle mensen die op die partij stemmen omdat ze vinden dat er communautair of inzake asiel en migratie echt iets moet veranderen, weten nu dat ze aandelen hebben gekocht van een slapende vennootschap. De koers stijgt niet meer. Bij ons zijn die kiezers meer dan welkom

Pssst

…Slapende Vennootschap… waar haalt hij het uit! Een partij, die in 30-40 jaar tijd van eenmanspartijtje (Karel Dillen) uitgegroeid is tot een kwart van de kiezers (hoogtepunt 2004) zou ik bepaald geen ‘slapende vennootschap’ durven noemen. Maar ook hier, net als in zijn Grote Politiek, neemt de Vette Vis zijn wensen voor werkelijkheid.
De basis heeft zich integendeel, na juni 2009 en de pijnlijke achteruitgang, ondertussen van de slag hersteld. Nooit stonden wij dichter bij de onafhankelijkheid, want het federaal niveau is, ten aanzien van de internationale waarnemers, één grote chaos.

De rangen sluiten, Vette Vissenvolk, zou de Vlaamse zaak beter dienen. Reken Uw kiezers, die van het Vlaams Belang en die van LDD met een gedeelte overtuigden van de Tjeven, en de Vlaamse zaak haalt + 50%.....Als de goede stijd gestreden is, kunnen we nog altijd zien wie de meeste verdiensten gehad zal hebben. De lauwen of de overtuigden….Maar in het Huis mijns Vaders zijn vele kamers…..

PLUS EST EN VOUS !

Geen opmerkingen: