donderdag 21 januari 2010

BHV ZE DOEN STILLE VOORT

.



.













BHV ZE DOEN STILLE VOORT



Volgens Philippe Moureaux, de PS-onderhandelaar in het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde, volgt naast N-VA ook het FDF om electorale redenen een "verrottingsstrategie".
"De vergelijking is frappant: aan de ene kant (FDF-voorzitter) stelt Olivier Maingain met aandrang voor om dit jaar niet te veel te doen. Aan de andere kant suggereert (N-VA-voorzitter) Bart De Wever om de onderhandelingen pas na 2011 weer op te nemen, omdat volgens hem de verhouding tussen Vlamingen en Franstaligen op het federale niveau op dit moment niet voordelig is voor die eersten", analyseert de ondervoorzitter van de PS.

"Onderhandelingen moeten slagen"
Moureaux vreest dat de verkiezingscampagne van 2011 zonder akkoord communautair geladen zal zijn, wat goed uitkomt voor de twee partijen die "klaar zijn voor een sprong in het ijle". Dat hij met die stellingen de Franstaligen onderling verdeelt, ontkent Moureaux. "Ik hou me strikt aan het origineel gezamenlijk standpunt van de Franstalige partijen: we moeten onderhandelen. En ik vind dat we daarin moeten slagen", verduidelijkt hij.

Vertrouwen in Dehaene
De PS'er zegt tot slot vertrouwen te hebben in de wil van koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene om tot een akkoord te komen. Maar dat kan volgens hem slechts via een globaal compromis over BHV en "enkele bijkomende punten". (belga/vsv) in DM
19/01/10 08u03


Psst I

Als ons Moeder ons indertijd langere tijd niet meer hoorde of zag, wist ze dat we iets aan het uitspoken waren. Dan werden we uit ons hoekje gejaagd, desboods hardhandig, en moest we opbiechten. Met als logisch gevolg, dat ons kattekwaad in de uitvoerings-fase moest blijven steken. Het onheil was voorkomen!
Voortgaande op hun reslutaten, zijn onze politici niet beter dan kleine kinderen die dringend aan het ouderlijk gezag moeten herinnerd worden!

Kom uit die hoe! En toon wat ge achter Uw rug houdt!

Pssst II

Die Moureaux….Doet die geen achterklap-belletje (Foei slechte Christenmens) rinkelen over de Getuigen X1, X2 e.a. spektake-story’s rond de nooit bestaan hebbende Roze Baletten, voor dat die in de Commissie Dutroux mocht zetelen? Meteen was het, met het zetelen, gedaan met dat rinkelen…Waaruit nogmaals blijkt dat de Linkxen weten dat de aanval de beste verdediging is….Het heeft daar geen haar geschild of niet alleen de Kroon, maar ook de billen van een zekere …voorname Heer van Stand (hm: er staat Heer van Stand en niet Heer van Staan) zouden ontbloot zijn. Het Vaderland kroop toen door het oog van de naald. Want niet lukte voor die paar tientallen mooie meisjesbenen….

Pssst III

Dat ze ‘stille voort doen’ moet ons stilaan van angst doen bevriezen. De Loofgieter kennende, is die bezig met aan een akkoord sleutelen waarin een kat haar jongen niet zal terug vinden.
De Bidsprinkhaan der Tjeven zal dat dan den Volke aankondigen, ‘in ’s Lands belang’, een ‘Staatsman-akkoord voor de toekomst’ , omdat ‘we solidaire’ moeten zijn en nog meer van die mooie woorden die nu al, in de beslotenheid van de kabinetten, in teksten gegoten wordt die dan voor de camera’s zullen voorgelezen worden, als spontane oproepen om te denken aan de economische problemen die méér aandacht vragen….
Wat er bereikt werd om eindelijk de Grondwet te doen respecteren, zal gemaximaliseerd worden, en wat weggegeven wordt zal geminoriseerd worden. Bovenop nog een paar andere blikvangers of bliksemafleiders, van het niveau ‘dioxine-crisis’, ‘Help Haïti’ of Het Vlaams Blok/Belang verboden en tot de bedelstaf gebracht : het Vaderland zal zijn nieuwe adem gevonden hebben. Nu nog de Staatshervorming terugschroeven en het is weer goed voor nog eens een paar honderd jaar.

Zo denken zij, maar ze dwalen!

Want….de vlam is ondertussen in de pan geslagen….Nog een paar uppercuts à la Opel Antwerp – en de kleine man, met of zonder de poen van zijn pensioen in de pocket van Mohammed, zal het ook begrepen hebben. We moeten af van elk blok aan ons been! Want ook Vlaanderen is een economische drenkeling geworden, die dringend alle moeite van de wereld moet beginnen doen om zelf niet te verdrinken.

Geen opmerkingen: