vrijdag 15 januari 2010

BIJ SIGFRIED OP SCHOOT

;












.

BIJ SIEGFRIED OP SCHOOT



The Old man and the sea…



Deze avond laat, op CANVAS, bijhuis van de Roze Rode Omroep, mag ons aller Roosie bij Nonkel Siegfried op de schoot.
Wat het wordt, staat al uren lang niet meer in de sterren geschreven, maar is al opgenomen, gefilterd, gezeefd, gewikt en gewogen, en misschien zelfs van toevoegsels voorzien. Ouder gewoonte, zeg maar. Alhoesel, Nonkel is een beetje een halve God in het Heiligdom – en men nog zo vlug niet durven raken aan zijn werkstuk. Nonkel wil wat en dan is Nonkel gevaarlijk! Roosie mag wel op haar tellen passen! De mensen hebben genoeg aan één Loksberge-schandaal per maand!
Ik denk dat onze vriendjes, de pietjes en de mietjes, de meisjes en de jongens van het AFF, huilend in elkaars armen, de vuisten gebald in machteloze woede, hun beeldbuis deze avond duizendvoudig zullen vervloeken. Hun Roze-Rode wereld staat op het instorten! En er staat al zo machtig veel volk aan den Dop….
Temeer daar er nu een harde katholiek als Kardinaal benoemd wordt, en geen der hunnen, noch een zachtaardig meeloper met wie ze de vloer kunnen aanvegen. Stel U voor! Een Kerkleider die de dingen durft te benoemen, zonder Zijn mening eerst te toetsen aan de Rode Heilsboodschap! Die vent weet niets van de ethiek in het kruis van hun broek!
En dan die Morel! Een aartsgevaarlijke feeks in engelen-gestalte. Natuurlijk zal de Orangist en Beeldbuis-Flamingant die Nonkel Siegfried is, weer de galante Bonpa willen uithangen, in plaats van haar, zoals al die andere ster-HOERnalisten, aan de muur van de ware Linxe Vaderlandsliefde te nagelen….
Waar gaat dat naartoe! Waar gaat dat naartoe!
Vandaag werd Bruno Valkeniers tussen hun boo-ke gelegd, en flink overgoten met de vlijmscherpe azijn die zij zo graag lusten en waarvan alleen zij het recept kennen. Stel U voor! Die vent is tegen subsidies voor de Pers en zou dus liever hebben dat die gewoon krijgt wat ze verdient, aandacht, lezers en dus geld. Of juist niet. Want dat was wat Valkeniers bedoelde, maar uit beleefdheid verzweeg. Uw boterham, beste AFF-ers, moet men iedere dag verdienen! Vraag dat aan de eerste de beste kleine zelfstandige….Maar weest verwittigd : het is een heel andere wereld dan die waaraan U gewend bent. Het heeft gene naam!
Enfin, jullie Rode Burcht wordt weer eens ontheiligd door het reine maagdenbloed van een Blokster! En jullie moeten het toegeven : het IS een harde Tante die onder een lieftallig uiterlijk, een mes-scherpe tong laat horen en zien. Maar het achterste van die tong….Neen, mannekes, dat is geen spek voor Uw bek!
Nog veel boo-kes eten, en braaf op jullie twee knietjes jullie avondgebedje bidden. Ieder dag. Dan zal ons Heerke misschien ooit ook eens wat in jullie schoentje leggen….

Geen opmerkingen: