vrijdag 22 januari 2010

dag een na wilders proces

.



.









DAG EEN NA WILDERS PROCES



Vandaag (dat was dus eergisteren 2&/1) voelde ik lij als een hoentje in het water! Monter en fris, maar, zoals U ziet, een beetje verward in het hoofd. Want gisteren teveel naar de N.O.S. gekeken en daar iets ongelofelijks meegemaakt. Iemand die, zoals Johan Van Oldenbarneveldt, dien ze later de Vader des Vaderlands zijn gaan noemen bij onze Noorderburen, die voor de Vierschaar terecht staat, omdat hij gezegd heeft, bewijzen liggen voor, dat hij zich in zijn vrijheid bedreigd voelt door een groep nieuwe Kaaskoppen, die zich richten op geweld en geweld-voorschriften.
Verkeerde wereld toch! De Overheid en bij nader toezien Vrouwe Justitia (en de rechters, die blijkbaar meer linksers zijn dan rechters, schrijft een lolbroek) zijn er toch om de bedreigers het bedreigen te beletten! Als dat niet gebeurt, of ruim onvoldoende, mag die man dan dat niet zelf doen, met alle mogelijke wettelijke middelen? Zo lang hij maar geen bommen of granaten gebruikt – zoals de bedreigers….
Vandaar dat ik een beetje in de war ben. Groepbedreiging kan en mag dus, zelfs ongestraft – maar persoonlijk verweer daartegen mag niet. Is dat misschien Arabische rekenkunde, gebaseerd op die slimme Koraan? Mijn verwarring zal waarschijnlijk een tijdje duren, want geschokt tot op het bot.


Minaret op één dag gebouwd

05:56 De Groene moskee in de Saviostraat heeft in een recordtijd - en in alle stilte - een minaret van 20 meter gebouwd. “Om negen uur ‘s morgens zijn ze begonnen en om vijf uur ‘s avonds stond ze recht”, zegt voorzitter Sadan Yilmaz. “De minaret hebben we in drie stukken laten overkomen uit Turkije.”
Gezien op de gsm van een trotse schepen Mustafa Aytar: hoe ze donderdag in een wip en een zucht een minaret hebben gebouwd. Pers hebben ze er niet bijgehaald, want het njet van de Zwitsers op het bouwen van minaretten is blijven nazinderen in Meulenberg.
Drie stukken
"Een minaret hoort gewoon bij een moskee, zoals een toren bij een kerk", aldus Yilmaz. "Twee jaar geleden zijn we met de procedure gestart. We hebben twee minaretten gevraagd en er één gekregen."
De minaret, die eigenlijk nog 2,5 meter hoger had moeten zijn, zal niet gebruikt worden voor het gebed. "Voor ons is die minaret echt alleen maar een symbool", zegt de voorzitter.
"We hebben een van de mooiste ontwerpen uitgekozen en de groene kleur verwijst naar de naam van onze moskee."
Eerste minaret
“De minaret heeft nu een kleine 50.000 euro gekost. Als we ze hadden laten metselen, was dat al snel 80.000 euro geweest en zou ze nooit zo mooi zijn geweest als deze", gaat Ilmaz verder.
"We moeten wel alles nog goed afwerken. De sokkel wordt nog bekleed met dezelfde stenen als het gebouw, en de aanplanting errond moet ook nog gebeuren. De investering krijgen we terugbetaald van de provincie.”
De minaret van de Groene moskee is de eerste in Houthalen. In Beringen-Mijn, Maasmechelen (Eisden) en Genk (Sledderlo) hebben ze wel al minaretten op hun moskeeën.
In april wordt de minaret officieel geopend.
Liliana Casagrande in Het Belang van Limburg, wat niet noodzakelijkerwijze hetzelfde is als in het belang van Limburg…..


Boeketje Digitalis

(ietwat verslensd)





Beloofd, ik doe mijn best om niet aan groepsbelediging te doen. Wordt dus op de korrel genomen : alle inwoners van Houthalen-Helchteren vanaf hun geboorte tot hun sterfbed, onafgezien hun afkomst, huidskleur, godsdienst of lidmaatschap van een of ander vogelpik-club. Ik wil breed zijn, omdat er nu eenmaal niet gediscrimineerd mag worden, en neem dus alle aanpalende gemeenten en de daaraan weer aanpalende gemeenten, enz, tot ik terecht kom ofwel in de Noordzee, de Oostzee, de Zwarte Zee of nog een andere zee die mij nu niet zo rap te binnen schiet.
Jullie zij allemaal hufters. Een deel van mijn doelgroep omdat zij in den vreemde (bij ons dus) een vreemde ideologie promoten, en het andere deel omdat zij dat toelaten.
Ziezo, iedereen kruipt in het daartote bestemde hokje.
Dat is zowat de actuele ‘zetting’ van de tot eerherstel veroordeelde belediger die gezegd had dat de helft van de Gemeenteraad oplichters en bedriegers waren. Na de zondagsmis klom die op de omroep-steen, en verkondigde luid dat hij zijn belediging wilde herroepen. En toen zeod-ie : De ene helft van de gemeenteraad zijn geen oplichters of bedriegers.
Bron: ’t Manneke uit de Mane….Of iets anders…

Geen opmerkingen: