zondag 17 januari 2010

DE BRT WEG ERMEE

.



.









DE BRT WEG ERMEE





Pantoffel of Stiefel?

Efkens serieuze parlé, hé!

Omdat zowat alles wat elders te lezen valt, ook in mijn klavier zit, of minstens mijn waardering wegdraagt, zelfs bij antipoden, als het maar serieuze klap is, even de puntjes gezet op de spreekwoordelijke BRT-toren, afdeling Politieke Vrij-taal.
Denk, als je verder leest, aan de pijl die uit de boog vertrokken is (Rabindranath Tagore). Het is de hand die de bood houdt en de boog die de snelheid en de richting bepalen. Maar eenmaal weg van de pees, heeft de pijl een eigen leven. Tot ze het doel bereikt. Liefst in rechte lijn, natuurlijk!

Het Vlaams Belang is thans zowel in de gedachten als in de feiten (weer) een harde maar rechtlijnig gebleken politieke formatie die in gesloten formatie strijdt, met maar één doel voor ogen : de Vlaamse Onafhankelijkheid. Daarna zien we wel. Om een tot op de draad versleten beeld te gebruiken: een leger heeft vuisten nodig, hersenen in de eerste plaats, maar ook de innerlijke kracht om het vuur van de boodschap over te brengen. Namen plakken hoeft niet, de vlaggendragers zijn gekend.
Niet in de volgorde van opsommen zoals hierboven (vuisten, verstand, hart) maar elk volgens eigen godsvrucht en vermogen hebben we hen gehoord : eerst de vuisten, dan het hart en nu, laatst, in GVA, het verstand. Voor elk wat wils – maar als één blok voor het geheel. Ieder heeft zij na-trapje mogen geven : Rooise ziet liever een jonge Adonis (en neemt ze dat eens kwalijk!) en de Ouderling repliceert dat hij geen lessen nodig heeft van jong geweld en begot nog bijlange niet afgeschreven is. Zelfs niet aan 80 jaar! En gelijk heeft hij ook! Wij helpen het hem wensen!

Het is aan ons, simpele strijders in de loopgraven, om de drie gedeelten van de boodschap te steunen, met het accent, dat spreekt vanzelf, op de rede. Vroeger stond hier al te lezen, dat in mijn visie de Fluppe en de Gerolf de reïncarnatie zouden kunnen zijn van Jan Breydel en Pieter De Coninck, zoals ze broederlijk naast elkaar gestandbeeld staan in Brugge op de Grote Markt. Even daarbij vermelden, dat er op het Groeninge-veld in Kortrijk, waar ‘het’ gebeurde in 1302, een glanzend bronzen beeld staat van De Maagd van Vlaanderen….Maar omdat we niet in 1302 maar straks in 2012 leven, duim ik voor Annemans als 1ste President van de Republiek Vlaanderen, met volmacht om te onderhandelen met de Noorderburen om samen de Vrije Herenigde Republiek der Nederlanden te vormen.

Wij hebben naast de rede, ook de vuisten, maar ook het hart nodig….Mij om het even, wie van de drie het overtuigenst is, als er maar kan overtuigd worden naar derden toe. En om te overtuigen, moeten er eerst hindernissen gesloopt worden.
De eerste hindernis die ons veel stemmen heeft gekost, was de grijsgedraaide plaat van ‘het Blok komt toch nooit aan zet’. De tweede was : ‘het Blok heeft wel gelijk, maar ze zijn te extremistisch’. De derde hindernis was : ‘onze steun voor het Blok schaadt onze reputatie’. Het was inderdaad niet aan iedereen gegeven om daar tegenin te gaan….Per slot van rekening kon iedereen in het stemhokje doen waar hij zin in had……

Na de euforie (2004) kwam de deceptie (2007) met tegenvallende verkiezingen en de voorzitters-wissel. Er werd de tegenstanders veel te veel tijd gegeven om zich tegen het Vlaams Belang te organiseren, zodat er veel te veel vrienden afvielen. Wat had U gedacht? Dat iedereen zou zitten te wachten, tot het Blok/Belang terug tot zijn positieven gekomen was?

Het Blok/Belang heeft nu eindelijk het scenario klaar om antwoord te geven op grief N°I: wij willen geen chaos, maar ordentelijke boedelscheiding OMDAT HET MOET (Danke Lex Molenaer. Maar pas op voor de terugslag uit H.!)
Voor grief N°II: het verzet tegen de Islam is te lande en overal elders voorgoed op gang getrokken. De brede massa wil het niet. Onnodig dus nog afkeer aan te moedigen. Gewoon op een klein vuurtje laten staan en laten sudderen tot het gaar is. Zoveel mogelijk de schade trachten te beperken.

Grief N° III : de tijden zijn voor de V-partijen gunstig geëvolueerd, en coach Valkeniers geeft aan de buitenwereld, als gewezen ondernemer, een andere indruk. Morelle-Forelleke kan de hardste tegenstander rond haar vingertje winden. Ze sloopt waarschijnlijk op haar eentje het BRT-cordon en, zelfs al slaagt ze maar gedeeltelijk, de aanzet zal gegeven zijn om hetzelfde te doen, van de zee tot de Maas! De Tjeven zijn zich kapot aan het regeren en trekken in hun val de Vette Vissen mee : het Vlaams Belang blijft de enige toevlucht voor wie Vlaamsvoelend is….Dat kunnen er best een paar miljoen zijn….

De misnoegden onder ons, onder de Ere-Voorzitter, naar wie we allen met be- en verwondering opkijken, zullen bijdraaien, zij kunnen niet anders want zij hebben de innerlijke kracht in zich die ons allen drijft. Die sterker is dan alle ambitie ter wereld. Al zeggen ze, na hun Geding bij het verlaten van de Partij Senaat, zoals Galileo Galilea : ’En toch is het zo’ – zij zullen de rangen weer vervoegen, want zij kunnen niet anders!

En over zendtijd gesproken…De BRT zijn een bende aasgieren. Zodra zij een prooi denken te zien in, rond, door het Blok/Belang, zullen zij in ‘prime time’ hun boodschap brengen…Maar de platgetreden paden moeten verlaten worden. Als bijvoorbeeld de zachtaardige Gerolf eens bij de Gelaarsde Kattin goed uit zijn sloffen moest schieten in Villa Politica, of in De Keienn van de Wetstraat, zodat deze geschockeerd en half in tranen wegloopt…Liefst in het Halfrond, gevbolgd door de camera…(Spreek voordien af met die vent…’n Briefje van € 500 kan wonderen doen!) Ja dan! Dan zou er zelfs applaus van de tegenpartij komen! Iedereen is die bende adders en Vadders meer dan beu en er wordt slechts op een gelegenheid gewacht om met hen af te rekenen….Die opportuniteit moet opgezocht en uitgebaat worden! We weten toch allemaal dat de Rode Burcht langs alle kanten afbrokkelt. Als zij zelfs hun chou-cou’s al moeten helpen uitwuiven, nietwaar beste Afgeleefde wapenbroeder van Josse het Cordon-Beest?

En dan kom ik op Humo – Woestijnvis en andere destructieve elementen die de maatschappij helpen om zeep brengen. Het zijn communicerende vaten om gemeenschapsgeld weg te sluizen naar belastingsparadijzen. Laten we ze in die zin ‘hof-leveranciers’ van de BRT noemen. MBH is ludiek voor 5% en is voor 95% het werk van gedrogeerde hallucinerende geesten. Helemaal het niveau van de BRT – Weg Er Mee…Verder het clubje van de zichzelf zeer amusant vindende leuke jongens en meiden bij de Slimste Mensen of de Pappenheimers, die zichzelf onderling maar op kosten van ’t Algemeen, schandalig intelligent vinden. En dat is kijkvoer van Hoge Goesting voor ons volk, dat, als het iets leuks of iets spannend wil zien, moet wachten tot na 23 uur. Om ’s anderendaags op het werk als zombies rond te hangen….Haal neer die mythe van de ‘kijkcijfers’ en probeer eens na te gaan hoeveel mensen afstemmen op andere, liefst buitenlandse zenders…

Doe uzelf eens ’n pleziertje. Zoek bvb de Rai Uno op om een paar keer de presentatricjes te leren kennen. Pas op: Rai Uno is de Staats-Evenknie van de BRT…Wrkt dus uitsluitend met Overheidsgeld. Vergelijk het gemak en de ongedwongenheid van deze leuke meisjes, in vergelijking met de ‘leuke’ begrafenis-helpstertjes van de BRT. U vindt stijve kostschoool-meisjes tegenover ontspannen en vlotte vrouwtjes…Ja, mensen, het oog wil ook wat, vooral bij de Lotto-meiden…

Wegesluisde gemeenschapsgelden, zegt u? In de fiscale- en/of de zakenwereld is de stelregel bekend, dat elke juridische constructie of contract kan opzij geschoven worden, als er een verdoken maar klaarblijkelijke neven-bedoeling achter steekt. Het eenvoudigste voorbeeld is de constructie van één moeder-vennootschap met een aantal ‘dochters’ met het klaarblijkelijk doel om belastings- of sociale wetten te ontduiken. Ontwijken bvb, mag – U ziet dus, samen met mij, al de vele mogelijkheden die zich openen…Pientere ambtenaren van Financiën schuimen de zakenwereld af op zoek naar prooien – maar ooit al gehoord dat de media-wereld in hun vizier komt? En nochtans draait de Openbare Omroep en de Amusementswereld bijna uitsluitend op dat systeem, gebaseerd op ‘ons-kent-ons en ‘ik zwijg voor U als gij zwijgt voor mij’…
Wat zegt U bijvoorbeeld van een populair zangersduo, waarvan één, zonder medeweten van de andere, in zee zou gaan met een ‘carting-circuit’, met 2 groepen aandeelhouders. Groep A zou kapitaal +kennis inbrengen, toen tegen de 100 miljoen Oude Befkens en Groep B zou zijn naam inbrengen, mits het voorrecht om wekelijks zoveel uren te kunnen rondtoeren, als gratis publiciteit natuurlijk. De onderhandelingen startten veelbelovend. Tot de fiscaal expert van de zanger laconiek stelde, dat na de stichtingsakte, de aandelen (aan toonder) 50/50 moesten verdeeld worden tussen de groepen. Zodat er natuurlijk niets doorging, want zo stom waren die domme boerkes uit de Vlaanders nu ook niet!
.
Gesnopen hoe Groep B op slag 50 miljoen (en veel meer, moesten de zaken ‘gedraaid’ hebben) fiscaal-vrij kapitaal was misgelopen? En wie zou er ooit naar gekraaid hebben?

’t Pallieterke schrijft dat de BRT een zwarte doos is, waar veel in gaat, maar niet veel uitkomt. Maar hebben zwarte dozen dan geen andere betekenis? Misschien symbolisch, maar bij luchtvaart-rampen bevatten ze toch alle vluchtgegevens?
Er is dus nog veel werk, heel veel werk aan de winkel om de BRT-stal uit te mesten. En daar heeft het Vlaams Belang de juiste bezems voor! Vlaamsvoelend Vlaanderen zal hen eeuwig dankbaar zijn. Verlos ons AUB van Woestijnvissen, Vette Vissen en alle andere vissen. Zend ze naar de zee der vergetelheid, waar ze thuishoren….

Pssst

Wie zou een prijsvraag durven uitschrijven, wat al dat volk, 3.000 zielen, op de Reyerslaan dan wel doet? Rondlopen in de gangen, dat is al uitgebracht. Daar zou een kilometer-heffing dus wonderen kunnen verrichten!

Pssst ii

Als het een groost kan zijn: de BRT-coryfeeën zullen zich wel tweemaal bedenken voor ze met een Annemans een serieus gesprek aandurven. Als ze dat al zouden mogen van de Bazen…Zeg nu zelf, wie gaat er gaarne af als een gieter!?

Pssst III

De kledingszaken, die onder het beeld van al onze VB-mandatrissen hun namen zouden mogen vermelden in de publicitaire strook, denkt U niet dat dezen hun omzet zouden zien stijgen tot ongekende hoogten? Als dan nog hun scholen zouden vermeld worden, waar ze hun opleiding genoten hebben, zou dan misschien de Eurocent vallen van de meeste politiekers die erbij lopen gekleed als clochards? Om nog maar te zwijgen over hun lichaamstaal, of hun voorkomen. Ze hoeven niet eens bij drank te zijn, om hun vrouwen thuis tot schande te zijn…..
En dan maar klagen dat de burger ver van de politiek staat….
Wat hier neergeschreven wordt voor de politiekers geldt eveneens voor de HOERnalisten die in beeld komen. Werkelijk een verloren generatie….

PssstIV

Zouden deze vestimentaire verschillen misschien de oorzaak zijn, dat onze mensen van het Vlaams Belang in een ‘cordon sanitaire’ moeten blijven? Omdat ze anders met kop en schouders en kwaliteit torenhoog boven hun collega’s zouden uitkomen?

Geen opmerkingen: